Reklama

Reklama

Pro dospívající dívku může být život osamělým místem. Román americké autorky Alicie Erianové Arabka (2005, česky 2007) vypráví o třináctileté Džazaiře, která na matčino přání odchází ke svému rozvedenému otci na předměstí texaského Houstonu. Striktní rodič, pocházející z Libanonu, má své představy o výchově dospívajících dívek a rozhodně mezi ně nepatří nic, co by se týkalo sexu. Zmatená Džazaira se potácí mezi vlastní probouzející se ženskostí, pozorností černého spolužáka a zájmem souseda, který jako rezervista čeká na povolávací rozkaz a v manželství si zjevně moc neužije. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

dANo 

všechny recenze uživatele

Nestihol som úplný začiatok, ale ten som si prečítal v obsahu, takže môžem snáď hodnoverne hodnotiť... :o) Film ma zaujal svojou reálnosťou a zaujímavým zasadením do obdobia vojny v Perzskom zálive. Takisto som bol milo prekvapený hereckým výkonom Summer Bishil (takisto aj jej krásou:) a keď k tomu pripočítam vcelku dobrý príbeh o rodinných, milostných, sexuálnych, či susedských vzťahoch, tak mi to vychádza nadpriemerne. Som rád, že som to (úplnou náhodou) videl... ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Film mě poměrně oslovil a líbil se mi svým zpracováním a příběhem o mladé "nevinné" půvabné cizince, po které všichni touží, nicméně ta její údajná nevinnost a nesmělost mi přišla místy až extrémně nehodící se k jejímu přístupu k sexu ala houska na krámě, neboli vyspim se s každým, kdo si o to řekne, ani nebudu protestovat, před každým se svlíknu, atd. Jako neumim si představit být k tomu ve třinácti až tak laxní, jako byla ona - mimoto na třináct nevypadala ani náhodou, a v tomto věku jsou ty rozdíly opravdu znatelné, takže bych ocenila, kdyby věkově herečka skutečně odpovídala, člověk pak získá zkreslené představy o stáří. Samozřejmě otce jsem jí nepřála a líbili se mi sympatičtí sousedi, jež ji poskytli azyl, stejně jako její černý přítel....ale celkově bylo ve filmu pár absurdních scén, nepřišlo mi to úplně reálné, např. to jak někdy mluvila hrozně potichu a stydlivě a jindy zase tvrdě vystupovala proti sousedům, a právě ten její přístup k sexu. Cca 70% ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byl jeden z nejdivnějších filmů, co jsem kdy viděl. Přišla mi divná úplně každá postava. Dcera na pár facek, otec ještě mnohem víc. Soudśed Aaron byl správně ujetej záporák. Těhotná sousedka se zase motala extremně do všeho. Maminka pobavila výstupem u stromečku a korunku tomu nasadil Tomas. To byl opravdu divnej zážitek, možná někdy v budoucnu přehodnotim, ale teď si myslim, že to bylo moc do extrému. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Hrozivě skutečné drama o znásilnění a sexu nezletilých (13 let pro upřesnění). Film naštěstí nedusí diváka depresivní atmosférou, ale vážné pasáže prolíná se zábavnými (kočka, první orgasmus, "Have sex with me"), a jde mu to stejně skvěle, jako to šlo u Americké krásy. Je vidět, že jsou oba filmy od stejného autora. Summer Bishit bylo v době natáčení již osmnáct let a musím říci, že jde o jedno z nejkrásnějších stvoření, jaké jsem kdy viděl. Ona i ostatní podávají bezchybné výkony, obzvláště musím vyzdvihnout Aarona Eckharta, který zde a v Temném rytíři dokázal, že by klidně mohl patřit mezi hereckou elitu. Snad, jednou... Nothing Is Private se mi zarylo pod kůži a zůstane tam ještě pěkně dlouho. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Existuje kinematografie nekomplikované zábavy, kinematografie formální krásy nebo kinematografie ušlechtilého dojímání. Důvěrnosti jsou zástupcem dalšího druhu - kinematografie provokace. Kdepak, nejde o žádný punk nebo revoltu, spíš o boření určitých tabu a zavedených společenských klišé. Pokud americké filmy nemají ve zvyku zabývat se sexualitou 13letých dívek - maximálně jako obětí zneužívání - pak běžného diváka asi zaskočí hlavní hrdinka coby puberťačka, která chce od světa dospělých sex a uznání. Učebnicově čistě se ale nechovají ani zástupci světa dospělých. Výsledkem je silné nejednoznačné drama, které se vymyká trendům a očekáváním. Abych jen nechválil, snímek obsahuje vedle velmi zdařilé sexuální roviny i rovinu rasového konfliktu, kterou ale podává v porovnání se zbytkem dost konvenčně, a tím s méně silným dopadem na diváka. Ballův kousek mi přijde nedoceněný, ale vlastně mu ani nebudu muset moc přidávat, abych nadělil 5 hvězdiček. Je opravdu dobrý, i když každý ho nerozdýchá. Celkový dojem: 90 %. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama