Reklama

Reklama

Fred Astaire hraje v tomto titulu autentickou roli módního fotografa (inspirovanou životem kameramana Richarda Avedona), jenž promění Hepburovou v pařížskou modelku. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer

Recenze (101)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nečiní mi větší potíže sledovat přeměnu knihovnice v modelku, ale přirozená krása Audrey Hepburn se pod nánosem chemie na ksichtík naprosto vytratila, takže v těchto okamžicích jsem skutečně trpěl. To je však v podstatě jediná výtka, protože jinak je Funny Face muzikálem velmi rozverným a jeho hudební i taneční čísla mi přišla k chuti. Rád bych ještě upozornil na tento tanec, který sice vybočuje z nálady snímku, ale pro mne představuje famózní ztvárnění svobody lidského vyjádření - http://www.youtube.com/watch?v=r3oxqmKGM5g. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tento muzikál patří k těm lepším, co jsem doposud viděla. Audrey Hepburn byla okouzlující jako obyčejná zástánkyně empatikalismu i jako zářivá modelka na pařížském mole. Jsem ráda, že jsem ji poprvé slyšela zpívat něco víc než jen Moon River a můžu s klide říct, že to není žádná zpěvačka s kdovíjakým rozsahem, ačkoliv v té své oktávě zní moc roztomile a krásně se u toho tváří i pohybuje.. Vrcholem jejího hereckého výkonu pro mě však byl její tanec v kavárně, který byl... jak to říct.. jedinečný? :D Záběry byly krásné a propracované, zejména tedy začátek v redakci časopisu. Jediné, co mi na filmu trošku překáželo byl Fred Astaire (právě kvůli němu jsem ubrala 1*).. Ano, byl perfektní, ale tentokrát už to s tím věkem autoři hodně přepískli a k mladičké Audrey se tenhle "stařík" vůbec nehodil.. Ale to je tak všechno, co můžu vytknout. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Eh... mám rád muzikály, obdivuju Astairovo taneční mistrovství a miluju Audrey, ale tenhle muzikál mi nenabídl nic, co by aspirovalo na nadprůměrné hodnocení - taneční čísla slušná (dobře, v případě jednoho Fredova a jednoho Audrina výtečná), písně zoufale nechytlavé, příběh nezajímavý až otravný. Co Funny face trochu zachraňuje, je výborná Kay Thompson v roli Maggie, která narozdíl od Audrey kromě tance taky skvěle zpívá. Ano, Audrey je přinejlepším průměrná zpěvačka a jsem tak trochu rád, že ji v My fair lady přezpívali. 60% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Aj keď Singin' in the Rain je oveľa oveľa lepší muzikál, ani Funny Face nie je na zahodenie. Spevácke čísla sú dosť nevýrazné, ale zato tie tanečné sú celkom fajn, hlavne keď je na scéne krehká kráska so zasneným pohľadom Audrey Hepburn. Trochu mi vadilo, že jej nevybrali mladšieho hereckého kolegu, no ale prepáčim im to. Výber lokalít v Paríži je super, najviac sa mi páčilo fotenie v prostredí Château de la Reine Blanche (Audrey v bielych šatách, jarná lúka, jazierko a biele húsky). "Girls, think pink!" [arte] ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Kromě opět půvabné, líbezné a roztomilé Audrey nicmoc muzikální komedie. Písničky se mi nijak zvlášť nelíbily, děj je rozporuplný - první půlhodinku tvoří docela chatrná záminka, jak ústřední postavy dostat do Paříže, načež následuje muzikálně pojatá pohlednice tohota města nad Seinou, kde se autoři rozplývají nad jeho krásou. A protože jde o romanticku - jako obvykle po sblížení následuje hádka/odcizení, a jak to dopadne je snad všem jasné. Ale kupříkladu scénu rozpustile tančící Audrey v jedné pařížské kavárně (kolem 44. minuty) jsem si báječně užil, stejně jako pár dalších drobností. Nicméně pokud nepatříte mezi fanoušky Audrey (či Freda), film si asi ani průměrně neužijete. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (19)

  • V průběhu úmorného letního filmování se Audrey vrátily potíže s příjmem potravy. Ke konci natáčení zhubla o osm kilo. (Peti_Zu)
  • Fred Astaire (Dick Avery) hral aj v pôvodne verzii broadwayského muzikálu z roku 1927 so svojou sestrou Adele Astaire. (TheRoller)

Reklama

Reklama