Reklama

Reklama

Uvězněni v čase

Trailer

Héctor a jeho žena Clara se přestěhovali do nového venkovského domu. Jednoho večera Héctorův dalekohled zachytí v blízkém lesíku obraz nahé dívky. Když po tajemném přízraku začne pátrat, je napaden mužem, jehož obličej skrývá zakrvácený obvaz. Na smrt vyděšený nachází útočiště v tajemné budově, která stála v cestě jeho zběsilému útěku nočním lesem. Netuší, že vstoupil do míst, kde se tajně experimentuje s časem. Když se vrací domů, vidí na zahradě svoji ženu a v otevřeném okně... sám sebe. V časové smyčce, do které byl nedopatřením lapen, se roztáčí série katastrof, které budou mít pro jeho další život nedozírné následky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ale mnohdy komicky vypadající dvojitá časová smyčka, která na mě udělala velký dojem, protože já takovéto nepříliš na myšlení náročné filmy o cestování čase miluju a pointa tohoto španělského kousku je naprosto famózní. Po "Amíkách" je španělská tvorba asi ta mnou nejoblíbenější, hlavně co se hororového odvětví týče. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý španělský film o cestování časem. Héctor se částečně náhodou dostane do stroje času, a to spustí nekonečný řetězec událostí. Ať už se snaží čemukoliv zabránit, akorát do toho víc zabředává. Během filmu se stane pár nečekaných věcí. Je to vážně chytré. Herců je tam jen pár. "Teď tu budeme jen klidně sedět." ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě dostal. Celou dobu jsem žil s tím, že jsou jen dva a nakonec tam byl ješte třetí. Mrazivé a mysteriózní a šíleně atmosférické. Na tak nízký rozpočet, opravdu super podívaná. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Dosti těžko zpracovatelnému a v poslední době i fádnímu tématu, dalo Španělsko nový rozměr. Vynikající předloha neztratila nic na svém kouzlu při přechodu na filmové plátno. Povedl se nejen hlavní hrdina, jehož charakterová proměna je úžasná nebo místy až hororové pasáže, které díky kameře scény dostaly ten správný thrillerový nádech atmosféry, ale především scénář, bez něhož by se vše ostatní sesypalo jako domeček z karet. Propracování do všech, zde tak důležitých, detailů se povedlo na výbornou a až na pár menších nelogičností vše do sebe krásně zapadalo a dávalo smysl. Jen mi vadilo, že jsem vše odhalil tak brzo, ale to se není čím chlubit, protože jiný postup děje snad ani není možný. 70% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní malý kousek ze Španělska, nečekal jsem moc ale dostal jsem hodně, herec hrajícího Hectora byl dokonalej a jeho proměna byla úžasná. A ani nijak moc zmatený to nebylo což bylo plusem pro mě protože filmy o cestování s časem? V těch mám občas guláš:-) Co bych možná ale vytknul je takovej nedodělanej konec. Ale jinak parádní věc. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám rád filmy, kde se objevuje téma cestování časem, tak jsem si zadal do vyhledávače tag s tímto heslem a vyjelo mi nespočetně mnoho snímků, které už jsem většinou viděl, ale také tento film, který jsem neznal a který měl celkem zajímavý obsah. Komentáře jsem si k němu nečetl, protože jsem nechtěl vědět, jak to skončí, jelikož se vždycky najde nějakej trouba, kterej tam tu pointu napíše. Tak se natěšeně začnu dívat na tento počin ze španělské produkce a hned na začátku vidím nesympatickýho upocenýho morgoše, kterej má krásnej novej barák, unylou manželku, která asi žádnou Miss Moskva nevyhrála. No prostě nezáživní, unudění zbohatlíci, kteří se čerstvě přestěhovali na venkov. Hlavní hrdina má asi úchylku v pozorování ptactva, protože se posadí na sedátko a začne pozorovat okolní les svým dalekohledem a co nevidí. Nějaká mladá ženština se tam začne svlíkat a ukazovat své vnady. Ihned se mu splaší hormony, zbytek jeho vlasů se mu postaví na hlavě, koukne vedle sebe, kde vidí tu nádheru, co si vzal a jediný, co ho napadne je jí poslat nakoupit nějaký zásoby. Poté, co manželka odjede se ještě přesvědčí svým dalekohledem, šmírák jeden úchylnej a rychle hybaj do lesa, kam cupitá jak splašenej zajíc, asi hlavně pro jeho touhu spatřit mladou obnaženou dívku. Což se mu teda povede, ale to co následuje mi připadalo spíše jako komedie plná omylů a vzápětí vás ihned začne rozčilovat nelogické chování hlavního protagonisty, které bylo do očí bijící, že jsem měl chuť vzít krumpáč a praštit ho po hlavě, aby se konečně probral a začal přemejšlet. Celkem zajímavá zápletka, která nás drží v pro mě komediálním, pro někoho až v hororovém sledu událostí a ve které netrpělivě čekáte na vysvětlení a na nějaký perfektně promyšlený konec. To se fakt nestalo a to bylo veliké zklamání, společně s výběrem hlavního herce, kterej by se víc hodil do nějakých italských komedií s Fantozzim. Po zhlédnutí tohoto filmu jsem byl hrubě nespokojen a kladl jsem minimálně deset nezodpovězených otázek a proto tomuto snímku dávám pouhých 50%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Příjemně to ubíhá, nic moc složitého, typu Osudového doteku či Svěrací kazajky, v tom ale nehledejte. Cestování v čase do sebe zapadá jako prdýlka na hrnec a právě v tom to je, Vigalondo ve snaze se co nejvíce držet časových hrátek a neudělat v tom nějaký kiks úplně zapomněl na psychologii. Karra Elejalde potom působí jako loutka na šňůrce a ne jako myslící tvor. Možná se pan režisér bál, že by se ztratil, kdyby se pokusil hlavní hrdina něco změnit, takhle je to ale moooc předvídatelné.... ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Úžasná jednohubka. Poslední španělský film, který mě uchvátil byl Sirotčinec a i Timecrimes mě velmi mile překvapilo. Levná záležitost se minimem herců a jednoduchým nápadem a přesto je to výborná podívaná. Pár zvláštních příběhových mušek by se asi našlo, ale celkový dojem a konec příběhu se mouchám zkazit nepodařilo. Jasný důkaz, že chce občas kouknout i jinam než do přetrikované americké produkce a že je stále spoustu velmi zajímavých filmů s neotřelým příběhem. Pan režisér Vigalondo neměl nic a vykřesal působivý snímek zasahující skoro do všech žánrů. Po shlédnutí jsem sice uvažoval o čtyřech hvězdách, ale příběh šrotoval v hlavě stále dál a závěrečná scéna je tak kouzelná. Španělsko, jen tak dál. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

