Reklama

Reklama

True Blood: Pravá krev - Série 6

(série)
USA, 2013, 8 h 44 min (Minutáž: 49–55 min)

Tvůrci:

Alan Ball

Předloha:

Charlaine Harris (kniha)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Anne Johnson, Anna Paquin, Stephen Moyer, Alexander Skarsgård, Ryan Kwanten, Rutina Wesley, Sam Trammell, Chris Bauer, Deborah Ann Woll (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Poté, co Bill vypil krev Lilith, rozpadl se a následně se zrodil z krve. Sookie a Eric museli utéct, jelikož po nich jde Bill. Společně s Pam, Jasonem, Jessicou a Norou utekli z velitelství hlavních upírů. Ani Sam, Luna a Emma na tom nejsou dobře, jelikož poté, co i oni utekli, musí na cestě pokračovat jen Sam s Emmou. Alcide se seznamuje s prací velitele vlkodlačí smečky. Andy se musí postarat o čtyři vílí děti, které mají i vílí schopnosti, ale to není jediné překvapení, co děti umí. Na scéně se objevuje i Truman Burrell, který vyhlásil válku upírům, ale následky rozhodnutí budou katastrofické. Jason, naštvaný na upíry, po cestě nabere neznámého cizince, který tvrdí, že zná rodinu Stackhousovou a hledá jistou Sookie, což Jasona vyděsí. (Varan)

(více)

Recenze (5)

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předposlední sérii vidím jako návrat ke staré osvědčené Pravé krvi, a to prostřednictvím velmi zajímavého "výzkumného centra" pro upíry. Klady: Po páté sérii vztahy mezi upíry a lidmi skřípou tak moc, že lidé začínají provádět kroky proti téhle rase kousajících potvor. A výsledkem je právě výzkumné centrum. To já vnímám jako obrovský plus. Prostory nabízejí jednak mnoho starých známých i nových postav a také spoustu zajímavého děje ve kterém se postupně vystřídá spousta postav, akce a prostě všeho co tento seriál může nabídnout. A že je opravdu na co koukat. V téhle sérii mi konečně přišlo, že se děj vrací k tomu, co jsem na prvních sériích Pravé krve milovala. Konečně. Všechny postavy a jejich dějové linky se dejme tomu ubírají jedním směrem. Koneckonců dává smysl i Bill a jeho božská existence nebo co. Nic tu není přeplácané vše drží pohromadě a před finálem to vnímám jako opravdu slušnou sérii. Zápory: Celý seriál si nějak nedokážu zvyknout na Sookie a její vílí schopnosti. S tím souvisí i naprosto marná linka s Warlowem, která byla snad tím nejzbytečnějším, co mohl doposud seriál nabídnout. Některé postavy už ani nevnímám že v seriálu jsou a většinu z nich vidím jako zcela postradatelné. Třeba na existenci Tary a Lafayetta jsem zapomněla už dost dávno. Série končí s velkým časovým odstupem čemuž tentokrát moc nefandím, jelikož se tu spoustu věcí zase zamotalo a opravdu o mnoho děje jsme tímhle skokem přišli. Nicméně konec opravdu donutí nečekat a ihned se pustit do poslední série se zatajeným dechem. Hodnocení: (4*) za skvěle zvolené prostředí a děj ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

musím sice tentokrát přivřít obě oči, ale nakonec svojí oblíbené upírské telenovele ty čtyři dám. Bavil mě ten lehce temnější nádech a docela mě mrzí, že tvůrci nevyhnutelný konflikt lidí a upírů lépe nezužitkovali. Potenciál tu totiž byl a to ředění zbytečnými linkami (zdravíme Warlowa) bylo tentokrát ještě otravnější než jindy. I celá ta vílí line je místy vycucaná z prstu a méně by v tomhle případě bylo více. Jenže to by holt nebylo True Blood, které je v první řadě lehce krvavější soap opera a teprve potom cokoliv dalšího...70% ()

Reklama

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6.série nám přidává mnoho dalšího adrenalinu do krve a strachu. Teď už jde doopravdy do tuhého. Postavám hrozí smrt, a některé i umírají. Z Billa se zrodil jakýsi bůh. Nemiluje Sookie, záleží mu jen na moci a nejenom, že umí vstupovat do domů bez pozvání, má schopnost telekineze a je propojen s Lilith. Rovněž umí i vidět do budoucnosti. Mezitím se lidé připravili na upíry a začali je odchytávat. Mnohé vynálezy guvernéra města znemožnily upírům ovládat mysl lidí, a také je i zabít. V upířích laboratořích je zkoumán každý kus jich samotných, jak těla, tak i mysli. Do tohoto ústavu je avlečena Pamel, Tara, i Jessica a Eric s Norou. Časem zjišťujeme, že Jessica přestala milovat jasona. Našla si nového upíra, s nímž se vrhla do víru vášně. I Jason si našel novou dívku. je jí upírka Violet, a než aby jí on podlehl, tak ona se ho zmocnila. Nový virus, hepatitis, vymyšlen guvernérem, umí upíry pomalu zabít. Nora je první upírkou, na níž je to otestováno, a jak se dalo čekat, i přese vší Ericovu snahu ji zachránit rovněž umírá. Aby Bill zachránil všechny upíry, dopouští se krutostí, a obětuje svoji moc. Umírá Luna, Samova přítelkyně, a Terry, Arlenin manžel. A jelikož měl Andy poměr s jednou vílou, narodily se mu čtyři dcery. Tři z nich zabila omylem Jessica, plná touhy po vílí krvi. Ona sama byla jedinou, kdo zůstal s Billem, jenž byl spíše více Lilith. Umírá Patrick, Terryho spoluválečník ve válce, a jeden z dalších jeho kamarádů z války. Hoyte odjíždí poté, co požádá Jasona a Jessicu, aby mu na sebe samé vymazali vzpomínky. Umírá mnoho víl, ve válce s Russellem, jenž umírá rovněž. A umírá i reverend, když ho Eric vystaví slunci. Brzy uplyne půl roku. Sam je starostou města, Sookie chodí s Altcidem a bez své moci na ni myslí Bill. Jessica nám dává do hlavy největšího brouka. Miluje ještě Jasona, či s ním skoncovala a upřednostnila Jamese? Jason sám je nyní jakýmsi sexuálním uspokojitelem Violet, a čeká, kdy mu milost oplatí. Sedmá série je poslední, co se z ní dozvíme? jak dopadne čtyřlístek Jason, Violet a Jessica James? Zvládne Sookie odpustit Billovi? Jak se v novém světle ukáže dcera Andyho? Kdo bude nový záporák? A hlavně, přežije oslava nápor hladových upírů (viz. poslední minuta dílu 07x10)? Zabije hepatitis další upíry? Přežil Eric? 100 procent. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. série přímo navazuje na cliffhanger série minulé a Bill/Lilith je komplikovanější postava, než by se zdálo, ale samozřejmě je to lepší, než Bill/král Louisiany. Nový maintextový pár Pam/Tara pak dotahuje láska Jessicy k jejímu stvořiteli. Sookie pozvolna přechází do teamu Wookie, Eric pohřbívá svou sestru, ale vše má stejně na svědomí koncentrační tábor Sarah Newlinové. U Merlotta pobíhá nová generace víl, Terry to má za pár a my si klademe otázku - pracuje v tom baru ještě někdo? Hlavní je, že pravý katolicismus dokáže zachránit i takového Jasona Stackhouse. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (1)

  • Jason (Ryan Kwanten) stopne auto a doběhne k němu. V dalším záběru však k autu dobíhá znova. (Geriel)

Reklama

Reklama