Reklama

Reklama

Uvězněni v čase

Trailer

Héctor a jeho žena Clara se přestěhovali do nového venkovského domu. Jednoho večera Héctorův dalekohled zachytí v blízkém lesíku obraz nahé dívky. Když po tajemném přízraku začne pátrat, je napaden mužem, jehož obličej skrývá zakrvácený obvaz. Na smrt vyděšený nachází útočiště v tajemné budově, která stála v cestě jeho zběsilému útěku nočním lesem. Netuší, že vstoupil do míst, kde se tajně experimentuje s časem. Když se vrací domů, vidí na zahradě svoji ženu a v otevřeném okně... sám sebe. V časové smyčce, do které byl nedopatřením lapen, se roztáčí série katastrof, které budou mít pro jeho další život nedozírné následky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem už někdy, že mám pro Španělsko slabost? Jeden z mála filmů o cestování v čase, který dává smysl. Super. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase. Jak zajímavá a problematická látka zároveň. Tentokrát je uchopena na první pohled nevinně, ale po 88 minutách budete mít jiný názor. Celkový vzhled "levného filmu" se nedá jen tak smazat, ale snaha tu je natolik patrná, že nejen ta pěkná nahá dívka v lese vás přesvědčí, aby jste se dávali dál. Časové paradoxy jsou problematické a dost záleží, jak k tomu autoři a divák přistoupí. Osobně jsem Vigalondovi povolil vše a nebyl jsme zklamán. Přesto jde o průměrný film, který vám v jistou chvíli bude naprosto jasný a ztratí kouzlo, ale do té doby buduje velmi slušnou atmosféru na velmi malém prostoru. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Možná až příliš překombinovaný sci-fi film o paradoxech cestování časem, který ovšem dokonale akcentuje fakt, že mnohem důležitější než velikost rozpočtu je pro kvalitu filmu dobrý a originální nápad. Španělský režisér Nacho Vigalondo natočil svůj celovečerní debut zjevně za zlomek toho, co do filmu investují americké produkce, jeho skromný snímek má však, co se vyznění týče, lepší atmosféru než mnohé hollywoodské megafilmy. A stačilo mu k tomu málo - originální nápad přetavený v cizelovaný scénář, 4 herci, 3 auta, starý vojenský kabát a především kus obinadla. S tímhle málem dokázal Vigalondo natočit hutný snímek, jehož atmosféra je podpořena hlavně starým známým faktem, totiž že zakryjete-li člověku tvář, účinek filmu na diváka se prudce znásobí. Pouhá přítomnost bizarního člověka bez tváře náhle místy přesahuje škatulku žánru sci-fi a dělá z filmu až hororový příběh, který zavdává podněty k přemýšlení, stejně jako sama zápletka, jež je čistě logickou hříčkou. Los Cronocrímenes jsou opravdu originálním počinem, uvážíme-li, že jde o celovečerní debut, možná jen té ,,kombinatoriky" by mohlo být příště méně... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CESTOVAL JSI ČASEM A DOMŮ SE VRÁTIT NEMŮŽEŠ, PROTOŽE TAM UŽ JSEŠ….“ /// Takže uvězněnej v čase…hmm jen aby to…ty vole, vono to FUNGUJE! Z ničeho (jako fakt z hovna!) vybudovaná parádní atmosféra. Jasan, zápletka je triviální, navíc ji všichni pomáhaj maličkejma (debilníma) berličkami, ale stejně nikdo nemůže říct, že v jednoduchosti není krása. Bez speciálních efektů, s pár lidma a zápletkou, která mě, na rozdíl od Héctora dává smysl (to byl asi účel ne? Ajnštajne…). Řek bych, že druhý zhlídnutí už takovej vodvaz nebude, ale pro jednou ….byť bez hlubších myšlenek…. 3a ½*, ale páč to byla větší zábava než ti černí Němci/// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Začal jsem se doma hromadit. 2.) Rád koukám na ,,malý“ filmy. 