Reklama

Reklama

Všechno je v pohodě

Globální oteplování je vážný problém dnešní doby. Historii dvaceti let donkichotské snahy aktivistů ve Spojených státech varovat veřejnost před nebezpečím oteplování planety shrnuje vážně nevážná „dokumentární groteska" Globální pohoda. Film připomene mimo jiné činnost publicistů Rosse Gelbspana či Billa McKibbena, moderátorky kanálu The Weather Heidi Cullenové nebo vládního úředníka Ricka Piltze, jenž odmítl nátlak americké administrativy, aby cenzuroval výroční klimatické zprávy. Provokativní rétorika, humor i zábavné animace jsou zde na místě - vždyť příběhy veteránů boje za uznání problému klimatických změn jsou lemovány posměchem politiků, podplacených vědců nebo uhelných lobbistů. Navíc proroci globálního oteplování musejí hledat nové, zábavné i alternativní způsoby, jak se domoci pozornosti širší veřejnosti a vyvolat tlak na politickou reprezentaci. Snímek je jedním z nejlepších filmů o globálním oteplování posledních let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

whack 

všechny recenze uživatele

Ľudské stádo je každý deň o 240 000 jedincov väčšie, pričom každý z nich požaduje životný priestor a výrobky, ktoré extrémne zaťažujú prírodu. Zničili sme si prírodu, spôsobili klimatické zmeny a šieste masové vymieranie, každý deň vyhynie 250 rastlinných a živočíšnych druhov, polka riek je otrávená... a niekto povie že to sú len drísty ekologických teroristov a iluminátov. Naozaj neviem, v akom svete žijú, ale ak si nezložia svoje ružové okuliare z ksichtov, nevidím budúcnosť pozitívne. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Jistě, problém globálního oteplování neexistuje. Je to jen teorie. Lidské jednání nemá na změnu klimatu žádný vliv, za vším stojí spiknutí Greenpeace a spol. Ještě, že máme tolik lobistů, fundovaných politiků, nadnárodních korporací a rádobyexpertů, kteří tomu skvěle rozumí. Zajímavej dokument, kterej věčnej spor vtipně glosuje. Jo a taky je země placatá a je středobodem vesmíru! ()

gemi

všechny recenze uživatele

Nehodnotím, neb jsem neviděl, ale vyjádřit se musím. Jde samozřejmě o stejnou propagandu, jako když ORF vysílala dokument o fiktivní katastrově jaderné elektrárny Temelín a neschopnosti českých úřadů a záchranných složek adekvátně reagovat. Člověk má na globální změny klimatu zcela marginální vliv. Stejní lidé, kteří nás v sedmdesátých letech strašili, že se blíží další doba ledová, nyní křičí, že se tady nejspíš upečeme a sbírají za to politické body. Změny klimatu na Zemi probíhají od počátku věků a budou pokračovat až do naporstého konce. Nemůže za to ani člověk, ani prdící krávy, ale samo slunce, jehož aktivita je proměnlivá + řada přírodních jevů na naší malebné planetě (např. ohromná metanová pole na Sibiři či pod hladinou moří o velikosti ČR, chrlící do atmosféry za hodinu tolik plynu, jako všechny fabriky světa za rok). ()

winstonik odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalšia časť americkej zelenej vymieľačky o globálnom otepľovaní. Deväťdesiat minút drístania, počas ktorého sa dozvedáme názory občanov, meteorológov, novinárov, spisovateľov, či zelených aktivistov, avšak... avšak ani jeden názor seriózneho vedca. To je asi trochu škoda, že? Veľká časť vedcov totiž zatiaľ zastáva stanovisko, že globálne otepľovanie nie je spôsobené produkciou skleníkových plynov zo strany človeka. Asi toľko. ()

quasar odpad!

všechny recenze uživatele

Nehodnotím a nekomentuju režii a scénář, ty jsou v normách běžného dokumentu, ale obsah. Kdo z vás viděl tu slátaninu celou, určitě postřehl, že autoři spojili šikovně dva fenomény dneška. Globální oteplování a ekologickou aktivitu lidstva. Jen na začátku dokumentu bylo poznamenáno, že "většina vědců se domnívá (nevědí to jistě), že lidstvo přispívá ke globálnímu oteplování a to ASI!! hodně". Takže může být, že lidstvo klima ovlivňuje celkem nepodstatně. Ale o tom v tomhle dokumentu nikdo nehovoří, protože to je kacířství. Ano kacířství, protože co jiného je dnešní EKOLOGIE, než náboženství. Já sám třídím odpad a snažím se chovat tak, abych co nejméně já svou osobou a svou rodinou zatěžoval životní prostředí, ale chování hysteriků, kteří kšeftují s globálním oteplováním, zatracuju. Za celou dobu sledování toho silně zavádějícího dílka jsem nepostřehl, že by se někdo zmínil o tom, že podobné oteplování probíhalo i před osmisty lety a že tehdy to člověk svou činností rozhodně způsobit nemohl. Diváci museli postřehnout, že se v dokumentu stále mlelo o tom, jak se svět otepluje a všichni burcují a bijí na poplach. Na druhou stranu ukazovali spoustu lidí, kteří se snaží přejít na nefosilní paliva a kteří chtějí vybudovat po celém světě miliardu větrných elektráren. Za celou dobu filmu ale nikdo nedokázal říct, jestli STOPROCENTNĚ dokážeme svým chováním oteplování ovlivňovat. Prostě nikdo neprokázal souvislost mezi globálním oteplováníma a lidskou činností. Řekněte náboženskému extrémistovi, že jeho víra je blbost a zareaguje stejně jako fanatický ekolog, přestože ani jeden z nich se nemá o co opřít, ale oba věří až za hrob. Divím se České televizi, že dokáže zařadit takový silně zavádějící pořad, který manipuluje s lidskými emocemi a nepracuje s fakty a důkazy. ()

Reklama

Reklama