Reklama

Reklama

Neuvěřitelné lidské tělo

(TV film)
  • Česko Člověk - neuvěřitelný stroj (více)

Obsahy(1)

Prožijte spolu s National Geographic jeden den života uvnitř lidského těla. Světoví atleti i rockové hvězdy nás provedou zákoutími fungování našeho těla v každodenním životě od povrchu kůže, přes kosti, mozek a vše ostatní. Legendární hlasivky Stevena Tylera nám dají detailně nahlédnout do procesu tvorby zvuku. Síla olympijského vzpěrače, ladnost gymnasty a vytrvalost pětibojaře ukazují, jak jsme schopni dosahovat velké obratnosti a rychlosti. Modří andělé amerického námořnictva dokazují nezbytné spojení krve a mozku. Pacienti, kteří na čas ztratili zrak a schopnost pohybu poskytují svědectví o pozoruhodné odolnosti a schopnosti regenrace lidského těla. Během 10 000 mrknutí, 20 000 nádechů, 100 000 úderů srdce uvidíte, jak úchvatný, překvapivý a neuvěřitelný je den života lidské bytosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Pro tak rozsáhlé téma je těch pár minut velmi málo. Film proto jen klouže po povrchu a ten, kdo dával na střední při biologii alespoň trochu pozor, se skoro nic nedozví. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ecce homo! . . . Místy lehce šokující, místy těžce bizarní, vcelku pak naprosto dokonalé! Obsahem i formou... Ale oni to snad v NG ani jinak neumí... - - - - - (Poprvé viděno 20.11.2009 na >lidském prostoru< , komentář zde jako druhý - 20.11.2009) ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Popularizovat znamená sice zjednodušovat, ale také přesvědčovat a prvotně poučit. A rozsah lidských dovedností, v nichž člověk osvědčuje alespoň starostředoškolskou úroveň, má k dokonalosti daleko. Z tohoto hlediska méně velmi často znamená více. V tom je také podstata poselství a přínosu i kvality tohoto pro některé až příliš jednoduchého dokumentárního pořadu. Už proto, že věda nestojí na místě a na kvalitě a přehlednosti nabírají i animace. Je co obdivovovat. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ človek zachytil na strednej na hodinách biológie aspoň štvrtinu informácií, ktoré tam profesori tlačili žiakom do gebúľ, tak naozaj preňho nebude tento dokument až takým prínosom. Avšak pútavá a inovačná forma akou je spravený ho vyzdvihuje z priemeru, k tomu pár naozaj jedinečných záberov, či prekvapivých faktov a o spokojnosť je postarané. 80%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nu což, tak tenhle dokument nejde do hloubky, no a co? Dovedu si ho hodně dobře představit jako sumarizaci látky na základce, nebo klidně i v prváku na střední, jasné, stručné, poutavě natočené, přítomnost jakési krásky kaštanových vlasů a oblých (a částečně obnažených) tvarů, stejně jako přítomnost zpěváka aerosmith dokáží pomoct k poutavému a zajímavému celku, víc fakt od devadesáti minut čekat nelze. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Na tohle téma už bylo mnoho natočeno, tenhle dokument o lidském těle patří k těm na pohled lepším, informačně už lehce zastaralým. Ale to se dá čekat, však byl natočen roku 2007 a některé věci jsou už zase dál. .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument, kterému vévodí stopáž o 96 minutách, čímž se nenechte oklamat, skutečnost je 55 minut. 75% ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Chtělo by si to hrát na technologicky i informativně převratný dokument, avšak přes veškerou bombastičnost nic nového nesdělí a i záběry nijak převratné nejsou. To takové "Lidské tělo" je o kategorii výš. Tohle se možná uchytí jako doplněk výuky biologie pro střední školy, ale jinak slabota. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zaujímavou formou podané základné informácie a pridaných pár nezvyklých zaujímavostí. Časť s hlasivkami a starostlivosťou o speváka si mohli odpustiť. ()

zdenur 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který vás seznámí se sebou samým. Sama nebo samými. Vše hezky shrnuto do necelé hodinky. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně zpracovaný dokument o lidském těle. Nicméně málem jsem se to nedozvěděl, protože hned na začátku mě od dalšího sledování téměř odradilo eroticky lazené seznámení s kůží. ()

boul 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že dokument je dost krátký na to, kolik se toho máme dozvědět a přelet od základu buněk, přes dospívání a rozmnožování až po sílu svalů, kostí a činnosti mozku a srdce je neuvěřitelný. Spoustu dalších informací, Vám dá dokument Incredible Human Machine v koprodukci National Geographic a řeknu upřímně, že některé věci jsem opravdu věděl, ale i tak u mnohých jsem měl dost velký mráz na zádech a i tak tento dokument budu řadit mezi ty kvalitnější. Video je taky k dispozici na YouTube.. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé sledovať dôležitý orgán Stevena Tylera, netušila som, že ho ma taký výkonný. Myslím tým hlasivky. :-)Klobúk dole. A čo sa týka prínosu dokumentu pre diváka, nie je tam veľa vecí, ktoré by človeka so záujmom o biológiu a to ho nemusí mať ani mimoriadny, prekvapili. Škoda. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Pravdu povediac i debil vie, že keď je človeku teplo, potí sa, keď mu je zima, má husiu kožu atď. Seriál z hľadiska poučnosti nič nenaučí, jedine povie pár zaujímavostí veľmi zvláštnym spôsobom. Niektoré zábery sú v skutku originálne, no ako som povedala, nič nové nám nepovie. 70% ()

subic 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale pociťuju zklamání z dílny americké National Geografic. Chybí tomu taková ta chytlavost a velkolepost britské BBC. Ale i tak je to slušná pokoukaná. 70% ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Průlet základními funkcemi lidského těla, co se týká náročnosti a hloubky tématu, řekl bych, že je to tak na úrovni začátku střední školy. Dokument je však chytlavě popularisticky podaný, skoro každý se dozví nějaké ty nové zajímavosti a statistické údaje. ()

Reklama

Reklama