3.) Thx za titule ,,sonnyboy“ a ,,onoff“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hm, strašne ma to nebavilo. Time travel nikdy neboli moja šálka kávy (až na sériu Terminátor a pár ďalších kusov). Páčila sa mi mierne hororová atmosféra, ale celková nízkorozpočtovosť až príliš bila do očí (jeden škaredý les a pár škaredých miestností). Vrcholom bol scenár, ktorý ma vôbec nezaujal a veľmi nesympatické postavy v čele s hlavným - a riadne protivným – (anti?)hrdinom. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Způsobem vyprávění thriller, obsahem komedie omylů, ale hlavně výborná sci-fi. Viděl jsem desítky filmů o cestování v čase a většinu z nich zabila nenažraná ambice gradovat efekt motýlích křídel až k možné zkáze celého lidstva. Čím epičtěji se příběhy tohoto druhu pojednají, čím víc osob ovlivní zásah do jejich minulosti a čím vznešenější myšlenka autorů je v sázce, tím vyšší je i pravděpodobnost mezer v logice a přihlouplého výsledku. Uvězněni v čase si kladou rozumně malé, splnitelné cíle. Cokoli se ve filmu stane, týká se přibližně pěti postav a jedné rozhodující hodiny jejich životů. Scénář připomíná dramatický ekvivalent bachovské fugy - nejprve v něm pomalu a klidně kráčí jedna dějová linie, později se v hektičtějším tempu připojí druhá, paralelní, a obě pak zběsile uhánějí před pronásledováním třetí. Jsem přesvědčen o tom, že do 10 let od natočení dostihne film neblahý osud a někoho napadne natočit hollywoodský remake. Pupkatého španělského pantátu v něm nahradí Brad Pitt nebo někdo podobný, přibyde postav, samoúčelných akcí s auty a nějaká ta bezpečně krotká konspirační teorie, aby film působil závažně a měl šanci získat Oscara. U toho už nebudu, ale tuto zábavnou španělskou hříčku si velmi pravděpodobně pustím znovu. 80% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kvalitní časová zamotávačka, která dobře funguje i přes mix všech možných žánrů včetně hororu. Rozhodně stojí za vidění. Jediný, co mi trochu vadilo, byla snadná předvídatelnost, díky které jsem se ochudil o pár překvapení. (screeny) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra, z počátku dost mrazivé "rozmotávání" děje a problému hlavního hrdiny, později se však zvrtne v spíše nevinnnou až komediální záležitost, která mi - přiznám se bez mučení - ve 3/4nách nějak utekla a závěr nevím jestli jsem zcela dostatečně pochopil. Každopádně výborně komorně natočené, skvěle zahrané plus ta krásná dívenka na kole ... Cestování časem je velice vděčné téma a divákovi při něm mrazí ať chce nebo ne, protože čas je jedna absolutní proměnná v našich životech, kterou stejně vůbec nechápeme a nedokážeme ji uchopit ... Proto každý film zpracovávající toto téma bude vždy přitažlivý... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Skvělý důkaz toho, že i bez tučného budgetu se dá natočit chytlavé sci-fi o cestování v čase. Pořekadlo "z nouze ctnost" ovládají Španělé na jedničku. Stačí mít chytrý scénář, o nějž se dá opřít, a který upoutá diváka tím, že musí zapojit pár set mozkových buněk. A opravdu... začaly se mi zapojovat mozkové závity, čekalo na mě dokonce několik zajímavých zvratů. V tomhle případě jsem byl víceméně šťastnej za to, že hra s časovými smyčkami byla do 2/3 přehledná, bohužel ke konci jsem se už trochu ztrácel. Vlastně ani nevim, jestli jsem jeho závěr správně pochopil, ale tenhle detail nemění nic na tom, že je to dost napínavý thriller s hororovými prvky, které sice převažují v první třetině, ale kupodivu to nebylo na škodu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Héctor je magor. Už dlouho jsem neviděl film s tak nesympatickým a (alespoň ze začátku) hloupým protagonistou, jehož chování způsobí tolik problémů. To ale neříkám jako výtku... Nevím, co zde bylo záměr, jestli to opravdu mělo být místy tak směšné, jak mi to přišlo. Ale proč ne... Rozhodně zajímavé hrátky s časovými paradoxy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Většinou je cestování v čase udělaný jako takovej dobrodružnej si-fi snímek plnej efektů a teenagerů, ale tohle je úplně něco jinýho, je to takovej mix mezí drama, thrillerem a možná i malinko hororem a celý to je obalený do hodně netradičního a vcelku promyšlenýho cestování v čase, který, i přes značnou složitost, nakonec fakt dává smysl a nenechává moc otázek kvůli chybám. Navíc to vůbec nepůsobí americkým cool dojmem, ale tak nějak bych řek civilně ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn komorní časová hříčka s hrozivou atmosférou, na kterou se ale mohlo přitlačit, stejně jako na tempo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu nejspíše nebudete prožívat nervydrásající scény, nezažijete četné lekačky a diváci lačnící po větším množství krve, taktéž nebudou plně uspokojeni. Uvězněni v čase staví děj především na zajímavě zpracovaném námětu, v němž se vzájemně prolínají události minulého, přítomného i budoucího času, slibně budované atmosféře a tajemném chlápkovi v kabátu, se zafačovaným obličejem. Všechno je podáváno jakoby minimalisticky. Žádné ohromující speciální efekty, přemrštěná brutalita či šokující zvraty. Všechny časové úseky se postupně začnou kupit jeden přes druhý, takže spousta diváků se možná začne propadat do mírného chaosu:) Pro mě však všechny linie mezi sebou a vedle sebe zdatně proklouzávají, takže jsem se do nich ani nestihla zamotat. Jen jsem vyčkávala, jaké bude závěrečné vyústění. Kvalitně natočen snímek o jednom chlápkovi, který se "zašprajcl" do šílené časové smyčky a který měl ten den dalekohled radši nechat ležet:) Film hezky ukazuje, že nemusí uplynout doba několika let či dní, aby se Vám díky nečekanému zásahu jiných sil převrátil život naruby. V tomto případě postačí zasukovaný uzlík několika hodin:) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Šikovná (chvíľami dosť mrazivá) jednohubka, ktorá pri svojej jednoduchosti roztočí mozgové závity na druhú nazdvukovú. Len škoda, že v dojaze na voľnobehu začnú vyskakovať mušky ostáva mierne Butterfly dejavú. Nápad za 100 bodov, ostatná ledva za polovicu. 65% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Starší manželský pár sa sťahuje do nového domu. Neďaleko ich príbytku sa nachádza malé výskumné stredisko kde je umiestnený stroj času. Hector sa nešťastnou zhodou náhod dostáva do časovej slučky, ktorú bohužial chtiac, nechtiac neustále ovplivnuje. Jedno je ale isté. Pokiaľ chce zachrániť svoju rodinu, daný kolobeh udalosti musí zastaviť. Zaujímavé dielo, ktoré rozhodne svojou originalitou stojí za pozornosť. Chaotický snímok, ktorý Vás prinúti zapnúť mozgové obrátky naplno. Prvky žánru hororu v tomto filme, ale nečakajte. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Velice inteligentně zamotaný film. Propletené zápletky se zde povedly a logicky do sebe zapadaly. Jen krůček mě zde dělí od plného hodnocení. Bohužel nedokážu říct který, ale nejspíš to bude méně záživný úvod filmu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nie, nie je to film o vrahoch čo pomocou prístroja zmiznú v čase ako som si po prečítaní názvu myslel. Napriek tomu je to film neskutočne napínavý pri ktorom som sa nenudil ani omylom ale pekne sledoval ako to do seba všetko zapadne a to si píšte že to zapadne (vďaka tomu absurdnému chovaniu sa postáv, ktoré mi dosť vadilo). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušné malé sci -fi, ktoré však nedokáže byť dosť ktokov pred divákom, takže je to občas nepríjemne predvídateľné. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase tentokrát po španělsku a zároveň s docela praktickými úmysly. A totiž eliminovat množství svých budoucích JÁ na úplné minimum. 65% ()

Reklama

Reklama