Reklama

Reklama

Mute

všechny plakáty
Krátkometrážní
Velká Británie, 2001, 7 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní film, znázorňující zpívajícího muže. Jak už název napovídá, tento snímek je bez zvuku. (zdeny99)

Recenze (8)

Madsbender odpad!

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa rozprávame o významovosti v umení, prvá zo série nemých inštalácií Sam Taylor-Johnson pod názvom Mute, ktorá zároveň dáva meno celej výstave, je podľa mňa absolútne banálnou. Navzdory tomu, že sa v súčasnosti rozlišovaniu týchto dvoch stránok diela vyhýbam, Johnsonová rezignuje na obsah (i keď to v popisoch skrýva za rádoby uvedomelé floskule) a ponúka len prázdnu formu, obal, ktorý funguje len ako reklama na ostatok výstavy upozorňovaním na dôležitý znak - absenciu zvuku. V tomto prípade sa význam ticha i orezanej perspektívy vytráca. Vďaka tomu nezostáva nič skutočné, len umelá strojenosť spevákovej umlčanej kreácie, pričom práve ona zabraňuje premýšľaniu nad významom, keďže grotesknosťou výstupu vzniká prostý samoúčelný konštrukt. Z hľadiska estetického vkusového súdu nepovažujem túto snímku za príťažlivú, keďže jediný, koho som mohol sledovať, teda onen spevák mi je nesympatický. Nasledujúci citát udávam s ironickým úškľabkom: "The film Mute, from which the title of the show is drawn, presents a young man singing a passage from an opera with the sound removed, denying immediate gratification. Yet, it is through our inability to hear the imagined beauty of the voice that seems to pass through and animate the singer - precisely, through its failure to reach us- that the film's extraordinary pathos is discharged." Video tu. 0% ()

Vodnářka odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli se režisérka snažila ve svých snímcích o něco jako myšlenku, jestli ano, tak je to sice chválihodné, ale prostě tam vidět není. Není to ani vtipné, ani zvláštní, ani trapné. Spíš jenom hezky česky WTF?! ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku si mohu dovolit napsat, že i když jsem viděl cca 30 sekund (průletem na youtube), můžu snímek hodnotit jelikož je stejný od první do poslední sekundy. Jednu hvězdičku dávám za název snímku, kterým tak paroduje dění v něm. Ale co tím chtěl autor říct?.. Spíš bych viděl uplatnění tohoto snímku jako 10 sekundový "rozpohybovaný" gif obrázek s titulkem mute. ()

Kolssteyn odpad!

všechny recenze uživatele

Mute je snímek, který vyvolává odpověď "shut up!" Ale k rozpoznání vodnatelnosti mozku není potřeba ani tak dlouhé nápovědy... ()

Hakuna Matata 

všechny recenze uživatele

Pokud v tom tvůrce schovává nějakou hlubokomyslnné poselství, tak mi uniká. Jsou různé druhy umění a pokud se tohle někomu tohle líbí, ať se klidně kouká, ale myslím si, že takový "fim" nepatří do databáze. ()

Reklama

Reklama