Reklama

Reklama

VOD (1)

Americké drama z produkce HBO vypráví příběh oddaného otce a manžela (Paddy Considine) v postsovětském Rusku, který pracuje v nukleární továrně. Poté, co je vystaven smrtící dávce radiace, když se pokusil zabránit katastrofě, se stane obětním beránkem a je bez odstupného vyhozen na dlažbu. Ví, že mu zbývá jen pár dní života a ve snaze zajistit svou milovanou ženu (Radha Mitchellová) a synka ukradne malé množství štěpného materiálu PU-239 a zamíří s ním do Moskvy. Tam se zaplete do ilegálního obchodu s jadernými zbraněmi, protože se obrátí na gangstera (Oscar Isaac), aby mu na černém trhu pomohl prodat nebezpečné zboží, které potenciálně ohrožuje celý svět. Tahle neobvyklá dvojice uzavře zvláštní přátelství - spojuje je láska k rodině a ochota přinést pro ni jakoukoliv oběť. Scénář napsal a film natočil Scott Z. Burns. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

eJacques 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky srážím za nebetyčný výskyt blbů v podobě mafiánů, Timofeje (věděl by, jak to prodat), ředitele jaderného ústavu (odškodné by vyplatil hned a rád) a všech, snad krom paní Berezinové... Blbové nic nevěděli a nechápali, až je kvůli tomu z filmu jeden velký naprostý nesmysl korunovaný na konci šňupáním plutonia dvěma ultrablby... Občasné promlouvání a poselství Timofeje s podmanivou hudbou tuhle kravinu už nezachrání... Tohle nemohl scénárista myslet ani jako parodii... Kdyby plutonium neproklouzlo asi dvaceti lidem (nakonec blbům) mezi prsty, hodnotil bych na 4*, ale tohle fakt neeee.... ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Dva příběhy, u nichž bych kvůli jejich odlišnosti nečekal, že se brzy spojí. Z toho příběh Timofeje se mi díky zajímavějšímu dění a výkonu Paddyho Considineho líbil více. Příběh gangsterů byl až příliš hloupý, přesněji řečeno oni se chovali hloupě a já nevěděl, jestli to má být drama, nebo hodně černá komedie a pokus o styl Guye Ritchieho? Když se příběhy spojí, film pokračuje ve vyjetých kolejích Timofej je na tom hůře a hůře, gangsteři se chovají hloupě. Je tu prostě mnoho otázek, na které si nemohu dát kladné odpovědi. Jako třeba: Opravdu je tak "snadné" ukrást plutonium a nabízet ho? Opravdu se gangsteři a vůbec celá společnost v Rusku chovají takhle? Spíše to tak vidí pouze tvůrci. I když je děj vcelku silný, dobře zahraný z výše uvedených důvodů nemůžu hodnotit jinak, než lehkým nadprůměrem. 60% ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Najúžasnejší som ostal z toho, koľko "ruskej" atmosféry a "ruského" prejavu sa štábu i hercom podarilo do tohto filmu dostať. Naopak sklamaním je gangsterská rovina filmu, ktorá sa neviem prečo snaží byť humorná až absurdná a v mnohých chvíľach nefunguje ani sama o sebe, v rámci celku už vôbec nie. Ten zvyšok, spolu s výkonom hlavného hrdinu a záverom je ale taký silný, že vo finálnom hodnotení nakoniec musím prilepšiť. Film, aký je škoda obísť. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Ač nenatočeno Rusy, přesto na mě tento film z ruského prostředí udělal dojem. Výkon Paddyho Considineho - hlavně jeho skvěle napsané vnitřní monology - jsou něco, kvůli čemu film stojí za to vidět. Tyto bravurní vnitřní perly nádherně kontrastovaly s jednoduchostí vymahačů výpalného, jejichž osudy se s osudem hlavního hrdiny protnou až ad absurdum. A plutonium-239 vdechnuté nosní dírkou jako špatně řezaný kokian, to už je třešínka na dortu lidské blbosti... ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Posadit vedle sebe a následně propojit smutné depresivní drama bez světla na konci tunelu s úsměvnou gangsterkou je možná poněkud cynické, rozhodně však originální. Já si nemyslím, že by si tady tyhle dvě zcela odlišné dějové linie nějak překážely a i když se snímek u mě na čtyři hvězdičky nevyšplhá, zvedám palec nahoru. Ale namusí to sednout každému. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal predovšetkým v rumunskej metropole Bukurešť, ale aj v Moskve. (MikaelSVK)
  • PU-239 sa používa na štiepnu reakciu v atómových reaktoroch. (vander19)

Reklama

Reklama