Reklama

Reklama

True Blood: Pravá krev - Série 2

(série)
USA, 2009, 10 h 20 min (Minutáž: 43–56 min)

Tvůrci:

Alan Ball

Předloha:

Charlaine Harris (kniha)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Anna Paquin, Stephen Moyer, Alexander Skarsgård, Ryan Kwanten, Rutina Wesley, Sam Trammell, Chris Bauer, Deborah Ann Woll, Jim Parrack (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Detektiv Bellefleur našel pozdě v noci, když odcházel ze Samova baru, ve svém autě mrtvolu, která neměla srdce. Naštěstí je tu Bill, který mrtvolu přeměnil svojí krví na upíra. Když se mrtvá dívka přemění na upíra, představí se jako Jessica a je neskutečně nesnesitelná. Aby měl od ní na chvíli Bill pokoj, dá ji k Ericovi. Na scénu se dostává Lafayette, kterého připoutali upíři za to, že přišli na jeho prodej krve a chtějí ho náležitě potrestat. Samovy vzpomínky nás zavedou k tajemné Maryann, která ho jako mladého vzala pod svá křídla. Tara se s Maryann skamarádí a ta dá Taru dohromady s Eggsem. (Varan)

(více)

Recenze (6)

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál směle pokračuje dál a naštěstí po trochu nudnější první sérii začíná nabírat rychlost. Klady: Konečně se mi hlavní postava Sookie už nezdá tak příšerná jak v předchozí sérii a také jsem si začala postupně zvykat i na jejího bratra Jasona a další postavy. Konečně se dostávají do popředí i jiní upíři než jen Bill. Hlavně tedy neodolatelný Eric a trochu bláznivá Jessica. Máme tu také i spoustu jiných zajímavých nadpřirozených postav, takže si na své přijdou i milovníci dalších zvláštních potvor. Děj mi přišel o trochu zajímavější než v předchozí sérii hlavně tedy díky hlavní záporné postavě. I když je tu mnohem víc ujetostí a postavy na sobě díl po dílu čím dál tím méně udrží oblečení pořád mi to přijde jako něco co už k tomuhle seriálu prostě patří a bez toho bych už si ho asi těžko dokázala představit. Musím pochválit i vážně parádní zakončení po kterém si prostě třetí sérii musí pustit každý. Zápory: I přes to, že jsou nové nadpřirozené postavy dost zajímavé, tak mě už v druhé sérii přijde, že tvůrcům se s těma potvorama trochu roztrhnul pytel. Upřímně jsem čekala (a v dalších sériích stále očekávám) příchod trochu jiných stvoření a nevím proč postava Bakchantky mi nějak do seriálu o upírech fakt nesedla. Zajímavě na mě působila jen do doby, než se odhalila a ukázala co je vlastně zač. Ke konci mi navíc celý ten tyátr s ní a se svatbou přišel vážně mimo. I přes to je druhá série napínavá a plná zvratů což zasluhuje patřičné hodnocení. Hodnocení: (4*) za napínavý děj a zajímavé postavy ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série přichází s novou zápletkou a vynikajícími bakchanáliemi. Sookie už je tou dobou plnohodnotnou Billovou partnerkou a pomocnicí v řešení nadpřirozených problémů. Jejich vztah i celý příběh vrcholí nejnádhernější žádostí o ruku, jakou jsem kdy v seriálu viděla. Skvěle se rozehrává i upíří podsvětí a setkáváme se i s jejich královnou. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

o kousíček lepší než první série a jestli to takhle půjde dál, tak žánru navzdory asi bude True Blood moje regulérní guilty pleasure. V dialozích je to opět občas takové roztomile dementní a i tentokrát to dokáže být až dětinsky naivní, ale stejně sem se ještě před polovinou přistihl že mě baví na to koukat a jako nekomplikovaná zábava mi to sedlo do noty...75% ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2.série nám přináší plno novinek. Jason se konečně zamiluje do někoho, s nímž má šanci se zlepšit. Záhadný vrah zabije ale i ji. Nakonec je jím jeho kamarád. Sookie prohlubuje vztah s Billem, a Tara se rozhodne pro svoji vlastní léčbu. Z podivné paní se ale vyklube moc zlá žena. Jessica, nová upírka stvořená Billem, si zvyká na svoji proměnu nebezpečnou rychlostí. Rychle ztratí zábrany, ale Eric ji vrací Billovi. Spolu s ním se seznamuje i s kladnou stránkou upírství. Rozhodne se ale vydat do města, kde potká svoji novou lásku, muže jménem Hoyt. Spolu prožijí mnohé šťastné i vzrušující a šokující chvíle. Marrianne rozpoutá ve městě peklo. Seznamujeme se s Godricem, Ericovým stvořitelem, a u Erica samotného zjistíme, že má zálusk na Sookie. A mnohé další nám přichystá druhá série, jež je podle mne mnohem, mnohem lepší než ta první. 95 procent, nechávám si rezervu. ()

dragonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série neztrácí na tempu a směle pokračuje tam, kde ta první skončila. Tentokrát se Sookie nesetkává se sériovým vrahem, ale s něčím mnohem horším, což byl za mě hodně odvážný, ale zároveň vydařený, krok vpřed. Stejně jako první, druhá série je plná nečekaných zvratů a nových postav. Více poznáváme upíra Erica a upírku Jessicu, která je ve všem úplně nová. Těší mě, že se finále táhlo v posledních třech epizodách a nebylo vše nahečmané v 50 minutách. SPOILERS... A na závěr romantická žádost o ruku. Ovšem, že by to by nebylo ono, kdyby vše šlo podle plánu. Velký cliffhanger na konci, který se doufejme vyřeší na začátku další série. Tak teď hurá na třetí! ()

Galerie (190)

Reklama

Reklama