Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chcete vyhrát pět milionů dolarů v nové reality show? Stačí málo. Jen vzít do ruky zbraň, přiložit ji k hlavě, natáhnout kohoutek, stisknout spoušť... a přežít. V hlavních rolích Eva Mendesová a David Krumholtz.  Dobrá reality show je ta, která dokáže diváka pohltit a vyždímat z něj i ty nejvíce utajované emoce, o nichž ani on sám neměl potuchy. Jenže nekonfliktní témata, která by dokázala oslovit stále otrlejší publikum, pomalu docházejí. A proto se ředitelka televize ABN Katy Courbetová a její podřízený, dokumentarista Rex, rozhodnou přijít s natolik drsným nápadem, že před ním celý svět padne na zadek. Jejich nová soutěž se jmenuje Přežij! a její vítěz v ní může získat až pět milionů dolarů. Pokud se toho tedy dožije. Celý projekt totiž není nic jiného než ruská ruleta s nabitou zbraní. Úřady proti uvedení pořadu pochopitelně protestují, Katy dělá, co může, aby je udolala, a Rex všechno zachycuje na kameru, přičemž stejně jako po studiu brouzdá i životy soutěžících a jen s kroucením hlavou poznává, jaké důvody mohou vést člověka k tomu, aby před kamerou dobrovolně vsadil svůj krk. Hlavních rolí se v drsném komediálním dramatu, které v roce 2007 natočil dvěma Oscary oceněný dokumentarista Bill Guttentag, ujali Eva Mendesová a David Krumholtz. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z moci jakou mají media jde doslova strach. Co pracuje v nich pracuje za lidi, snad nebudu ani komentovat. Pravda svoboda slova, ale i kvalitní zábava dávno ujela rychlíkem kamsi do neznáma a na nástupiště zvané mediální svět si to přijela honba za sledovaností a čteností. Media dneska vyrání hvězdy. Dříve patřily mezi známé osobnostui herci, spisovatelé, zpěváci, sportovci, ještě dříve vědci a filozofové a dneska ? Stačí jedna reality show a všechna media uděljí z jejich účastníků hvězdy a přitom se ptám a čím jsou tak vyjímeční ? V jediném. Pro slávu, prachy a aby nikdy nemuseli pracovat jsou tihle lidi ochotni udělat cokoli a jsem si jist, že kdyby tahle reality show třeba na Nově, učinkující by se do ní jenom hrnuli a sledovanost by byla taky rekordní. A to je jenom jedna strana mince, tady je druhá. Chodím často na fotbal na jednom rizikovém utkání jsem na vlastní uši slyšel jak slečna ve vestičce s nápisem press s foťákem v ruce nakvašně říká "Kurva oni se snad ani neporvou, kdyby alespoň zničili pár aut, napadli policajty nebo něco zapálili, abych tady nebyla zbytečně." Stačí ? A pak ta samá autorka tohoto super projevu se bude ve svý mediální boudě pohoršovat nad chováním fanoušků, samozřejmě protože novinář má dar bejt pitomec přímo od boha a nemá problém s hozeného jablka napsat novinový titulek "válka fans v ochozech" a ze skupinky 15 lidí udělat dav " fanoušci běsnili". Vítej ve světě kde novináři vyrábí pravdu. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle se jednou určitě stane, protože lidstvo a jeho konzumnost je naprosto k zblití. Hodnoty jdou stále dolů a principy života se zjednodušují na zelené papírky a co největší množství majetku, vedle toho je lidský život jen malicherná píčovina, kterou si klidně pro ty prachy někdo nechá vystřelit z hlavy. Každopádně, tento film je naprostá nuda, chápu to poukázání na lidskou ziskuchtivost a mediální sílu, ale přesto se "Live!" prostě nepovedl. Jediné, co za hodinu a půl nabídne, je to jedno kolečko ruské rulety. 40% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá parodie na nejrůznější pořady typu Big brother, Vyhulený a podobně. Námět je zajímavej, Eva Mendes v hlavní roli je naprosto neodolatelná mrcha, ale celkový zpracování poněkud pokulhává. To jsem měl chvílema pocit, že režisér Guttentag si z nás dělá dobrej den. Já chápu, že to mělo vypadat jakoby dokumentárně, ale mně ta ruční kamera a podivný střihy dost vadily. Jinak pokud by taková soutěž opravdu existovala, tak se přiznávám, že já bych si to rozhodně nenechal ujít. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrej, s realizací je to horší. Víc by se mi líbilo, kdyby se film zaměřil na současnej čím dál zdegenerovanější přístup k pojmu svoboda (kterým se dá obhájit cokoli od heráku k sexuálním deviacím). Takhle jsem musel koukat na prototyp namyšlený krávy, co půjde první ke zdi, až nastane revoluce. I když to asi byl autorskej záměr si ji zošklivit, moh tam snad bejt aspoň jeden normální člověk (teda kromě závěrečnýho zúčtovatele). ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jako nápad je to docela dobrý a kdyby to tvůrci pojali jako satiru na ty dnešní reality show, tak to mohlo být i docela zajímavý. Bohužel to tvůrci mysleli asi smrtelně vážně a proto to působí naprosto nezvládnutým dojmem. Navíc se film věnuje přípravě show než pořadu samotnému, takže je to většinu času dost nuda. Eva Mendes se do téhle role vůbec nehodí a absolutně jí nezvládá. Prostě pokazilo se všechno, co se zkazit dalo a místy bude mít divák co dělat, aby přežil tenhle film ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Celý film prakticky stojí a padá na tom, aký veľký fanúšik Evy Mendes vlastne si. Ja ju žeriem až príliš, za čo si prirátam body. Až v druhom rade ide všetko ostatné. Bill Guttentag svoje dokumentaristické korene pretavil aj do svojho filmového režijného debutu, čo je cítiť, preto Live! vyzerá ako menší dokumentárny pohľad do zákulisia televíznej exekutívy, resp. snahy jednej kravaťáčky dostať na obrazovky reality-šou ruskej rulety. Snímka tiež vyzerá príliš televízne, nie ako TV film, skôr presne ako ten typ skúšobného pilotného dielu nikdy neodvysielaného seriálu, čo ale vzhľadom k obsahu nevadí. Špatné dielko to vyslovene nie je, no v zásade nemá moc čo ponúknuť. Podpriemer ako vínko, ku ktorému sa paradoxne asi zrejme ešte vrátim. Hviezda z milosti. A spomenul som už Evu Mendes? ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím formu, ale obsah. Kvůli němu bohužel nemám pocit, že by film byl zbytečným. A ti, kteří po něm střílí odpadem, by se možná měli zamyslet... ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Čemu se to sakra Eva Mendes upsala? Debilní nápad se stupidníma postavama. A nejlepší na tom je, jak jsou z toho potom hotový i ti co to vymysleli.. OMG. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takto ma hodnotenie na csfd už dlho nešokovalo. Originálna, nápaditá a dobre zahraná satira na dnešné médiá je zžieravá, trefná, vtipná a sexy (najmä ak jej velí Eva). V závere drží palce svojmu favoritovi aj divák, ktorý sa nechal Guttentagom dostať tam, kam ho chcel mať. Najlepšie je ale sledovať pocity účastníkov súťaže a rozmýšlať, čo sa im pri losovaní a po ňom odohráva v hlave a hlavne v duši. Je to taká až Trierovská manipulácia s divákom, i keď v prostredí televízie značne ukecaná. Škoda, že takýto typ malých filmov sa k nám dostane až neskoro v noci na verejnoprávnej televízii roky po premiére. Ukazuje totiž v miernej nadsázke nielen to, čo sa môže odohrať o pár rokov, ale čo sa odohráva na obrazovkách v prenesenom zmysle slova už dnes. A lepšie to nebude. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Sám sebe sa divím, že som to nevypol po prvej polhodine, kde sa fakt nič nedialo. Keďže som film dokázal dopozerať dávam 1* to však asi neni moc dobrá vizitka pre túto "komédiu". ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Celú dobu som si hovoril: a teraz to začne byť trápne... a ono nezačalo. Dokonca to bolo stále napínavé. Nie úplne uveriteľné, ale dostatočne účinné a mrazivé. Námet BEŽIACEHO MUŽA nemohol vydržať na celý film takéhoto typu, ale rozhodne sa mi od telky nechcelo odísť... a určite to nie je komédia... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Agitka o manipulaci médií, touze po slávě a bohatství a o fascinaci násilím. Ale velmi předvídatelně, bez nápadu. /16. 9. 12./ ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Je libo reality show se sebevraždou? Neměl jsem nikterak velká očekávání a je to dobře, jinak by to dopadlo ještě hůř. Vše se zpočátku točí kolem konkurzu do oné reality show a dlouhého a nudného seznámení s hlavními aktéry. Trochu zajímavé to začíná být až v posledních minutách, a to je málo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek v sobě měl docela velký potenciál, ale myslím, že by musel být pojat trochu jinak, než tímhle odlehčeným způsobem. Ve finále to pak nevyzní tak dobře, jak by mělo. Hlavní hrdinka je pak spíš takovou snahou být hnusná, ale zároveň se zalíbit. Fakt by bylo mnohem lepší, kdyby v tom nebylo nic pozitivního. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Ruská ruleta (2005), Přežij (2007), 13 (2010). To jsou 3 filmy z posledních pěti let na stejné téma, z nichž právě hodnocený se mi líbil ze všech nejméně. Nad uskutečnitelností takového projektu se pozastavovat nebudu, jen nad jeho zajímavostí, která je stejně dost podprůměrná, i když na druhou stranu styl, jakým je natočen, je velmi dobrý. Nevím ani na co apeluje tento snímek, jestli se snaží být futuristickým nebo snad sentimentálním, u mne se mu nedaří ani jedno. Nezbývá, než hádat, kdo přežije a kdo zemře. ()

Maddlis

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem z filmu viděl jenom posledních 20 minut (proto nebudu hodnotit kvalitu filmu), ale ta pointa mi došla. A že by se našlo pár lidí, kteří risknou svojí smrt pro peníze. Ostatně je to jenom další stadium reality show, kterýma je celej svět zásobenej v dnešní době příliš. Fuj. ()

Reklama

Reklama