Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Isaacu Knottovi (Nick Stahl) bylo osm let, když se vracel s rodiči domů a do jejich auta nabouralo nezletilé dítě. Jeho rodiče zemřeli a on zůstal po zbytek života připoutaný k invalidnímu vozíčku. Nyní, téměř 20 let po nehodě, Isaac pracuje v rádiu, když se k němu donese zpráva o zdravých lidech, kteří z nějakého neznámého důvodu také chtějí být na vozíku. Isaac tomu chce přijít na kloub, což jej zavede až k Fioně (Vera Farminga), která, zdá se, mu může pomoct. (ElKamil)

(více)

Recenze (34)

larelay 

všechny recenze uživatele

Skvela kombinacia brilantnych hereckych vykonov, absolutne netradicnej, ale za to o to emocne intenzivnejsej temy, vynikajúceho scenara a velmi dobrej rezie...Uzasny pocin, ktory vo mne bude zaznievat este velmi dlho. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mladej John Connor, jehož nejoblíbenější nápoj je točená kola, zkouší chodit v sedmimílových botách a s Verou Farmiga. Výsledkem je předstírání předstírání s nepředstíraně naivním skrýváním identity jedné z hlavních postav. Předstírejme, že s tím spojený twist nikdo nečekal. Ani posudková komise, ani Walter Sobchak.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Drama z pohledu invalidního vozíku. On na něm sedí roky, ona chce být paralyzovaná. Restaurátorka, která dá možná do kupy i jeho. A téma, které rozhodně není rutinní. Nick Stahl a Vera Farmiga bodují, atmosféra je velmi solidní, dopad snímku nicméně není takový, jaký bych si přál. Nevšední, zajímavé, jdoucí si vlastní cestou. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film som si pozrel kvôli Vere Farmige, ktorá vyzerala na snímkach veľmi očarujúco a zmyselne. Práve ona je ťahúňom filmu, ale ako pár s Nickom Stahlom sa k sebe nehodia. Do role hlavného hrdinu by som obsadil niekoho iného. Inak je to ale priam dokonalý príbeh, ktorý nenechá nikoho chladným. Prečo? Prečo sa úplne zdraví ľudia chcú stať invalidmi? Quid pre Quo nám samozrejme nedá presne stanovenú diagnózu, ale hlavný cieľ - a to donútiť diváka k zamysleniu - je splnený. Je neuveriteľné, akými zvláštnymi chorobami ľudia skutočne trpia. Už som sa s takými prípadmi stretol (nie osobne) a je to skutočne na zamyslenie. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Asi niesom dostatočne zasvetený a nepochopil som tento "romantický" thriller... úchylna poradňa, ktorá šla úplne mimo mňa. Aké geniálne... "tisíc - míľove čižmy", chorobná zvrátenosť, pocit viny a mnoho ďalších... no fuuuj! Tak povediac o ničom 4/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Nevšední pohled do života člověka upoutaného na vozík a do života zdravého člověka, který by si to s ním s radostí vyměnil. Filmů na tohle téma se moc nenajde, pokud vůbec nějaký. Misí se tu drama s romancí, které má vybornou atmosféru. Stahl i Farmiga zvládají své role víc než s přehledem, a ačkoli se z tak zajímavého tématu dalo vytřískat ještě o něco víc, na debut je to podle mně dost slušně odvedená práce. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá vecička. Výborní herci, krásny scenár, dokonalá hudba, príbeh nezvyčajný, nový a ponúka nám zaujímavý pohľad do života ľudí, o tom akí sme rozmanití.Myslím, že si tento film, minimálne zaujímavý nápad zaslúži určite dosť veľa pozornosti. Bolo to neopakovateľné, naozaj dobrý film. Len ten thriller by som trošička upravila, thriller to nebol. Tých 85% ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Keď si to porovnám s filmami o vozíčkaroch a ochrnutých, ktoré som doteraz videl: 1. http://www.csfd.cz/film/232435-kurz-negativniho-mysleni-kunsten-and-229-tenke-negativt/ 2. http://www.csfd.cz/film/188310-uvnitr-tancim-inside-im-dancing/ 3. http://www.csfd.cz/film/197198-skafandr-a-motyl-scaphandre-et-le-papillon-le/ 4.http://www.csfd.cz/film/5389-kruh/, tak tento film nie je spomedzi nich najlepší a jeho veľkou nevýhodou je pomalé tempo. Ale myslím, že tému poňal najoriginálnejšie a najzaujímavejšie zo všetkých. A podľa môjho názoru veľmi verne zobrazuje pocity vozíčkarov. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Tak sorry vážení, ale napriek tomu, že nie som nejaký "necita", tak " Niečo za niečo " vo mne zaznievať bude pomerne krátko (zrejme len počas písania komentára). Téma je zaujímavá to je fakt , no scenár mal určite dĺžku sms-ky a je deravý a priesvitný ako toaletný papier "jednovrstvák". Dramaturgia je na tom najhoršie, tá to celé poslala do kvetov, pretože jej pričinením je film úplne monotónny a bez potrebnej zmeny rytmu ( zrejme pri natáčaní chlapík zaspal a zabudli s ním potriasť). Chvalabohu za stopáž 82 minút. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

