Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý vojak Charles sa na sklonku svojho života ocitne aj so svojim psom na ulici. Nikto mu nepodá pomocnú ruku a on sám je príliš hrdý na to, aby o nejakú pomoc prosil. A tak bojuje o prežitie sám, len so svojim verným štvornohým priateľom. Príbeh, ktorý sa inšpiroval filmom Umberto D. talianskeho režiséra Vittoria de Sicu, je posledným hereckým koncertom Jeana - Paula Belmonda a zároveň jeho filmovou rozlúčkou, na ktorej sa zúčastňujú aj mnohé ďalšie herecké osobnosti svetovej kinematografie ako Max von Sydow a Jean Dujardin. (STV)

(více)

Recenze (196)

mirec88 

všechny recenze uživatele

Belmondo v starej dobrodružnej forme? Tak to už asi ťažko, ale týmto výkonom ukázal, že aj napriek rôznym obmedzeniam dokáže zahrať krásne, srdcervúco, horko vtipne aj smutne. Veľmi zlatý psíček, ku ktorému má väčší vzťah ako k ľuďom, čomu sa veľmi ani nečudujem, bol veľmi vhodne zvolený a pri závere som bol napätý ako už dlho nie. Veľmi krásny umelecký film, kedy by hocikto povedal, že Belmondo už má najväčšiu slávu za sebou, ale tento krásny film ukazuje, že opak je pravdou. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nie je to už ten Belmondo, ako býval, a po tom, čo prekonal, sa nie je čomu čudovať. Akciu nahradilo pomalé tempo a do popredia sa dostali choroby a opustenosť. Práve na tú samotu trpia starí ľudia najviac, aj keď by nemuseli, a pred tým chce film varovať. Charles si samotu spestruje stretnutiami s ľuďmi a symbolicky sú to mnohí jeho hereckí kolegovia, ktorí sa takto dostali do tohto filmu. Nie každé stretnutie je ľahké alebo príjemné, stretnúť sa so starým známym s Alzheimerom nie je pre slabšie povahy. Aby nebolo všetko celkom depresívne, a nebol by to Belmondo, keby sa neocitol aj v posteli s krásnou mladou ženou, tentokrát len poskytne otcovské rameno. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Je to strašně smutný a dojemný. Belmondo byl v dětství můj hrdina a jeho akční komedie mám moc rád. Už jen to, že tenhle mistr stárne je pro mě těžký. Na druhou stranu dokázal i ve svých letech a po prodělané nemoci, předvést vynikající výkon charakterního herce. ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Krásně vleklé a sentimentální až dojemné. V mnoha místech mi Muž a jeho pes připomínal Aloise Nebela... a jeho kocoura. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Důstojnější loučení s filmovou kariérou si nemohou přát žádné hvězdy. Pan Belmondo má svůj epilog, je teskný, smutný a symbolický. V roli bývalého vojáka hledá sílu žít ve světě, který už nemá co nabídnout. Opravdu... existuje nějaká příhodnější role? ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Jako většina nových českých filmů - kupení scén bez nějakého užší souvislosti, dialogy klišovité. Pochválit lze snad kameru. O nějaké hlubší psychologii nemůže být ani řeč. Prvoplánovitost některých scén až bije do očí a mozku. Belmondo je bezpochyby největší devizou příběhu. ()

ranp 

všechny recenze uživatele

Doufám, že na stará kolena nedopadnu jako Bebel, resp. monsieur Charles. Ten příběh působil sice poměrně jednoduše, nicméně laskavě a mile. A nakonec to naštěstí i dobře dopadlo, i když to tak chvíliemi nevypadalo. Stáří dovede někdy být hodně kruté. 75%. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Mathieu Amalric odchádzal štýlovejšie a láska človeka a psa je lepšia s Richardom Gereom. Všadeprítomnú melanchóliu vo filme vidieť nepotrebujem, aspoň nie takto, zobrazením neustáleho pasívneho prežívania. Belmondo sa snaží, ale najlepšie roky má už dávno za sebou. Jedna hviezda za muža, druhá za jeho psa. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

"Myslím tebe, tvého psa, tvé pohledy, tvé úsměvy, poznámky a tvůj obličej po celý den. S tím už je konec." - "A když prší, tak je to taky moje vina?" ... Neskutečně smutnej snímek o jednom starým pánovi, kterýmu nezbyl nikdo a nic kromě věrnýho vořecha jménem "Můj pes". Přestože Pan (záměrně s velkým P) Belmondo ve snímku skoro nemluví, není to v podstatě potřeba. Ten smutek, samota a neštěstí se mu lesknou v očích a ve tváři má vyrytou dlouho cestu životem, která už ho nebaví a zmáhá. Dá se říct, že celej snímek táhne sám. On je herec, kterej už nemusí nic - nemusí mluvit, nemusí se s nikým rvát jak zamlada, stačí jen a pouze výraz v jeho tváři. Dost možná si tady zahrál sám sebe. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Tento film ma dostal. Smútok, nostalgia, - je to hrozné , ako neuveriteľne sme zostarli. Aj keď sa necítime tak starý, tak to strašne vidieť. Viac sa mi ani nedá napísať.... Filmu dávam 70%. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

To sem si zase vybral film....to smutno z toho úplně čpělo a postupně se na mne přesunulo až mi bylo úzko. Úplně jsem se viděl za pár let ve stejné situaci s ohledem jak to teď u nás vypadá s pracovními místy, postojem k seniorům a penzijní reformou... Navíc nerozumím, proč si lidé, kteří se očividně mají rádi a záleží jednomu na druhém dělají takové věci, že se vzájemně opouští.... ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o stáří a hledání smyslu života v situaci, kdy už vám moc života nezbývá. Bohužel nebyl jsem příliš dojatý, smutný, ani zdrcený. Dokonce mi byl osud Charlese a jeho psa tak nějak lhostejný. Jen jsem pozoroval , co se přede mnou odehrává. Čísi příběh, ale ne život. Přemýšlel jsem proč a uvědomil jsem si, že už na samotném začátku filmu mi neseděla ona hlavní zápletka, tj. že Charlesova přítelkyně jej vyhodí z bytu,protože se chce znova vdávat. Přišlo mi prazvláštní, že by takto reagovala a nechala odejít neznámo kam starého člověka bez prostředků jen s jeho psem. A pak se už vůbec o jeho osud nezajímala. Tato podivnost mě pak vedlo k tomu, že jsem pořádně nevěřil celému filmu. Přestože Jean Paul Belmondo svoji roli zvládl bravurně a důstojně se tak pomalu loučí s filmovým světem. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

V tom filmu Belmondo ukázal všechny emoce co na světě jsou..Je to borec jakých je málo.Není tam úporná snaha diváka dojmout.Divák do toho spadne samovolně.Teda pokud je v tom kterém divákovi úcta ke stáří ()

Rema 

všechny recenze uživatele

Výchovný film ukazující perspektivu, do které se málokdo umí vcítit. Scénář bohužel nedosahuje velikosti námětu, který je naopak výborný pro herce v tehdejším věku a zdravotním stavu J. P. Belmonda. Ten díky tomu svou roli hraje velmi pravdivě. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Film je určen pouze milovníkům Bebela a psů. Já jsem obojí, přesto jsem s hodnocením dost váhala. To, co zmíněné milovky přitahuje, tedy sošná vráskami rozrytá tvář Belmonda, plejáda slavných herců v minirolích, ve kterých mnohdy ani nepromluví (Tcheky Karyo) a citové vydíráni pomocí neodolatelného chlupáče, to je přesně ono, co kritiky rozpaluje doběla. Na udržení filmu je to zatraceně málo. Po režijní stránce opravdu nic moc. Dlouhé a detailní záběry na tváře krásných starců či krásné mladé ženy, nepravděpodobné dialogy, která jakoby byly jen vatou ve filmu. Samotná úvodní zápletka je málo uvěřitelná. Vyhodila by bohatá žena starce, k němuž má očividně silné citové pouto bez evidentního důvodu na dlažbu? Ale budiž, film je remake, tudíž příběh je víceméně daný. Jednoznačně souhlasím s ideou filmu, že stáří je hnusná věc a není na něm ani za mák hezkého. No a samozřejmě díky pejskovi se v mých očích udržel nad průměrem. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Naprosto postradatelné (ne)umění. Přišlo mi, že kromě Belmonda (ať zdravíčko slouží!) neumí na place nikdo z dotyčných hrát. Mimoto, dýl než hodinu pro jakýsi děj a napětí opravdu drepsit na místě nehodlám. Stává se (mi) to málokdy, ale tentokrát z Francie do českých trafik přilítlo pěkné hovno. ()

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Zemřel herec Charles Gérard

Zemřel herec Charles Gérard

20.09.2019

Ve věku 92 let zemřel francouzský herec Charles Gérard. Gérard patřil mezi oblíbené spolupracovníky režiséra Claudea Leloucha (Dobrodružství je dobrodružství) a byl také blízkým přítelem herce Jean… (více)

Reklama

Reklama