Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 12

Recenze (625)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Variace na agenta 007 v podání aut je sice vskutku půvabná, kladem prvních aut ovšem bylo především to, že v nich v podstatě nebyl žádný záporák (toho jednoho nepočítám, to byla postavička spíše komická) a děj byl poměrně přehledný a jasný. Tudíž se to velmi líbilo malým dětem a přitom to v sobě mělo silné poselství o významu přátelství a o práci na sobě samém. Ve dvojce nic takového není. Děj je daleko komplikovanější, temnější, rychlejší. Tohle minimálně moje děti až tak neocení, ale určitě se naopak budou rádi vracet k jedničce, navzdory tomu, že ji už viděli mnohokrát... Celkový dojem: 65% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Po vynikající jedničce přichází Belsk McQueen podruhé. Tentokrát však více než na něj soustředí se pozornost na jeho nejlepšího kámoše, Buráka. A řekněme si upřímně, zaplaťpánbůh, protože sledovat dokola stále ty samé závody by nebyla taková prdel. Ovšem Burák, to je odtahovka k pohledání, panáčku! Děti z toho musí být unešené, pro mě šlo pouze o lepší průměr. 60% ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Vzala jsem na tento film dceru dřív než jsem si přečetla recenze. Tuto chybu už neudělám. Co se mi líbilo: určitě 3D zpracování, vtip, animace, grafika. Co se mi nelíbilo a proč bych na něj příště s dcerou nešla je DĚJ ... nemyslím si, že střílečky, špionáže, vybuchování a zabíjení je děj vhodný pro malého diváka ... Tento film bych doporučila lidem od 15 let. V této pohádce mají hlavní roli auta, která mluví, myslí, cítí. Opravdu jsem měla zaječí úmysly, když jsem viděla dceru jak se bojí, že Buráka zabijí apod. Takže shrnuto: podívaná to je ale pro starší diváky, pro děti určitě ne. S jedničkou se to nedá srovnat, ta byla perfektní a bavili jsme se při ní celá rodina. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

AŤ ŽIJÍ PLECHOVKY !!!....... /// Tak už i ten AUTOsvět je o kus dál! Auťácký sumo bojovníci, gogo tanečnice a tajní agenti, že by (lidskej) agent jejího Veličenstva bledl závistí. Jsou tu samozřejmě i ,,skořápky, kraksny, křápy, střepy, herky, šrot, odpad, pekáče, plechovky“, ke kterým se všichni odvracejí (stejně jako u nás) zády. Omalovánky pro malé i větší děti, kterým postupně přichází na chuť – díky špiónům a jejich akcím – i má nenáročná dětinská duše. (nebo, že by to bylo těmi moudry? ,,Když najdeš přítele....“) Možná i proto, že se mladej baví, směje a je tak nějak spokojenej. Nevím vo co komu jde (na Csfd), ale barevná ,,nestatická“, dětsky vtipná pohádka je prostě určená těm mladším (nebo těm hodně starším. Co už třeba ani nejsou děti...). A na konci je to kurevský (promiňte děti) drama! Stará odtahovka z Kardanové Lhoty si prostě další škrábanec zaslouží! A kdo je nejrychlejší auto na světě? NEMOŽNÉ!!! 3a½! (A klidně mě škrábni!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdy můj auťák pocítí potřebu stát se elektromobilem. 2.) Jsem ujetej na tajný agenty, ale hlavně, HLAVNĚ očekávám pohádku pro děti!!!!. 3.) Thx za titule ,,PaiN“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dokonale animovaná óda na přátelství, kterou každý druhý bůhvíproč odepisuje...Tolik propíraný příběh přitom není o nic klišovitější zvěrstvo než (právem) proklínaná dějová linka prvního dílu. Naopak bych řekl, že snaha tvůrců udělat z Aut 2 jiný film je chvályhodná. Film se zdá být dospělejší (bondovská akce a řada nedětských narážek) a je tak nějak temnější (záplatka s palivem, "umírající" auta) a coby milovníka špionských podívaných mě rozhodně chladným nenechal. Na to hlavní - bavit malé i velké - ovšem naštěstí nezapomíná. Velké, snad přímo obří plus je samozřejmě (téměř hlavní) postava dabovaná Michaelem Cainem, nicméně stejně jako uživatelka Ketri bych se chtěl zastat Buráka. V prvním dílu mi lezl na nervy. A jak! Jenže tady, v konfrontaci s "normálním" světem, byl najednou o dost sympatičtější. Jasně, stále se chová jako idiot, ale opravdu takový je? Podívejte se na ostatní auta z Kardanové Lhoty... Ve srovnání s ním nepůsobí o nic méně nablble. Další klady: Promakaný svět plný drobností (první scény odehrávající se v Paříži nebo celý anglický závěr jsou plné tolika detailů, že mám zase chvíli co zkoumat), Giacchinova hudba, nápaditost akčních sekvencí, kterou Autům může závidět kdejaký hraný celovečerák. Zápory: Fekální humor (respektive jeho ekvivalenty - únik oleje apod.), délka filmu (vražedná). Dávám čtyři hvězdy. Ale nejslabší Pixar to vážně je. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Když čte Burák (Larry the Cable Guy) v čase 1:05:03 informace o autech, je na tabulce půlka textu v angličtině a následně v italštině. Burák pravděpodobně neumí italsky a přitom vše bez problémů čte. (mar48)
  • Vo finále filmu odhalí Burák (Larry the Cable Guy), že Miles Axelrod (Eddie Izzard) klamal, keď tvrdil, že je elektromobil, ale že si ponechal spaľovací motor. Táto lož je však úplne priehľadná, vzhľadom k tomu, že elektromobily nevydávajú zvuky spaľovania a neprodukujú žiadne splodiny. Vo svete áut je veľmi nepravdepodobné, že by si nikto ten rozdiel nevšimol. (ČSFD)
  • Klany „šunek“, které byly v českém dabingu nazvány jako vohly a mastiče (patrně transkripce názvů výrobců z bývalého východního bloku Volha a Moskvič), byly v originále nazvány Hugo a Trunkov a byla to narážka na jugoslávské vozy Yugo (Hugo) a ukrajinského výrobce vozů Záporožec (Trunkov), jehož animovaná verze odpovídá vozu ZAZ-968M Záporožec. (ajaxx)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama