Reklama

Reklama

Uvězněni v čase

Trailer

Héctor a jeho žena Clara se přestěhovali do nového venkovského domu. Jednoho večera Héctorův dalekohled zachytí v blízkém lesíku obraz nahé dívky. Když po tajemném přízraku začne pátrat, je napaden mužem, jehož obličej skrývá zakrvácený obvaz. Na smrt vyděšený nachází útočiště v tajemné budově, která stála v cestě jeho zběsilému útěku nočním lesem. Netuší, že vstoupil do míst, kde se tajně experimentuje s časem. Když se vrací domů, vidí na zahradě svoji ženu a v otevřeném okně... sám sebe. V časové smyčce, do které byl nedopatřením lapen, se roztáčí série katastrof, které budou mít pro jeho další život nedozírné následky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Héctor 1 honí Héctora 3, aby nevojebal v lese náhodou Héctora 2, jelikož pak už by nikdy nebyly věci tak, jak dřív....super námět v kličkování v čase, který byl pro mě ale až moc hektický a těžko stravitelný...................moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Je vážně obrovská škoda, že se filmy typu Jurský park, Čelisti, Godzila, Predátor a podobné slátaniny s obrovskými zvířaty toužícími po krvi, točí ve velkém a slavnostní fanfáry zní napříč celou zemí, když se takové "veledílo" spustí. A bodejť by taky ne. Stojí za tím obvykle velikáni jako je Spielberg, Broderick, Cruise, Willis a mnozí jiní .. Takoví mají prachy na to, aby se postarali o filmový trhák roku. Ale ještě větší škoda je, že thrillery, na které peníze nejsou, zůstanou daleko v jejich stínech. Kdyby v Timecrimes hrál takový Cage, Bullocková, Kutcher a jméno Vigalondo bylo o něco zvučnější, jistě bychom si pochutnávali na dávce paradoxů cestování časem v daleko větší intenzitě a s daleko větší slávou. Ten film na to prostě má. A ještě něco, drahouškové - Co se má stát, to se stane a budiž nám poučením, že přes ostnaté dráty se neleze. ()

kikakrystof 

všechny recenze uživatele

Super film, možná jen ten konec mi tam úplně neseděl. Slabších 5*, ale od filmu jsem se nemohl odtrhnout a hrozně mě to bavilo, i když konec nebyl podle očekávání :) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tomu dal jen tři, to by ale vůči tomuhle filmu nebylo fér. Námět byl perfektní, funkční se mi zdála i následná časová smyčka. Hlavní hrdina Hector prošel charakterovou proměnou od domácího podpantofláka k drsnýmu chlápkovi, kterýmu by nebylo zatěžko někoho zabít. Takže i tohle si režisér pohlídal. A že mi představitel Hectora přišel děsně nesympatickej..? Na to sere bílej tesák. Film to byl dobrej a Bale nemůže hrát všechno. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov, ktorý svojím obsahom naplnil očakávania ktorý skýta jeho potenciál. Bolo to možno trochu prekombinované, no z druhého uhľa pohľadu, možno stačilo iba vyžadovať plnú pozornosť a sústredenosť diváka. Ako spomínam, dľa námetu bol scenár fantasticky napísaný,všetko dávalo zmysel a do seba zapadalo aj bez žiadneho patosu a zbytočných klišé, ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Časová zamotávačka, která si nehraje na něco co není a servíruje vám problém s cestováním v čase pěkně bez příkras a bez omáčky kolem... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Hrátky s časem aneb Hector na třetí :) Nevím jestli to dobře chápu, ale když Hector z budoucnosti chce zabít své já ze současnosti už asi poněkolikáté, tak by přece měl už vědět jak na to, ne?? No mozkové závity (aspoň u mě) dostaly po dlouhé době opět zabrat :) A každopádně to vidím na ještě jedno shlédnutí. 70% ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Lacné, zato efektné hrajkanie sa s časom prináša patričné problémy. Minimálne jedna prekuknutá nezrovnalosť (presne vtedy keď obviazaný Hector 2 počuje krik dievčiny v lese-nesedí zo záverom kedy ju stretne Hector 3) a plytká nizkorozpočtová výprava uberajú na údernosti snímky. Každopádne tú snahu a dokonale vypiplanú atmosféru by ste nekúpili za žiadne peniaze. Na takéto niečo treba skúsenú režisérsku ruku a bezhraničné odhodlanie predať dobrý nápad aj bežnému divákovi. Veľmi slušná remeselná práca s nápaditým zauzlením, no nedotiahnutými časovými paradoxmi. Kde sa vlastne zobral Hector 0 (prvý iniciátor), ktorý to všetko započal,aby sme sa dopracovali k tomu, čo sme videli v lese hneď na začiatku? Na túto otázku nám neodpovie už asi nikto. A to je tak trochu škoda.... ()

Mazlik4 odpad!

všechny recenze uživatele

Téhle časové smyčce chybí začátek!!! !SPOJLER! Chlápek cestuje v čase (do minulosti cca 24 hodin dozadu), poté se snaží vrátit vlastní život do správné linie. Jak už to tak bývá, čím víc se snaží, tím více se mu to vymyká z rukou.!SPOJLER! Když se nad tím zamyslíte, tak už tu první cestu zapříčiní okopírovaný hl. hrdina (Hector). Což je blbost!!! Tu úplně první cestu by musel absolvovat sám. Já nevím, škoda, že to nedokážu vysvětlit pádněji (pokut se někdo domnívá, že jsem vedle (což je možné) můžeme se pobavit více do hloubky). Jinak, ale i bez téhle obrovské boty se na film velice těžko kouká, je určen především fandům španělské tvorby, než sci-fi divákům. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Cestovani v case me ve filmu uz dlouho fascinuje, proto jsem se na Timecrimes dost tesil. Ale zas tak nadseny jsem nebyl. Zacina to prijemne thrillerove, ale kdyz dojde k prvnimu opakovani, zacne to byt nuda. Predvidatelna a ne moc chytra. I kdyz se film tvari super chytre, neni. Posledni tretina filmu to ale na prumer vytahla. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tomuhle filmu upřít, že mě donutil nad těmi časoprostorovými smyčkami přemýšlet. A dospěl jsem k závěru, že to nedává smysl :-) Kromě toho bych nejraději hlavního hrdinu zabil sám... ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Mno. Bylo to netradiční, chvílemi zábavné, chvílemi i napínavé, brzy velmi předvídatelné, leč konec to trochu vylepšil, i když ne příliš. Rozhodně ale lepší alternativa oproti dost mizernému Triangle. ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Zajímavá časová smyčka ve které je sice vše jasné už po prvním cestování ale to nikterak nevadí - na zábavě to totiž neubírá. Naopak zábavný kousek který mi trochu připoměl ,, Zítra vstanu a opařím se čajem." Prostě poctivé Evropské scifi bez holywoodského velikánství - příjemná podívaná která je navíc napínavá. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Další z řady vydařených španělských thrillerů/hororů/sci-fi. Tentokrát o cestování v čase, což může řadu lidí odradit, ale je to natočeno vskutku mistrně. S přibývajícím koncem už to malinko ztrácí dech, ale určitě si to ještě někdy půjčím. P.S. Trochu výtku bych měl k chování slečny striptérky, která se vehementně snaží pomoci muži s omotanou látkou kolem obličeje. Moc takových by asi nebylo. ()

Kejf. 

všechny recenze uživatele

Zhruba prvni tretina mela hodne slusnej rozjezd, zvlast pak sceny toceny pohledem pres dalekohled, ty pro me byly vcelku infarktovy, ale pak se to tempo dle myho dost zpomalilo a film se zacal tahnout. Ale moc se mi libila atmosfera, davam 4 hvezdy, ale s odrenyma usima. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní časovka, odehrávající se na malém prostoru a v malém časovém úseku. Dobře promyšlené, zpočátku mrazivé, ke konci stále více zamotané, ale pochopitelné. Slušné 4 hvězdy. ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete něco o cestování časem, buď Los Cronocrímenes nebo Steins:Gate. Tyhle dva příklady jako jediné mě naplnily tím pocitem že když se člověk snaží, dokáže stvořit příběh cestování časem bez chyb (bez tolika chyb) s dobrou zápletkou, nekončící jen tam kde to začalo (což většinou ve filmech o cestování časem tak dopadá). V tomto filmu, je jediné co mě dosti štve, mentalita postav viz. holka na kole: "nejdu tam s váma, NE! *Rozejde se a jde s ním* atd. Ovšem to se dá překousnout a když tohle vytěsníte dostanete parádní španělský napínák náležitých rozměrů. Navíc, po asi 15. zhlédnutí tohoto filmu, jsem konečně pochopil konec. *ODTEĎ SPOILER!* Dopadlo to vlastně happyendem (až na ženu s kolotočným krkem) ovšem teprve až včera mi došlo, že tehdy když Ector seděl s jeho ženou na lehátkách, tak měl vlastně přímého svědka k tomu že tu vraždu nespáchal on,sice přemýšlím ještě nad tím, že všechny otisky co všude zanechal jsou jeho a jiné tam už nejsou, takže by mě zajímalo jestli tohle zajímalo i policii :D. Jednoznačně, Španělé umí dělat dobré filmy a tenhle vám to může s nadhledem potvrdit. ()

Reklama

Reklama