Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý vojak Charles sa na sklonku svojho života ocitne aj so svojim psom na ulici. Nikto mu nepodá pomocnú ruku a on sám je príliš hrdý na to, aby o nejakú pomoc prosil. A tak bojuje o prežitie sám, len so svojim verným štvornohým priateľom. Príbeh, ktorý sa inšpiroval filmom Umberto D. talianskeho režiséra Vittoria de Sicu, je posledným hereckým koncertom Jeana - Paula Belmonda a zároveň jeho filmovou rozlúčkou, na ktorej sa zúčastňujú aj mnohé ďalšie herecké osobnosti svetovej kinematografie ako Max von Sydow a Jean Dujardin. (STV)

(více)

Recenze (196)

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Je smutné se dívat na smutného a stárnoucího Belmonda v nejsmutnějších chvílích jeho hrdiny. I přes tohle nastavování je to neskutečně bravurní záležistost s hlubším koncem, než by se mohlo po prvním shlédnutí zdát. Je-li toto poslední Belmondův film, je to víc než důstojné zakončení cesty jedné z nejlepších francouzských hereckých legend... ()

ariari 

všechny recenze uživatele

téma zahraná na vynikajúcu a k tomu výborne doplnenný klavír Frederika *Chopina ..akýsi popredný znalec Superpero,ktorý zjavne zbytočne trávil čas trápením sa u žánru, o ktorom bol presvedčený, že ide o akčný hriller, čakal, že bude aspoň jeden menší masaker a krvák. Alebo aspoň scéna cestovania v čase, napísal, že pomalá a nenápadná hudba (zazneli sonáty Beethovena, Chopina..) ho nudila , tak toť vizitka našich všeználkov, preto má v Európe cenený film u nás 68%. ()

CID7 

všechny recenze uživatele

I když kritikou moc dobře přijat nebyl, tak já dávám 4****, ale musím otevřeně říci, že jen kvůli JPB, film hodně smutný a role Bebela, určitá pěkná, ale pouze 2x je vidět jeho chůze. Většinou sedí nebo stojí. Ani nevím jestli tohle měl být poslední jeho film ()

Pignon 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl odpovědět na otázku po hlavním poselství filmu, tak snad, že je život těžký, staří ještě horší, ale odejít nejtěžší. Vydržel jsem koncentrovaný celou dobu, nějaké zvraty nečekejte, plyne to vše jako život pomalu, ale nezadržitelně. Mrzí mě, že se nepodařilo vytěžit z Belmonda v této životní situaci přesvědčivější výkon, stálo to za to a chybělo jenom málo. Nezatracuji, ale ani nejásám. Hlavně se nedívejte na film o filmu, nekonečná řeč režiséra by vás odradila. Mému Belmondovi dávám 55%. ()

MariusDee 

všechny recenze uživatele

Pěkný film bez hlubokého citového hnutí, bez výrazného scénáře. Některé momenty jsou výborné, ale celkově se film drží v průměru. Neřekl bych, že se jednalo o bůh ví jaký Belmondův herecký výkon. Jeho role se smrskla do pár vět, úsměvů a nepřítomných pohledů. Nemyslím si, že to byl scénáristický záměr. Při stavbě role se spíše přihlíželo k hercovým omezeným možnostem, vzhledem k jeho stáří. Díky tomu však mám pocit, že na plátně vidím skutečného Belmonda. Ostatně to byl i jeho požadavek, který vznesl k producentovi a režisérovi. Říkal: "Já tu roli vezmu, ale natočte mne takového jaký opravdu jsem." Tím, že vidím Belmonda v jíné poloze, než jak jsem zvyklý, stává se pro mne film mnohem zájímavějším, proto 4 hvězdy. ()

Matt2626 

všechny recenze uživatele

Booože, dávno som nevidel tak smutný film. Naozaj smutný. Pri niektorých scénach mi chodil mráz po chrbte. Začiatok na to nevyzeral, prišiel mi taký rozvláčny. No ako celok dokonalé. Nakrútený s citom a láskou. Čo sa dnes už len tak nevidí. Asi posledný Belmondov film, no tak ako svoju kariéru zahájil vo veľkom štýle, tak ju aj skončí. Film sa zapíše do histórie... ()

Treble 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě hodně vzal a z kina jsem odcházel vážně ... slušně řečeno naštvanej - a myslím, že to tak mělo být. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

ten konec opravdu rval srdce z těla...jinak bohužel musím říct,že ač božský-navždy můj-Belmondo,tak do tohodle filmu jsem se nedostala...klouzala jsem po povrchu a vlastně mě to moc nebavilo...na navíc ten OTŘESNÝ NEUVĚŘITELNĚ špatný dabing Krampola,který snad uplně zapomněl nejen hrát,ale už i dabovat..rvalo to uši... ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Film rozehraje pořádně něco až v posledních dvaceti minutách, ale bohužel už jsem je nevnímal tak silně, jak by mohli působit, protože jsem se musel prokousat tou hodinou nudy. Což je škoda, protože nějaký potencionál to má. ()

