Reklama

Reklama

VOD (1)

Čerstvý důchodce Frank Goode, který před osmi měsíci ovdověl, očekává dohodnutou návštěvu svých čtyř dospělých dětí. Frank má plicní fibrózu, celý život se dřel v továrně na telefonní kabely a dýchal zplodiny z PVC. Chtěl poskytnout dětem úspěšnou budoucnost. Jeho syn David žije v New Yorku a je úspěšným malířem, Amy pracuje na významném postu v reklamní agentuře v Chicagu, Robert je dirigentem orchestru v Denveru a Rosie divadelní tanečnicí v Las Vegas. Děti mu však postupně volají, že přijet nemůžou. Frank je zklamán a i přes varování lékaře se rozhodne vydat na cestu a postupně všechny překvapit svou návštěvou. Jeho první zastávkou je New York. David však není doma a neobjeví se ani následujícího dne. Frank pokračuje do Chicaga za Amy. Povečeří s ní a jejím manželem Jeffem a chce zůstat. Amy prohlásí, že má moc práce, Jeff odjíždí na služební cestu a vnuk Jack na tábor. Frank jede do Denveru, kde zastihne Roberta při zkoušce orchestru, Robert ale hraje na bicí. Vysvětlí otci, že se kvůli němu snažil, ale na dirigenta nebyl dost dobrý. Když se chce Frank zdržet, Robert mu řekne, že odlétá do Evropy, nemá si s ním co říct. Frank se vydává za dcerou Rosie do Las Vegas. Naplánují si večeři v restauraci, ale objeví se kamarádka s batoletem a žádá, aby jí ho Rosie pohlídala. Otec s dcerou zůstanou doma. Frank si uvědomí, že je něco v nepořádku a také mu docházejí léky. Děti dřív domů stále volaly, ale vždycky chtěly hovořit s matkou, jemu nic neříkaly. On na ně příliš tlačil. Matce se mohly svěřit. Jeho žena ho milovala, proto mu říkala o dětech jen to, co chtěl slyšet... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (441)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! A potom chtějte mít děti! Jedno mrtvé, druhé těhotné, ale všechny jsou "v pohodě". Tahle nějak to dopadá, když se neúspěšný člověk rozhodne si pořídit své úspěšné kopie. Řádná dávka deprese s vynikajícím De Nirem v hlavní roli. Tahle role pantátů mu celkem sedí. Troška toho sentimentu navíc určitě nebyla na škodu. Koukalo se na to všechno celkem hezky. Takový příjemný večerní snímek před spaním, který vám připomene, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Neviem či to bola náhoda, alebo vydarená práca tvorcov, keď už hneď v prvých momentoch ešte, keď bežali titulky sa objavovali príjemné a dôvtipné zábery na pekný zelený trávnik, fúkanie detského bazéna a solidného, staršieho pána Franka Goodeho, ktoré spustili harmonickú expanziu. V tejto technike stále pokračovali (pri telefonovaní zábery na fotky detí a tým prezradenie s kým volá, či pohľad otca na svoje dospelé deti, znázornený ako malé detské stvorenia) a pridali aj iné pôsobivé zábery, ktoré filmu pomáhali rásť. Nesmiem zabudnúť na R. De Nira, ktorý ukázal, že jeho obsadenie do hlavnej úlohy bolo opodstatnené, keď to spečatil svojim výkonom, až tak dobre, že niekedy mi bolo Franka naozaj ľúto, keď ho život dostal do obtiažnej a zraniteľnej situácie. Tento reálny príbeh z nášho bežného života, nad ktorým by sa mal každý aspoň na chvíľu zamyslieť dostal ozaj dobré spracovanie.70% ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Asi slabšia chvíľa, ale mne sa to ozaj páčilo... zhodnem sa zo "Silasom", slabosť pre De Nira je obrovská. Predpokladal som priebeh deja, očakával pochmúrnejší koniec, avšak nakoniec Everybody's Fine. Bolo ťažké sledovať senilného De Nira na jeho ceste, vyvolalo to dosť spomienok New York, Las Vegas... (Tenkrát v Americe, Casino). Aj keď sa môže zdať, že práve toto prevedenie je pomerne komerčné, povrchné, herecký známe... tento pocit som nejak počas deja stratil... Skvelý a presvedčivý De Niro, zvyšok taktiež fajn (potešili) 7/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ptám se sám sebe, proč mi všichni lžete?" Mám své děti rád a budu šťastný, když budou v životě spokojené. Je mi přitom celkem jedno, jestli budou žít na Jižním pólu s osobou stejného pohlaví, různého vyznání či barvy pleti. I zvídavý důchodce Frank na tom byl podobně. Ten se nedočkal svých ratolestí na domluvené sešlosti a proto vyrazil na životu nebezpečnou výpravu zkontrolovat jejich stav. Mě to tedy dost zaujalo, neboť v současné době jsem rodičem i dítětem, takže jsem dostal šanci popřemýšlet o chybách obou stran a pokusit se teorii nenásilnou formou proměnit v praxi. A to není málo. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • O emotívnu hudbu sa postaral oscarový skladateľ Dario Marianelli (Pokánie). (Very_kuul)
  • V skutočnosti sa v štáte New York v supermarketoch nepredáva víno. (elanius)
  • Robert De Niro byl od samého počátku Jonesovou první volbou pro obsazení role Franka Goodea. Oslovil ho už v roce 2007. (Taninaca)

Související novinky

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama