Reklama

Reklama

D.Gray-man

(seriál)
  • Japonsko ディー・グレイマン (více)
Trailer
Japonsko, (2006–2016), 44 h 41 min (Minutáž: 23–24 min)

Předloha:

Kacura Hošino (komiks)

Hudba:

Kaoru Wada

Hrají:

Sanae Kobajaši, Ken'iči Suzumura, Micuo Iwata, Takeši Aono, Ajako Kawasumi, Daisuke Namikawa, Hóko Kuwašima, Iššin Čiba, Kazuja Nakai, Maaja Sakamoto (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(116)

Obsahy(1)

Když byl Allen Walker malý, jeho adoptivní otec Mana Walker umřel. Když byl poté Allen večer u Manova hrobu a plakal, objevila se z ničeho nic bytost, která se představila jako Earl of Millenium (nebo také Millenium Earl). Earl řekl: "Můžu přivést Manu zpátky do světa živých, ale budu potřebovat tvou pomoc, když řekneš jeho jméno a on uslyší tvůj hlas, bude opět živý". Naivní Allen provedl co mu kázal Earl a společně oživili Manu, co ale Allen netušil je, že tímto proměnil Manu na vraždící stroj, kterému se říká Akuma. Akumy jsou stroje vytvořené Earlem, které pro svou funkci potřebují duši mrtvého a hněv a žal človeka živého. Po oživení musí Akuma zabít člověka, který ho přivolal, "obléct" si ho a vraždit další lidi, aby prošel evolucí. Jediní, kteří mohou Akumy zničit jsou Exorcisté, lidé, kteří využívají podivuhodné síly látky zvané Innocence... (IceProdigy)

(více)

Recenze uživatele Zíza k tomuto seriálu (2)

D.Gray-man (2006) 

Zhruba do 28. dílu mě to celkem bavilo, ale poté přišlo velmi rychlé omrzení a já to na velmi dlouhou dobu odložila. Ale pak zahlodal červíček a já si řekla, že bych to i mohla dokoukat.Stalo se. Bavit mě to ale opět začalo až u nějakého 50. dílu a bavilo mě to asi nějakých 15 dílů, pak to zase přešlo, přesto jsem to dokoukala. Ale proč mě to nebavilo? Anime, kde více jak polovina děje jsou boje, a právě ty boje mě naprosto nebaví, to musí být nějaká chyba, všechny mi přišly na stejné brdo, všude se křičelo pořád to samé. Jenomže mě moc nezajímaly ani ty jejich žvatlací scény. V polovině seriálu podstoupí Allen "trénink" a, bože, ten je tak otravně dlouhý! Takhle to vlastně vypadá, že mě nebavil celý seriál, tak proč jsem to dokoukala? To protože jsem si oblíbila Kandu, Laviho i Allena (který během seriálu má opravdu slintací scény, dámy, tak pozor na něj! Jen ho prosím nepárujte s nikým stejného pohlaví! ;-)) a poté mě bavilo sledovat i generála Crosse. U Allena jsem dokonce sledovala i některé souboje, totéž u Crosse a začátky u Kandy a Laviho, pak jsem trochu uspíšila posuvníkem děj. A další důvodem bylo objevení se Bakka Changa, jehož hlásek patřil mému nejoblíbenějšímu seijú Mikimu (toho můžu poslouchat pořád a je jedno, co dávají ^^). Myslím, že podívat se letem světem na pár dílů neuškodí. Horší 3*, což opravdu nezlepší fakt, že děj nekončí, jen se přestal hýbat, ale trochu to vyvažuje zase jiný fakt, že je to poprvé, kdy jsem postavu, kterou jsem na začátku opravdu nemusela (Lenali) a její ustavičné kňourání mi lezlo na nervy, jsem si ke konci trošililinku oblíbila (nebo mi už prostě jen tak moc nelezla na nervy), asi protože se rozhodla, že už nebude kňourat (což dělá hodně postav, ale málokteré se to opravdu podaří). ()

Hallow (2016) (S02) 

Pamatuju si, že jsem teprve do anime světa pronikala, když jsem viděla předchozí sérii a už ta mě nijak zvlášť nebavila, sice jsem si u ní zřejmě, podle komentáře, užívala pubertální výjevy a jistý crush na některé postavy, ale to mě opustilo, takže ze zajímavosti série nezbylo v podstatě nic. Možná je manga lepší, ale anime nebaví. Je tam přemrštěle moc postav, některé umírají či mizí, aby se později zase vrátily nebo aby se na ně alespoň neustále vzpomínalo. V podstatě nakonec člověk už ani neví, o co tam jde, protože se příběh neustále tříští a přibývá do něj dalších věcí, aniž by ty předchozí byly dotaženy do zdárného konce. V podstatě mě na nové sérii vůbec nic nezaujalo. Kdyby se třeba příběh soustředil především na Allena a zbytek by prostě svými příběhy, bolístkami a piklemi nebyl tolik „ukazován“, určitě by mě to bavilo víc. Takhle se pozornost neuvěřitelně rozšíří a i když se to chce tvářit hrozně komplexně, není to moc dobře vyskládáno. Pokračování, které nezaujalo (stejně jak ten Berserk...). ()

Reklama

Reklama