Awer 

všechny recenze uživatele

Milá a smutná skoro pohádka pro dospělé. Macho Belmonda úplně nemusím, tak jsem rád, že si střihl takovouhle (asi) derniéru. ()

jauahaoas 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být o psí chlup lepší. Dabing horší. Pes dobře vybrán a citově i pocitově O.K. Nejen u nás, ale všude ve světě to mají vojáci těžké, hlavně psychicky, ale když tomu stará mrcha pomůže, je to špatný podzim života. Za mě 75 %. ()

Ventill 

všechny recenze uživatele

Působivý příběh starého muže, kterému toho již mnoho nezbylo. Belmondo ve vážné roli, tak ho mám rád. A to vše podtrženo hudbou Philippe Rombiho. Nezbývá než doporučit. ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

Scenar je slabsi, lec vychutnat si podani stareho pana, ktery si uzil a zazil sve ma stale sve kouzlo. Jiste, nemusel to hrat s tou rukou, ale hraje vse ostatni - je to porad jeste poklona sarmu, ktery s vraskami roste. Neni moc takovych... ()

Naxy 

všechny recenze uživatele

Můj pocit z tohohle filmu byl: "Tak dobrý, že už ho víckrát nechci vidět". Nepamatuju se, že by mě kdy nějaký film takhle dostal. Čtyři hvězdičky pro Belmonda a jedna pro jeho psa - to je 5, nemůžu jinak. ()

VMa 

všechny recenze uživatele

Musím být na mnoho lidí velmi nepříjemný. Tak nízké hodnocení a tak drzé a neuctivé komentáře si Belmondo nezaslouží. Jen se přiznejte: Kdo z nás by v tak pokročilém věku, téměř v sedmdesáti, by byl schopen se po mrtvici postarat sám o sebe, natož se vrátit k filmování? Ten původní film, Umberto D. jsem neviděl a nemohu tedy ohodnotit, jak moc se jej drželi a jak moc se jim film povedl coby remake. Ale to rozhodně nemůže ovlivnit mou vůli dát tomuto filmu pět hvězdiček právě za ten návrat. A že někteří z Vás si představovali lepší návrat? Opět se musím ptát: Kdo z nás by v téměř sedmdesáti letech byl schopen skákat po střechách, prát se s kýmkoli - když mnozí z nás toho nejsou schopni ani jako velmi mladí? Tedy nemůžeme ani po Belmondovi chtít, aby v téměř sedmdesáti opět skákal po střechách - jako ve filmu Strach nad městem, kdy mu bylo 42. A že již nemá svůj vyhlášený slovní projev? Ale to se přece po mrtvici stává, že se zhoršuje schopnost mluvení, pokud se neztratí úplně. ()

prybka 

všechny recenze uživatele

Na filmu není "nic překvapivého". Přesto to není zbytečně natočený film a dávám mu vysoké hodnocení. Tohle se prostě stává a stojí za to zvolna následovat hlavní postavu a zamyslet se nad tím, nakolik máme společnou cestu. ()

shakeXL 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju Belmonda a je mi jesné, že po něm nemůžu chtít jeho fešácký úsměv(i když se občas zasměje) a kaskadérské kousky v 80-ti letech. Místo toho tady máme nastalgický film pojednávajícím o staří s těžkým osudem. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Připomenutí toho, že Belmondo ještě žije. Ale bez něj by po filmu ani pes neštěkl. Tedy aspoň tady v ČR. ()

LeChatNoire 

všechny recenze uživatele

Nádherný, emočně bohatý film a Belmondovo skvostné charakterní herectví ***** Tady nejde jen o "citové vyděračství s roztomilým pejskem" a to, že zde není znát chladná filmařina neznamená, že se jedná o špatný film. Kdo nikdy nepoznal samotu, opravdovou lásku, přátelství, bolest a utrpení, tento film prostě nepochopí, natož, aby jej náležitě ocenil. ()

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Zemřel herec Charles Gérard

Zemřel herec Charles Gérard

20.09.2019

Ve věku 92 let zemřel francouzský herec Charles Gérard. Gérard patřil mezi oblíbené spolupracovníky režiséra Claudea Leloucha (Dobrodružství je dobrodružství) a byl také blízkým přítelem herce Jean… (více)

Reklama

Reklama