Reklama

Reklama

End After 9

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
USA, 1966, 1 min

Režie:

George Maciunas

Obsahy(1)

Černobílý krátkometrážní film od zakladatele hnutí Fluxus. Téměř po celou dobu je na černém pozadí bíle napsané "End After 9". (zdeny99)

Recenze (46)

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Vsadíme se, že nenatočím nic horšího než je tohle? Klidně mi svažte ruce, nohy, zavažte oči a já ještě nevím co... Furt můj výtvor bude kvalitnější aneb jak ohodnotit pár pseudouměleckých nesmyslů odpady a zkazit si večer? Stačí si projet filmografii Maciunase. Přesto se najdou lidé, kteří chtějí jeho autogram (každý s hodnocením nad jednu hvězdu:)). ()

TheMaker odpad!

všechny recenze uživatele

Další zhovadilost. Jaký to mělo smysl ?? Tam byla nějaká ponta, jak tady píšete ? Hahahaha :D Vzpamatujte se. Ješte tady chybí Andy Warhol se svýma videjkama. Ty bíííído, jak se tak dívám, tak 60. léta v USA byla teda dost psychycky na dně .... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nechcem prípadných záujemcov prekvapiť o moment prekvapenia, hádam len toľko: nenechajte sa odradiť a minútku vydržte, obsahom nie je len titulok s názvom filmu patriaceho do série fluxus. Hnutie Fluxus - zoskupenie umelcov rôznych smerov, ktorí svoje - zväčša minimalistické - inštalácie posväcovali východnými filozofiami, predvojnovými umeleckými avantgardami a prienikom s architektúrou, matematikou, sociológiou a inými vedami, pričom razili heslá ako napr., že umelecká tvorba je prístupná každému. Pochopiteľne, príslušníci tohto hnutia sa nevyhli ani filmu a tak vzniklo niekoľko desiatok experimentálnych kraťasov. Zaujímavé artefakty doby evokujú čiernobielym ladením a často zámerne poškodeným pásom kombináciu predvojnovej filmovej experimentálnej línie s novou radikálnosťou šesťdesiatych. Na mňa pôsobia ako inštalácie vydarenejšej videoratovej výstavy, niektoré z nich nepostrádajú vtipnú myšlienku, zhutnenú do jednej minútky, ako napr. tento film pôvodom litovského architekta, ktorý údajne vymyslel názov celého hnutia, ktoré do značnej miery ovplyvnilo moderné umenie nasledujúcich dekád. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Minuta, která bude ve vašem životě rozhodující! Jděte do toho po hlavě. Nezůstane při jednom zhlédnutí! Doporučte všem, dívejte se na to s přáteli. Doporučte milenkám. Přiveďte k tomuto filmu své děti! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Asi se dají najít horší způsoby, jak si nechat ukrást minutu života (například se pokusit zhypnotizovat kanálový poklop), navíc tahle minuta je vlastně poměrně vtipná. A tady končím, jelikož nehodlám trávit více času psaním komentáře, než sledováním, neb zas tak dobré to nebylo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborné na uklidnění očí. Lepší už snad je jen dívání se do plamenů či tekoucí vody. Šedesátá léta byla hledáním, experimentováním, objevováním. Báječná doba, dnes je to na prd, vše je už na internetu. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

stihl jsem během toho asi třikrát usnout, to asi není u minutového "filmu" dobrá vizitka, což? maciunas si ode mě drží pořád průměrně 10%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak tady mírné zklamání, trošičku mi chyběla výživnější pointa, Maciunas prostě svým END nepřekvapil.. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Úžasná pecka, dojemný a silný zážitek, slza v oku a pocit, že kinematografie udělala v roce 1966 velký skok ku předu a velký krok pro lidstvo. Minuta, která změní Váš život. P.S Doporučte i ostatním, ať si nenaběhneme jenom my.... ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsme se v estetice učili o komičnu, jedna z jeho koncepcí (podle Kanta) je přeměna očekávání v nic. Nenacházím přesnější obrazové vyjádření této koncepce než v tomto krátkém filmu George Maciunase. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudem sa tváriť ako recesista, je to proste zbytočnosť, ktorá ma za cieľ pseudoumenie, ktoré je stratou času, toto teda radikálnou, navyše je to na začiatku aj nechutné. ()

Hem.m

všechny recenze uživatele

Promiňte mi to, ale tohle se prostě nedá považovat za film.. Takové "inteligentní" videa by natočilo i tříleté dítě, co neumí ani mluvit a možná by to udělalo i zajímavěji.. Rovnou můžu dát černé plátno po třiceti sekundách bílé plátno před kameru a bude to skoro stejný velkofilm jako je tento a ještě třeba k tomu dám odpočet abecedy, aby to bylo opravdu zajímavé.. Tento film podle mě nemá co dělat na čsfd a zadruhé, i když jsem řekl že je to film, tak to film není, aspoň teda podle mě, protože nesplňuje základní kritéria, co film má obsahovat, na rozdíl třeba od Ceny života, ten má aspoň děj i myšlenku.. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Takže, asi nikto nenapíše na túto snímku nejakú obsiahlejšiu recenziu.. Však že ? Ale úprimne.. Diváci sú už od začiatku upozornení, že po deviatke nastane koniec, tak nechápem také zlé hodnotenia.. plné nemilého prekvapenia zo záverečného rozuzlenia... Tento "film" je jeden obrovský spoiler.. teraz naozaj, je to kravina ktorá robí hanbu avant-garde. ()

Reklama

Reklama