Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 12

Recenze (625)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Autá 1 som nevidel, vlastne som to začal pozerať so slovenským dabingom na nemenovanom slovenskom programe a po 10 minútach som to vypol. Tento krát som dal tomuto akčnému, automobilovému animáku druhú šancu, ale už s českým dabingom. Rozdiel bol viditeľný a dokonca som to dopozeral do konca (Český dabing je proste borec oproti nášmu Slovenskému záprdku). Som zaťažený na autá a dokonca aj k svojmu mám veľmi pozitívny a blízky vzťah, takže tento príbeh so skrytou pointou na mňa pôsobil milo a aj zábavne.50% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Vzala jsem na tento film dceru dřív než jsem si přečetla recenze. Tuto chybu už neudělám. Co se mi líbilo: určitě 3D zpracování, vtip, animace, grafika. Co se mi nelíbilo a proč bych na něj příště s dcerou nešla je DĚJ ... nemyslím si, že střílečky, špionáže, vybuchování a zabíjení je děj vhodný pro malého diváka ... Tento film bych doporučila lidem od 15 let. V této pohádce mají hlavní roli auta, která mluví, myslí, cítí. Opravdu jsem měla zaječí úmysly, když jsem viděla dceru jak se bojí, že Buráka zabijí apod. Takže shrnuto: podívaná to je ale pro starší diváky, pro děti určitě ne. S jedničkou se to nedá srovnat, ta byla perfektní a bavili jsme se při ní celá rodina. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedělní odpoledne, venku šedo, na stole rozdělaný puzzle a na zemi se mi válí hromada načatých letáků na rozvoz. Během přípravy jsem tedy zkouknul pokračování animáku, který se mi moc líbil. Přesto dvojka doplácí na klasickou dvojkovost. Tedy v tomto případě je nejhorší fakt, že příběh je o dost slabší než u jedničky. Klasicky se z původního nápadu ždímá, co to dá a musím říct, že český dabing tomu naštěstí neskutečně pomáhá. Ať už si lidi nadávají na co chtějí, dabingy ke kresleným příběhům od Pixaru vždycky zvládnou naši dabéři na jedničku. Díky tomu jsem také film samotný dokoukal a nemůžu být jinak, než spokojený. Nebýt horšího příběhu, vše tu funguje stejně tak dobře, jako v jedničce. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, děti, smát se hlupákům za hlouposti, které dělají, je správné. Ale nesmíte si dělat legraci z hlupáků, protože nejsou hloupí. A nezapomeňte, že - stejně jako rostliny - mají svoje city, a můžou to být lepší kamarádi než spousta ostatních "lepších" dětí. No, anebo taky ne... Co to jako bylo? Pixar u mě neboduje pokaždé (viz Nemo), ale druhá Auta jsou první kus, u kterého jsem měl pocit, že to opravdu nezvládli a šlápli sakra vedle. A podle obecného názoru soudím, že to zřejmě bude selhání objektivní. Tady se střílí doslova jako o život, protože auta tu opravdu UMÍRAJÍ a mají citelný strach, lítá se z jednoho konce světa na druhý, mluví se několika jazyky a děti nemají šanci ne pochytat, ale vůbec znát základy pro polovinu těch vtipů, co se na ně z toho 3D plátna valí. Nebo jste snad svým čtyřletým dětičkám nemuseli vysvětlovat, co je to wasabi? Ano, smál jsem se, a na hodně místech, protože je to vizuálně vypiplané a plné, plné, plné narážek na to či ono (a to jsem určitě všechno nepobral), ale celou dobu jsem se cítil jako bych si odškrtával povinné položky - a samotný fakt naplnění seznamu mě nikdy nijak zvlášť neuspokojoval. Je to jako když se dívám na díl sitcomu který neznám, a jehož postavy jsou mi tudíž zcela ukradené a nemají pro mě žádný jiný rozměr než vtipné hlášky. To by se ale nemělo stát žádnému filmu, zvlášť ne dětskému animáku, a už vůbec ne od Pixaru. Alespoň jsme měli možnost vidět, jaký je rozdíl mezi děláním něčeho s radostí a s přesvědčením, a pro peníze jako sázku na jistotu. Jistě, snažili se, abychom jako kompenzaci dostali sakra pořádnou porci zábavy - a mnohé tvůrce ani nenapadne nějaké takové úsilí vyvíjet, prostě si odjedou to svoje - ale to prostě nestačí. Auta 2 podle mě svým obsahem neodpovídají dobrému filmu pro děti, a dospělí zase nemůžou být spokojeni, pokud viděli nějakou jinou Pixarovku a cítili "to něco", co druhá Auta ani v náznaku nemají. Řemeslně je to zase špice, ale celkově musím dát slabých 60%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre mňa skoro rovnako dobre ako prvý diel. Páči sa mi hlavne na tom to, že to tvorcovia nenechali len v tom mestečku, v ktorom sa odohrával prvý diel, ale precestovali sme polku zemegule. Opäť to ma fajn nápady, ľúbil sa mi ten James Bondovsky štýl. Úvod je neskutočne fajn. Len mi trošku vadí, že nechali McQueena trošku v pozadí za Materom. Ale inak opäť skvelá sranda s opäť fajn animačkou. 70% - 3* ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Ve filmu se také objevuje heslo, týkající se určitého detailu na voze Volkswagen Karmann Ghia. Vymyslel jej Jay Ward, člen týmu Pixaru, který na střední škole tento typ automobilu vlastnil. (dandislav1991)
  • Klany „šunek“, které byly v českém dabingu nazvány jako vohly a mastiče (patrně transkripce názvů výrobců z bývalého východního bloku Volha a Moskvič), byly v originále nazvány Hugo a Trunkov a byla to narážka na jugoslávské vozy Yugo (Hugo) a ukrajinského výrobce vozů Záporožec (Trunkov), jehož animovaná verze odpovídá vozu ZAZ-968M Záporožec. (ajaxx)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama