Reklama

Reklama

True Blood: Pravá krev - Série 5

(série)
USA, 2012, 10 h 18 min (Minutáž: 45–57 min)

Tvůrci:

Alan Ball

Předloha:

Charlaine Harris (kniha)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Anna Paquin, Stephen Moyer, Alexander Skarsgård, Ryan Kwanten, Rutina Wesley, Sam Trammell, Chris Bauer, Kristin Bauer van Straten, Lauren Bowles (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Debbie přišla do domu Sookie a chce ji zabít. Jenže se mezi ně dostane Tara a trefí ji kulka. Na pomoc přichází Lafayette, který se Sookie chce Taru oživit. Je tu jediné řešení - musí na pomoc zavolat Pam, která by Taru proměnila v upíra. Poté, co Bill a Eric zabili Nan, musí rychle utéct, ale vůdčí upíři je oba zajali. Terryho navštíví starý známý Patrick, který mu řekne, že všichni z jeho vojenského týmu umírají. Terry a Patrick se vydávají zjistit, co se s nimi děje. A aby toho nebylo málo, Russell Edgington zmizel ze svého hrobu. (Varan)

(více)

Recenze (5)

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5.série přináší mnohé další napínavé scény, umírají další, i kladné postavy, a naopak jiné záporné ožívají. Vše se nyní točí kolem upíří bohyně Lilith a upířího vedení. Seznamujeme se s Ericovou "sestrou" Norou a s Billovou proměnou, když vstoupí do upířího vedení. Russell se probouzí z mrtvých a převezme pozici nevyššího představeného. Každý z vedení okusí krev upíří bohyně Lilith. Eric se dostává do vedení, spolu s Norou, a z jeho sestry se stane posluhovačka Lilith. On sám pokušení tak moc nepodléhá, zatímco Bill mu zcela propadl. A když už se zdá, že vše dopadne dobře, Eric i Nora jsou volní, Bill provede čin, jenž zamíchá kolem osudu jako nikdy předtím. I jinde se dějí změny. Tara se stala upírkou, a zamilovala se do své stvořitelky, Jasonův vztah s jessicou přerostl dovolené meze, a najednou se zdá, že může skončit. Sam a Luna se dostanou do potíží, a trochu špatně je na tom i Andy. Série byla tou nejlepší doposud. 100 procent. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátou sérii jsem spíš přetrpěla. Celá ta záležitost okolo kultu Lilith mi dost nesedla. Bill tu byl prvotřídní debil a sektář a celkově mi děj přišel o ničem. ()

Reklama

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série je pro mě trochu vybočením ze všeho, na co dosud scénáristé sázeli. Chybí hlavní záporná postava, a tak nějak jsem měla pocit, že se místy nekoukám na tu opravdu Pravou krev jako dosud. Klady: Hlavní postavou této série je záhadná bohyně Lilith, kterou ale nedokážu nazvat ani hlavní kladnou ani zápornou postavou, jelikož jsem za celou sérii nějak nedokázala pochopit, zda je skutečná a nebo to bylo nějaké soukromé posednutí skupiny upírů či co. Vidím to ale jako zajímavou linku, která ovšem nemusela ukrást celou sérii, ale na pár slušných dílů by stačila. Moc co pochválit není snad jen opět ty staré známé hrdiny z předchozích sérií i když už se mi Bill nejeví jako moc zajímavý. Mám pocit, že ho dějem této série dost zkazili a u něj nejvíc vidím to, kam se seriál od první série zatoulal. Zápory: I přes návrat některých dosud zabetonovaných upírů nová řada nenabízí žádné zajímavé postavy, které by šílený zmatek kolem Lilith nějak ozvláštnili. Celé tohle náboženství vnímám jako dost zbytečný rumraj nikterak neposunující seriál dál. Upřímně je pro mě tahle série trochu zklamání, jelikož mě zaujmout dokázali jen některé díly nebo ještě hůř jen jejich části. Alespoň Eric naštěstí zůstává stejný, a to pátou sérii jakžtakž zachraňuje. Hodnocení: (slabší 3*) za slušný nápad s Lilith ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série nabízí pokračování anarchistického snažení králů jednotlivých států. Ačkoli ne všechno je takové, jaké se zdá být... Do popředí se dostává božská Lilith a vílí války neustávají. ()

Galerie (226)

Reklama

Reklama