"Kdyby přistáli mimozemšťané, a viděli by všechny ty zdravé lidi, a potom by záhledli ty na vozíčcích, mysleli by si, že jsou to Králové a Královny, protože mají speciální rampy a nikdy nemusejí vstávat." Mírně předvídatelné mírně psychologické místy romantické drama s místy velice inteligentním scénářem a thrillerovou zápletkou. Carlos Brooks si za odvahu zpracovat takto provokativní, nekonvenčí, přehlížené, leč nesmírně zajímavé a aktuální téma zaslouží solidní hodnocení. 73% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Bizarní film, kde se vozíčkář Isaac seznámí s ženou, co chce být ochrnutá. Uvede ho do světa lidí, kteří prahnou po postižení svého těla. Setkává se s lidmi, co mu jeho postižení závidí. Jí vzrušuje, že je na vozíku - jeho, že ona není. Seznámení přerůstá v sexuální vztah a Isaac se čím dál víc zamotává ve vztahu se zvrhlou Fionou. Konec je nečekaný. Výborná Vera Farmiga ! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Na invalidní vozík připoutaný Isaac Knot (Nick Stahl) se živí tím, že vypráví své příběhy (a příběhy jiných, podobně postižených lidí) v New Yorkském státním rádiu. Jednoho dne jej zaujme zpráva z blízké nemocnice, kterou navštívil muž, a chtěl zaplatit tisíce dolarů za amputaci svých končetin. Isaac se snaží přijít celé věci na kloub - proč by se někdo zdravý chtěl záměrně zmrzačit a připoutat na invalidní vozík. Při svém pátrání poznává krásnou Fionu (Vera Farmiga), která mu do celého případu vnese světlo... Velice zvláštní film - po první půl hodince jsem jej chtěl vypnout s tím, že toto snad někdo nemyslí vážně. Ale pak mne to přece jen zaujalo, a taky jsem byl zvědavý, co se z toho vyklube - a konec konců, není to úplně marné. Sice mne to za srdce nikterak nevzalo a přišlo mi to chvilkama až příliš přitažené za vlasy, nicméně herci (Nick Stahl i Vera Farmiga) hrají nadmíru přesvědčivě, že mne dokázali vtáhnout do děje. Pravdou je, že v kůži ani jednoho z nich bych asi být nechtěl! ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film,který mi svou originalitou chvílemi připomínal kultovní Crash od Davida Cronenberga.Vozíčkař Isaac se setkává se zvláštní ženou Fionou,která touží byt jako on...na vozíčku... Isaac zase touží po tom opět se postavit na své nohy...perfektní scénář vám skvěle zamotá hlavu a nadídne nadprůměrné originální drama. ()

Toshiro30 

všechny recenze uživatele

Velký potenciál a promarněná šance. To jsou první slova, které mě napadly po shlédnutí tohoto filmu. Námět a zpracování je vynikající, ovšem pouze prvních 45min, pak už snímku evidentně rychle dochází dech a táhne ho do hlubin průměru. Přesto zasluhuje vaši pozornost. Originalita se dnes ve filmech hodně cení a téma postiženého člověka na vozíku, jeho pocity, touhy a vidění světa je menší raritou. Zdaleka však nepojednává jen o tom. Napadlo by vás někdy, že existují zdraví lidé, kteří touží být paralyzováni ?? Na první pohled to zní nesmyslně, ale pokud vás zajímá proč, je tenhle filmový kousek pro vás. Musím pochválit herecké výkony, hlavně Vera Farmiga jednoznačně boduje v roli Femme Fatale. Mám takový pocit, že se režisér inspiroval u asijských dramat, hlavně u těch z Koreje. Škoda, stačilo by přepsat scénář u druhé poloviny filmu a bylo by to za čistých ***** ()

Tomu.Ver 

všechny recenze uživatele

Jedného dňa stretne jeden chlapík jednú žensku, zistí vďaka nej, že má čo vlastne stále mal. Jeden by neveril. Veľmi dobrá záležitosť. To mysteriózne vo filme vôbec nevadí. Paráda ()

tEnCo 

všechny recenze uživatele

Jeden z najnevšednejších príbehov aké boli spracované za veľmi, veľmi dlhú dobu. Emocionálne silný, ľudský, tragický... Jemný i úderný navzájom... ()

Reklama

Reklama