S očekáváním průměrného filmu se můžeme dopracovat ke skvělému zážitku. Film se zpočátku vleče, nicméně zajistí úžasný spád s pouhými čtyřmi herci. Přemýšlím, jak moc mladá dívka ovlivní diváka film dokoukat. Myslím, že zde do jisté míry sehrála úlohu magnetu. Režisér (obsadil sám sebe do role) vytvořil komorní velice zajímavý a do sebe zapadající snímek o cestování v čase. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn cestovanie v čase pre začiatočníkov, veru nič zložité. Cestovanie mám rada, len to by mi pán cestovateľ musel byť trošku viac sympatický, a nie takýto mumák a nepomohlo ani to, že si hlavu obviazal fáčom. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nepovedený a nepříliš zajímavý film na téma cestování v čase. Film zpracovává klasické téma, kdy se někdo pokouší měnit minulost i přes fakt, že tím pozmění i budoucnost. Nemastní a neslaní herci a nepříliš působivý průběh děje, který se z větší časti odehrává v lese. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

S tím cestováním v čase to už trochu začali přehánět. Když už se vracel podesáté v čase a potkával desetkrát sebe sama v jedné úrovni, bylo to už dosti přehnané. Ale přesto velmi milé překvapení... - 10. 12. 2010 - 70% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ach ti nevyzpitatelní Španělé.......dobrá myšlenka,zabitá hroznym zpracováním a tak nelogickým chováním hlavního představitele,že sme se z bráchou vyloženě tlemili každejch 5 minut,což jistě neměl být tvůrčí záměr,admini by se měli nejdřív na film podívat,než mu přiřadí status ,,horor´´ jelikož se pak s bráchou uprostřed noci díváme na regulerní komedii a ještě k tomu špatnou :D Nacho Vigalondo ovšem hodně potěšil svojí geniální mimikou a na kozy Bárbary Goenaga se taky nedívá špatně. 40%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání, na tento filmík jsem se těšil, hodnocení na horor více než dobrý, ale po odhalení pointy po chvíli jsem čekal a doufal v nějaký výraznější úder, zvrat či podobně a ono nic. Nejen, že logika šla úplně stranou, ale k tomu se přidala nuda a to hlavně v závěru, který by měl být naopak to nejsilnější ve filmu. Jelikož jsem už před jistou dobou viděl Triangle z Australské produkce na podobné téma, tak Timecrimes se vedle Trianglu jeví jako velmi podprůměrná podívaná, ačkoli nápad je zde asi původní. Přemýšlel jsem, jestli dát 2 pěkné hvězdičky nebo 3 slabé hvězdičky, ale teď se mi vybavil jeden absolutně nesmyslný moment, takže budu přísný a komentář uzavřu hodnocením: 2 pěkné hvězdičky za originalitu (pokud vás baví hrátky s časem, tak volte radši Triangle, který jsem hodnotil 90%) ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Další film, který se zabývá cestováním v čase. Tentokrát jde o hříčku, kterou tvůrci pojali jako časovou smyčku, do které se zapletl hlavní hrdina Hector a jeho časové dvojče Hector 2. Horor to opravdu není, i když první pohled na hlavu omotanou krvavým obvazem by tomu nasvědčoval. Takže spíš dobrá zábava, tento film doporučuji všem, kdo si stejně jako já oblíbili filmy na toto téma. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Uvězněna v nudě a zmatku nakopírovaným Héctorem - takže je načase přiznat moji několikrát prověřenou neschopnost akceptovat filmy s tématikou cestování v čase a začít ji konečně chápat jako ztrátu času. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Bylo to zajímavé, je třeba ocenit, že si film neklade ambice ovlivnit chod světa, na druhou stranu to bylo takové nijaké, takové podivně impotentní. Ač to celé rychle uteklo, 20 minutový kraťas bych asi považoval za lepší volbu. 6/10 ()

Reklama

Reklama