Reklama

Reklama

True Blood: Pravá krev - Série 1

(série)
USA, 2008, 10 h 15 min (Minutáž: 48–56 min)

Tvůrci:

Alan Ball

Předloha:

Charlaine Harris (kniha)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Anna Paquin, Stephen Moyer, Alexander Skarsgård, Ryan Kwanten, Rutina Wesley, Sam Trammell, Chris Bauer, Deborah Ann Woll, Jim Parrack (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní postavou je Sookie - barmanka, která je obdařena telepatickými schopnostmi. Má bratra Jasona a oba žijí u jejich babičky. Sookie pracuje v hospodě, kde celý den slyší, co si jiní myslí. Jednoho večera přijde do hospody upír Bill a Sookie je z něj úplně učarovaná. Její bratr Jason si užívá sex, ale při sexu údajně uškrtí ženu, se kterou se miloval, a je zatčen místní policií. Poté, co upír Bill odejde z baru, je napaden a útočníci si z něj berou krev. Sookie Billovi pomůže, ale neví, co způsobila tím, že se do něj zamilovala. (Varan)

(více)

Recenze (7)

dragonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako trůny hraje True Blood na značné množství erotických scén, nečekané vraždy a nevyzpytatelné postavy, které se postupem série rozvíjí, až vám na konci přijde, že je velmi dobře znáte. Intro tohoto seriálu nijak nenapoví, jakým směrem se bude děj ubírat, spíše to poukazuje na atmosféru, ve které se seriál odehrává. První série si mě získala během prvních pěti minut a od té doby to byl v podstatě binge všech 10 dílů. Těší mě, že upíři nemají denní prsteny a všelijaké blbosti, a že seriál zůstává věrný autentičnosti - tedy přes den spát, v noci lovit. V této sérii se řeší vraždy, které vypadají jako akt z vášně, avšak za nedlouho zjistíte, že se jedná o pravý opak. Uvidíme, jestli zbylé série dokáží udržet tempo té první. Nicméně, za mě je to 100 % s kapkou naděje pro ostatní série. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.série. Seznamujeme se se všemi důležitými postavami. Servírkou Sookie, tajemným upírem Billem, Sookiinou kamarádkou Tarou, Sookiiným šéfem Samem a také její babičkou. Vše se vyvíjí asi takto: Sookie se seznámí jednoho dne s Billem a zamiluje se do něj. Dokáže mu pomoci v těžké chvíli a zachrání život. Spolu prožijí několik krásných dní, ale nebezpečí číhá na každém rohu. Sookiin bratr jason je úchylný na sexu. Jednoho dne ale jeho dívka zemře. Následuje další, poté následuje Sookiina babička a další dívka. Nakonec se Jason seznámí s Amy, a ta mu otevře oči. Společně berou upíří krev, jež je jako droga, a společně poznají krásu světa. I Amy ale umírá. Je zde i pár dalších věcí. Bill se jednou se Sookie setká v upířím baru s Ericem a jeho kolegyní. A i další upíři, nejenom Erik, neuznávají jeho právo vlastnit Sookie. Jednou, při další schůzce s Erikem, zabije Bill jednoho upíra. Aby se obhájil před soudem, musí stvořit nového upíra. Na scéně se objevuje Jessia, dívka z křesťanské rodiny, svazována zákony a toužící po svobodě. Ačkoliv byla zprvu vyděšená, temnota v ní vyhrála a nyní je z ní mrcha. Je ale bez kontroly, a tak ji Erik vrátí Billovi, jejímu stvořiteli. Bill má tedy tři problémy. Sookie, jejího šéfa Sama, s nímž je také v trochu více než pouze kamarádském vztahu, a i s Jessicou. Ta ho rovněž pokouší, aby pouze nepil Syntikrev, díky níž můžou upíři žít mezi lidmi, aniž by je jedli. DALŠÍ VĚCI: Sam je zvěrovolf, umí se měnit třeba v psa. Upírům vadí stříbro, nemají možnost jít na světlo a rodí se ze země. Musí ale zemřít jakožto lidé s upíří krví v oběhu. Série byla příjemná, těším se na další. Fandím Jessice! 95 procent. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série je taková přímočará, hned od začátku se jde centrálně na branku, servírka Sookie potkává upíra Billa a všechno se pozvolna propojuje s celým stromem vedlejších postav, aby se ve finále vyřešila hlavní detektivní zápletka. Během řešení série vražd Sookie hodně dospěje, její bratr Jason několikrát čelí obvinění z vražd a propadá šílenství. Maličko se také dozvíme něco o světě upírů, který není tak jednoznačně černobílý, jak se ho snaží prezentovat soudobá média. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už nevím, jak dlouho jsem o tomto seriálu uvažovala ale nuda mě nakonec dohnala k něčemu staronovému a upířímu… Klady: Odklad sledování nejspíše způsobila má nedobrá předchozí zkušenost s upíry všeho druhu ve všech možných seriálech a filmech. Upřímně jsem čekala jen další podobnou přeslazenou hovadinu pro teenagery jako jsou Upíří Deníky nebo Stmívání. Ale TOHLE jsem fakt nečekala. Upíři se konečně neschovávají ale i pře veškeré neshody chodí mezi lidmi a pijí uměle vyrobenou krev. A mě se tenhle nápad vážně zamlouvá. Všechno je takové, jak to naznačují skvělé úvodní titulky s parádní písničkou. Je to surové, drsné, krvavé, a přesto ne nechutné i když se to může na první pohled zdát a zaplaťpánbůh – je divný že to říkám o seriálu o upírech – ale i zcela logické. Upíří svět je do puntíku promyšlený a má svá zásadní pravidla a my se stejně jako hlavní hrdinka Sookie postupně dostáváme hlouběji do jejich světa skrze charismatického upíra Billa. Postav je tu taková hromada že bych je snad z hlavy ani nedala dohromady ale je to taková vážně zajímavá směsice, ve které si jistě každý najde hned po pár dílech toho svého oblíbence. Zápory: Pro mě hned po prvních pár dílech trochu naivní postavička oné Sookie. Lítá sem a tam a hledá upíří povyražení je milá, hodná a spoustu dalšího ale prostě jo lezla mi na nervy. U ostatních postav zatím nevím, co si o nich myslet oblíbence mám, ale názory na ostatní se mi zatím pořád mění. Co se týče děje tam jsem chvílema trochu tápala. Nápad i to kolem čeho se první série točila se mi líbil, ale prostě já nevím někdy mi přišlo, že se docela i nudím i přes dost peprné erotické scény dosahující i na skrz toto téma nechvalně známou Hru o trůny. Ale seriál se teprve rozjíždí, a tak zatím nad hodnocením mhouřím oči no a čekám co z toho bude. Hodnocení: (4*) za slibně vypadající upíří seriál a chytlavou úvodní písničku ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první tři díly sem v opojení z Banshee viděl skoro přesně před deseti lety a nenudil sem se. Jenže pak moje snaha přidat si do seznamu další seriál jaksi vyšuměla a tak přišla první série (včetně těch tří dílů které sem mezitím zapomněl) na řadu až teď a opět sem se nenudil. Sice to velmi často smrdí soap operou, ale taky je tu docela znát Ballův rukopis a True Blood dokáže být vedle plytkého žvanění taky lehce brutální, napínavé a zábavné, nemluvě o tom že se tu souloží jako o život. Za těch 16 let od vzniku se sice seriály celkem posunuly, ale True Blood obstojí i po tak dlouhé době...70% ()

Galerie (161)

Reklama

Reklama