Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 1

Recenze (625)

Ketri 

všechny recenze uživatele

Dvojka byla patrně určena už větším dětem. Měla jsem pocit, že přibyly i vtípky pro rodiče, i když v některých narážkách je možná i autoři přecenili. Dabing opět skvělý, bohužel dabování animáků je už poslední výspa zašlé slávy. Jinak , jak tak pročítám komentáře, mám pocit, že si zásadně z filmů odnáším jiná poselství než ostatní. Musím se totiž zastat Buráka. Ano, působí velmi hloupě, ale hloupý rozhodně není. Myslím, že pro děti je to docela dobrá ukázka toho, že nemá cenu se v nějaké jiné společnosti přetvařovat a hrát si na něco co nejsem. Doma v oné Lhotě prostě nepotřeboval hledat nějaké záludnosti, nemusel být ke každému hned podezřívavý. Tam si lidé před sebou na nic nehrají, všechno se řeší na rovinu. Teprve ve chvíli, kdy je potřeba, začne si dávat vše dohromady. Prostě mu jen chvíli trvá se v té "džungli velkoměsta obrostlé liánami intrik, závisti a falše" zorientovat. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Rozčarování. Absolutně nedětský film. Z ekologické zápletky nebudou mít dečka lautr nic, z dospělácké terminologie taky ne a nevím, jestli bylo úplně nutné animovaná auta mučit a zabíjet... Fanoušci Bonda a znalci měst, ve kterých se závodí, budou nadšeni všemi těmi úchvatnými detaily, ale to je asi tak všechno. Nejlepší vtip: wasabi. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ben Queen / John Lasseter, Brad Lewis, Dan Fogelman | Hudba: Michael Giacchino | Produkcia: Denise Ream | Distribúcia: Walt Disney Pictures | Štúdio: Pixar Animation Studios | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 476,193,000 $ || Prekvapivo, asi prvý prípad u Pixaru, keĎ forma zvíťazila nad obsahom... Vypiplovanosť každej scény je na hranici dokonalosti, a s neustále sa meniacimi prostrediami je asi najtvrdším animačným orieškom, ktorý bol kedy vytvorený. Ale podobne ako sa človekovi nemusí páčiť každý obraz Da Vinciho, môže byť viac zaujatý jeho vynálezmi. Scenár totiž recykluje schémat akčných Bondoviek, je strašne dospelý a suchý, bez náznaku potreby vykresliť charakter nových postáv alebo prehĺbenie tých už známych z prvého dielu. Dej plynie pre deckého diváka až na hranici nevnímateľnosti, a všetko, čo robilo z Cars niečo nadčasové, sa v druhom dielu stráca v inak obrovskom potenciály. Je to preveľká škoda, pretože vizuálna stránka je neuveriteľná, a závody sú ešte úžasnejšie, než v predchodcovi. To ale nestačí. A tak je to len priemer k neuvereniu! :( ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Není 3D jako 3D. Například v tomhle filmu byl výskyt 3D efektu jevem takřka svátečním. První Auta měla rozhodně nesrovnatelně zajímavější děj. Děj v Autech 2 by se dal charakterizovat i tak, že jsme měli to štěstí být svědky toho, že znovu ten nejpodceňovanější, nejošklivější a nejblbější všechny nakonec zachraní a na všechno přijde. Ač nás druhá Auta vzala na cestu kolem světa a teď rozhodně nepřeháním. Lokací bylo skutečně hodně a každá byla vizuálně zvládnutá pěkně. Místní tradice byly precizně převedeny do toho typického CAROUTFITU, na který se mi opět pěkně koukalo. Bohužel jsou obrovské rezervy ve výše zmíněné příběhové složce a s vtipem se tu zavrženíhodným způsobem šetří. Dávám 2*, ale i přes toto zklamání u mě patří stále PIXAR na první příčku, co se animované tvorby současnosti týče. Vizuálně na ně prostě nikdo nemá a pravděpodobně ani dlouho mít nebude. Nezbývá mi než tiše doufat, že i to 3D bude opravdu tím 3D, které by mě donutilo uhýbat hlavou na všechny světové strany, což se o tom současném pixarovském říct rozhodně nedá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak ste najväčší macher vo svojom obore, pravidelne deštruujete konkurenciu, rok čo rok prinášate dokonalé príbehy, tak sa stane, že raz trochu musíte poľaviť. Cars 2 aj tak beriem. Ako nutnú spomaľovačku, šliapnutie na brzdu, aby zase nabudúce bolo možné poriadne šliapnuť na plyn. Ale ono to tak zlé nie je, pre mňa bol jediný výraznejší problém v tom, že Cars 2 nezačali tam, kde prvý diel skončil, ale išli vlastnou cestou. Stále je to hravé, vtipné, plné narážok, len sme všetci čakali niečo iné a o stupeň lepšie. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • V rámci příprav tvůrci procestovali všechna měst, v nichž se film odehrává. Z Londýna, Paříže nebo Tokia si přivezli tisíce fotografií a statistik o tom, jaká se v příslušných končinách nejčastěji vyskytují auta. (dopita)
  • Porto Corsa je inspirováno městy jako Nice a Portofino. Závodní trať vychází z té v Monaku. (HellFire)
  • Když čte Burák (Larry the Cable Guy) v čase 1:05:03 informace o autech, je na tabulce půlka textu v angličtině a následně v italštině. Burák pravděpodobně neumí italsky a přitom vše bez problémů čte. (mar48)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama