Reklama

Reklama

Uvězněni v čase

Trailer

Héctor a jeho žena Clara se přestěhovali do nového venkovského domu. Jednoho večera Héctorův dalekohled zachytí v blízkém lesíku obraz nahé dívky. Když po tajemném přízraku začne pátrat, je napaden mužem, jehož obličej skrývá zakrvácený obvaz. Na smrt vyděšený nachází útočiště v tajemné budově, která stála v cestě jeho zběsilému útěku nočním lesem. Netuší, že vstoupil do míst, kde se tajně experimentuje s časem. Když se vrací domů, vidí na zahradě svoji ženu a v otevřeném okně... sám sebe. V časové smyčce, do které byl nedopatřením lapen, se roztáčí série katastrof, které budou mít pro jeho další život nedozírné následky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Nakonec nejhůř dopadne chudák holka. Hele, a netuším, proč si taková hezká mladá ženská pořídila za manžela otylého plešouna. Jinak je v tom pár černohumorných replik, docela to do sebe, ano, zapadne, ale celkově je to vlastně nuda - kauzalitu se zde nepodaří narušit, a hlavní hrdina, no, hrdina je silné slovo, je natolik velký pitomec, že to ani nezkusí. Co chtít po tlustém, nesympatickém chlápkovi, který doma ženě nepomůže, furt by jen chrápal nebo seděl na sedačce? A ani ten vousatý kluk nic nevymyslí, je vlastně jen stafáž na zmáčknutí čudlíku. Být kádr, zamkne ten svůj výzkumný barák s vanou a jde pryč, Hektoři, neHektoři. Tak aspoň že se povedlo svléknout donaha tu mladou holku, aby si nejen divák nemrava přišel na své. Celé je to nemastné, neslané, počáteční prvek záhady a napětí se brzy obehraje a zbude jen ta nuda i přes krátkou stopáž. Mimochodem, Stephen Hawking tvrdí, že i když teoreticky cestování v čase možné je, nikdy se nedá vrátit do minulosti před okamžik, kdy byl spuštěn stroj, z toho prostého důvodu, že ještě nebyl spuštěn. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dobrý film se dá natočit i beztoho, aby se na place producírovaly hollywoodské hvězdy, které vám předvedou jen takovou show, jakou mají výši honoráře. Samotný scénář je asi největším plusem, protože zde nenajdeme moc nudných pasáží, nebo narychlo zalepených děr. Jedná se o španělskou psycho jízdu se vším všudy. Od začátku totiž přesně netušíme co bude následovat v další scéně a každý Héctorův krok rozvíří další smršť podivných událostí, které kolem příběhu výří, jako tornáda poblíž amerických břehů. Režisér Nacho však není žádný troškař a tak se divákovi rozhodl ukázat celý příběh hned z několika různých úhlů pohledu a doslova se mu podařilo ukuchtit opravdu vydařený guláš, který si budeme muset sníst až do úplného konce. Když k tomu navíc přičteme k dobru, že skoro celý film se obešel bez nějakých vizuálních efektů, které jsou často spíše ke škodě, tak mu musím zatleskat. 7/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Španělsko umí i lépe. Los cronocrímenes je totiž vcelku obyčejná time travel záležitost s velmi jednoduchou základní premisou, která by se dala shrnout do deseti minut, ale i přesto to není nic až tak jednoduchého a film dokáže slušně zamotat hlavu. Naneštěstí zde úplně chybí moment překvapení a když se odhalí karty, jede to až do konce s úplně předvídatelným dějem. Herecky film taky neohromí a o lepším audiovizuálu se zde taky bohužel nedá mluvit. Velmi podprůměrné Španělsko, které se dá bez výčitek vynechat... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl na plakátu toho nepřátelsky vyhlížejícího týpka v kabátě s podivnou maskou na ksichtě, byl jsem docela natěšenej. Když jsem pak ve filmu zjistil, jak to je ve skutečnosti, zažil jsem docela zklamání. Ze začátku i docela zajímavý film, kterému by ty 3* velmi slušely, jenže čím déle ten film trvá, tím více se zamotává do klasického sci-fi klišé o problematice cestování časem, násobení cestovatele a úskalí mnohých časových rovin, že se z toho stane docela nezajímavý maglajz, včetně v těchto zápletkách nijakého konce. Ono možná tyhle zápletky mají své kouzlo, pointu a opodstatnění, na to ale asi musíte celému ději věnovat úpornou pozornost a snad mít pro to i vlohy. To já evidentně nemám. Ani tak nevadí, že to celkově působí poměrně levně, první půlhodinu je to docela fajn, příjemné postavy, napětí, hezká prsa, ale pak... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Spoilers, spoilers everywhere! :-D Hm, Nacho si napsal příběh, kterej do sebe logicky skvěle zapadá (samozřejmě když nebereme v potaz samotnej vznik paradoxu), ale nedává smysl. Héctor se na začátku chová jako idiot, jeho schopnost ošetřovat zranění je naprosto fenomenální a ta krásná holčina je nějaká divná. Nesympatickej stupidní Héctor se do cestování časem začne zamotávat a se svým intelektem bůhví jak začne splétat šílený konstrukce, ve kterejch se bez problémů orientuje. Celý to prostě nedává smysl. Holčina se začne bavit někde u silnice v lese se zafáčovaným Héctorem? Neuteče od něj, když je pár metrů od ní jen s nůžkami? A když pak uteče, tak si stoupne kousek opodál, aby ji našel? Asi se taky praštila do hlavy. Celý se to zamotává, několikrát zopakuje a závěr sem už nějak nepobral. Nápad zajímavej, atmosféra super, ale s přibývajícím opakováním toho samýho a překombinováním příběhu sem se začal ukrutně nudit. Hezky se to na sebe vrství, ale předvídatelnost zůstává. A vůbec, poprvé se spousta věcí stala jen aby se stala a příběh se mohl začít odvíjet? Proč tam vůbec poprvý šel, i když si to na sebe tak hezky narafičil? Celej film mi unikala motivace postav dělat to co dělaly. A nakonec tam zůstali všichni tři Héctorové a mrtvola. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Není divu, že se mi tenhle chabý sci-fi thriller úplně vykouřil z hlavy a skončil v mém propadlišti filmových dějin, tedy v mé komodě s papírovými DVDčky, odkud jsem ho dneska vytáhl. Ne že by mi vadila jeho amatéršina a nízkorozpočtovost, nejsem snob, i ten nesympatický pupkatý plešoun v triku a teplákách by se dal snad za jiných okolností vydržet, ale tak blbé (nelogické je příliš slabé slovo) chování téhle postavy mě přímo uráželo... Představte si, že v důsledku svého jednání se vrátíte o jeden den do minulosti a možnost jak to napravit spočívá v tom, abyste neopakovali stejné chyby jako včera. No a co udělá náš hlavní "hrdina"? No přece samozřejmě znovu všechno zmrví úplně stejně. A ne jednou. A absurdně se chovají i všechny ostatní postavy. Tenhle scénář mě fakt nebavil a milé dývko hážu opět (a už navždy) do mého filmového Tartaru. Dvě hvězdy za dvě hezké Španělky, za Picture This od Blondie a za přece jen jakous takous působivost při prvním zhlédnutí. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Tak nadějný začátek a tak nenápaditý zbytek. Prvních patnáct minut má dobrou atmosféru a povedeně diváka namlsává na napínavý děj. Ten je ale čím dál tím víc debilnější. Nepomotuju se, kdy bych nad chováním postav(y) a toho co na obrazovce vidím tak moc kroutil hlavou a říkal si, jak neuvěřitelná demence to je. Ještě do půlky filmu jsem snažně živil naději, že ten průběh je schválně tak předvídatelný a hloupý jen proto, že příjde chytrý zvrat, nějaký nápad. Jasně že filmy o cestování v čase potřebují nadhled a hodně fantazie, jenomže nic takového tu prostě není. Když vidím hodnocení, tak je možná chyba na mém příjmu, ale já naprosto marně hledám důvod, proč byl tenhle film natočen a o čem že měl bejt. I takový TRIANGLE je na tom o chlup lépe. [2/10 říjen 2010] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Že se snaží hlavní hrdina vracet do minulosti a napravit škody, tomu rozumim. Že zdánlivě jednoduchou situaci opakovaně zmrší a k tomu všemu se chová jako čím dál tím větší idiot, to už je horší, ale každýmu halt není dáno. Ale nejvíc mě štvalo, že film jede na vejco-slepicovitém principu a to prostě překousnout nedokážu. Pokud by to mělo lepší vizuál a sympatičtější titulní postavu, tak ještě dejme tomu, ale takhle ze sebe nedostanu víc než 30%. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl před pár dny snímek Triangle, u kterého všichni psali, že vykrádá právě tento španělský kus. A opravdu, vykrádačka to je nepokrytá, takže stran smysluplnosti je to bordel nemlich úplně stejnej, ovšem ve spanish verzi je víc nadsázky, nahejch těl a míň prvoplánový brutality a nadpřirozena (tady je to spíš sci-fi). Což je sympatický, proto jde hodnocení vejš . 75% ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Tento film rozhodně není špatný. Cestování v čase v takovéto podobě je vcelku novátorské (byť ne zcela originální) a jak snadno může být geniální, tak snadno se může vymstít. Uvězněni v čase mají (z mého hlediska) dvě výrazné chyby - jsou jimi předvídatelnost a díry v logice. Bohužel, je to tak - film je v prvních dvou třetinách zoufale průhledný, a i když příjdou tvůrci se vcelku nečekaným zvratem, i ten je následně velice rychle objasněn. Co se děr v logice týká, nemám tím na mysli ty spjaté se skákáním v čase - problémem bylo chvílemi naprosto iracionální chování postav. Neříkám, že v takovýchto situacích by nejednali lidé zbrkle, nicméně existuje jistý rozdíl mezi zbrklým chováním a zjevnou imbecilitou. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Téma cestování v čase je vždy vcelku problématické téma. Ale pokud se uchopí správně, tak je to problématické spíše pro diváka. Vigalondo toto téma podle mě uchopil dobře. Na malém prostoru, se čtyřmi herci vykouzlil zajímavý film. Film, který pro mě spadá do škatulky náročnějšího na sledování, jelikož divákův mozek vcelku pracuje na plné obrátky, aby si srovnal co se vlastně děje. Neříká si "O co v tom filmu vlastně jde?". Ví to moc dobře, jen si urovnává souvislosti vzniklé cestováním v čase hlavní postavou. A když si divák začne myslet, že to pochopil, zjistí, že to není tak úplně pravda, jelikož film nekončí a zápletka je přecijen trochu složitější. Osobně jsem až do konce byl napjat a za to jsem rád. Film mě mile překvapil a osobně ho s klidem mohu zařadit mezi to lepší v tomto žánru, i když nejde až tak úplně o horor jako o psychologický thriller. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už spoustu filmů o cestování v časech a tak jsem byl zvědav na tento nový počin režiséra Nacho Vigalonda. Texasanům se tento snímek v roce 2007 líbil. Já jsem však zklamán. Hlavní hrdina se chová jak blbec. Spoustu jeho činů nějak nechápu a když snímek skončil byl jsem z toho úplně tumpachovej. CITÁT - Tenhle stroj není na řešení problémů, spíš je vytváří. Proto se asi tvůrci rozhodli zakončit film tak divně, že se vlastně nic nevysvětlilo a do dnešního dne se zde už pohybuje Héktor číslo 111115659523845654565545545 - víte co tím myslím, že ? Podprůměrný snímek. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době něco, u čeho jsem před spaním ani nezamžoural očima a zůstal pěkně bdělý! Vytknout se snad dá jedině to, že film malinko místama působí herecky nemastně neslaně a zřejmě i nižší rozpočet dělá ve výsledku svoje. Co se ale nedá upřít je fantastická atmosféra s velmi napínavým příběhem. Uvězněn v čase je především hlavní hrdina Héctor, který v jakési časově smyčce se snaží vyřešit svízel, který mu trochu zkomplikoval život a vše postupně do sebe nebezpečně zapadá. Jdu s hodnocením na 4 hvězdy, protože mě film jednoduše od začátku do konce bavil a nepovolil mi se vůbec odtrhnout. Španělsko má koukám samo o sobě dost co nabídnout, asi si ho dám trošku do hledáčku více. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vždy som rozmýšľal nad tým, ako by asi prebiehalo a dopadlo to, ak by som chcel strojom času zmeniť určité okamihy v mojom živote. Tento film mi dal názornú ukážku a zrejme aj odpoveď. Tým pádom, by mal meniť osud človeka v minulosti niekto, kto nieje tým človekom a ani nieje spätý s tým, ktorého osud sa má meniť. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha hororů/thrillerů který v sobě obsahuje časovou smyčku (tohle neberu jako spoiler, protože film je tímto heslem otagován). Plynutí a postupné skládání děje se vskutku povedlo a víceméně dává smysl (tím ale nemyslím chování hlavní postavy, jehož význam mi místy unikal). V průběhu jsem se začínal obávat, že to celé spěje k hloupému nebo hrozně umělému konci, což se naštěstí nestalo. Pro mě záležitost na jedno podívání. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Přeplácanost hadr. Celou situaci bych řešil páčidlem a už vůbec ne tím, že bych se klonoval milionkrát na druhou. S časem prostě nevyjebete. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

5.3.2011 ~ Mysteriózní časoprostorový sci-fi horor, který není v podstatě špatný, jen jsem už prostě někde něco takového viděl, slyšel, četl nebo prožil a tak... tak ten film prostě jen byl. ~ Starší manželský pár si hoví ve svém domečku. Jednoho dne si ale manžílek všimne, že je někdo pozoruje a vydá se to prozkoumat, Když dostane po palici, dostane se až ke zvláštnímu domu a prožije ještě pár o něco zvláštnějších situací. A v domě je stroj času. A u něj obsluha. A manžílek zjišťuje, že není rozhodně jediným, který tenhle bláznivý den prožívá. ~ Nápad s cestováním v čase a řešením situací co dělat, když jsem tu dvakrát, není špatný, ač není zas tak originální, ale dalo se na to koukat. Občasní sci-fi diváci si možná budou mlaskat pod vousy, mě ale bylo srdečně jedno, jak svoji situaci manžílek vyřeší a ani jsem nechápal některé důvody jeho konání a myšlení. Předpokládám, že tam byly jen proto, aby to bylo hororovější a neusínalo se u toho. ~ Mě tahle sci-fi béčkovina s dobrým nápadem moc nenadchla. Kdyby se toho ujal někde zkušenější, mohl z toho být prima film. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma (cestování časem), žádné velké díry v logice jsem taky neviděl, ale ta šílená nuda. Rejža měl v ruce dobrej materiál, kterej nedokázal prodat. Španělská tvorba je pro mě taková specifická exotická chuť, jednou chutná a jindy zase ne. Tady nic moc no. Lepší 2*. 50% ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Ke konci se už sice začínají trochu vrstvit nepřesnosti a nesmysly, přesto jde ale o velmi zajímavý, inteligentní, a v neposlední řadě také - svým způsobem - vtipný počin. Neměl jsem ani pocit, že by šlo o levný film, naopak - střídmé provedení mi sedlo víc, než hollywoodské pojetí cestování časem s digitálními šlehy a blesky. Ke konci jsem nevěděl, zda je mi víc líto domláceného, zoufalého Héctora, nebo té slečny, které se pomáhání cizím lidem příliš nevyplatilo. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Další ze španělských překvapení, které stojí určitě za povšimnutí. Hlavní devízou filmu je skvělý nápad a gradace příběhu. ()

Reklama

Reklama