Reklama

Reklama

VOD (1)

Americké drama z produkce HBO vypráví příběh oddaného otce a manžela (Paddy Considine) v postsovětském Rusku, který pracuje v nukleární továrně. Poté, co je vystaven smrtící dávce radiace, když se pokusil zabránit katastrofě, se stane obětním beránkem a je bez odstupného vyhozen na dlažbu. Ví, že mu zbývá jen pár dní života a ve snaze zajistit svou milovanou ženu (Radha Mitchellová) a synka ukradne malé množství štěpného materiálu PU-239 a zamíří s ním do Moskvy. Tam se zaplete do ilegálního obchodu s jadernými zbraněmi, protože se obrátí na gangstera (Oscar Isaac), aby mu na černém trhu pomohl prodat nebezpečné zboží, které potenciálně ohrožuje celý svět. Tahle neobvyklá dvojice uzavře zvláštní přátelství - spojuje je láska k rodině a ochota přinést pro ni jakoukoliv oběť. Scénář napsal a film natočil Scott Z. Burns. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

RHK 

všechny recenze uživatele

Docela napínavé drama s atraktivním námětem těžkého ozáření pracovníka při havárii v utajeném jaderném zařízení v Rusku proložené smutnou realitou mafiánského kapitalismu tamtéž. Čekali byste snad, že v Rusku může něco dopadnout dobře? Trochu mi ale vadilo to nadměrné množství blbů vyskytující se v americkém filmu o ruských lidech a také televizní kvalita natočení havárie, takže musím jít s hodnocením dolů na průměr, i když by si snímek možná zasloužil více. P.S. Ne každý bílý prášek se dá užívat jako heroin:)) PPS: Je libo trailer ? (klikni) http://www.youtube.com/watch?v=TiqJ_Dd7GmM ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Najúžasnejší som ostal z toho, koľko "ruskej" atmosféry a "ruského" prejavu sa štábu i hercom podarilo do tohto filmu dostať. Naopak sklamaním je gangsterská rovina filmu, ktorá sa neviem prečo snaží byť humorná až absurdná a v mnohých chvíľach nefunguje ani sama o sebe, v rámci celku už vôbec nie. Ten zvyšok, spolu s výkonom hlavného hrdinu a záverom je ale taký silný, že vo finálnom hodnotení nakoniec musím prilepšiť. Film, aký je škoda obísť. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Jediným nedostatkem filmu pro mě bylo, že byl v angličtině, s ruštinou by to nemělo chybu. Docela dobře odpozorované ruské reálie i vydařené mafiánské struktury. Poslední scéna, kdy mafiánští hoši šňupají čisté plutonium opravdu nemá chybu. Pokud někoho zajímá, jak to jde rychle z kopce po vysoké dávce ozáření a jak se prodává plutonium na černém trhu, ať jde směle do toho, ale moc optimistické to není. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Timofey (Paddy Considine) pracuje dlouhá léta v jaderné elektrárně, když jednoho dne zde dojde k havárii. I přes vlastní nebezpečí Timofey neváhá, a zabrání velké tragédii - nicméně sám je smrtelně ozářen. Místo pochopení a úcty vedení je naopak obviněn ze zavinění havárie a propuštěn. Ale Timofey, vědom si zodpovědnosti za svoji rodinu, z elektrárny uzme pár uncí plutonia, které se pokouší prodat na černém trhu. Ale na jedné straně praktiky mafie, a na druhé rychle postupující nemoc z ozáření ... Z filmu mám docela rozporuplné pocity - a jedné straně naprosto dokonalá linie samotného Timofeye - od počátku až do konce, na druhé straně celé ty zvěrstva s mafií mi do filmu moc neseděly (i když na druhou stranu, co jiného dělat s ukradeným plutoniem, že). Konec sice vše napravil, ale divná pachuť ze sledování filmu ve mně zůstala. Stále ale ještě nejsem přesvědčen, že Paddy Considine je natolik výrazný herec, aby ustál hlavní roli (podobně jako v Pláči sovy mi i tady přišel trochu mimo (ale to možná dělalo jen to plutonium :) ). Každopádně za shlédnutí tento film určitě stojí. 3.5* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trošku píchnutí do vosího hnízda, o kterém všichni víme, ale málo kdo ho dokáže převést na filmové plátno. Za mě rozhodně palec nahoru, protože nejen scénář je tu to, o čem byste chtěli mluvit. Zásadním bodem jsou i herecké výkony a především pak Paddy Considine, který ozařeného Timofeje Berezina hraje naprosto parádně. Myšlenka je tedy více než jasná a její průběh tu Amíci předvedli tak, jak by standardní Amík jen tak nepředvedl. To mě trošku překvapilo. Skoro, jako kdyby na celý film nahlížel nějaký tajný spolek milovníků evropského filmu, který určuje, jak by výsledný film měl vůbec vypadat. Malý nezávislý film z USA, který by měl ocenit každý Evropan zasažený komunistickou verbeží. Není nad to, když někdo chce vyjebat se systémem a pro toho někoho je to poslední, co může udělat. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • PU-239 sa používa na štiepnu reakciu v atómových reaktoroch. (vander19)
  • Film sa natáčal predovšetkým v rumunskej metropole Bukurešť, ale aj v Moskve. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama