Reklama

Reklama

Sloní stezka

Trailer

Obsahy(1)

Mladá prodavačka Ruth (Elizabeth Taylor) se po krátké známosti provdá za Johna Wileyho (Peter Finch) a odjíždí s ním na jeho cejlonské plantáže. Tam se necítí tak šťastná, jak si to představovala. Domorodé služebnictvo z ní není nadšeno, manžel ji zanedbává, a tak začne flirtovat s jeho přítelem. Vztahy se vyhrocují a do toho majordomus neustále připomíná, že jejich nový dům stojí na staré sloní stezce. A sloni mají paměť. (Jezinka)

(více)

Recenze (8)

Faye 

všechny recenze uživatele

Roli Ruth ve filmu „Sloní stezka“ hrála původně Vivien Leighová, Elizabeth Taylorová ji nahradila v průběhu natáčení, po té co se Vivien psychicky zhroutila. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,SLONY SI STÁLE PAMÄTAJÚ." __ Aj človek môže mať pamäť ako slon. ,,Sloní chodník" som videl pred aspoň dobrými 15 rokmi na Nove a aj keď mi dej odvtedy vyfučal z hlavy, (ostatne ako píše ElizabethB ide o klasický milostný trojuholník, ktoré hlavne Hollywood chŕlil ako na bežiacom páse), na domorodé pomenovanie chobotnatcov ,,sloní lidé" a aj po toľkých rokoch efektne demoličné finále som nemohol nikdy zabudnúť. Odvtedy som sa začal zaujímať o Srí Lanku. Čo je ešte zaujímavejšie, vo viacerých ohľadoch mi film pripomenul Hitchcockovu ,,Mŕtvu a živú" - na Taylorku neustále dopadá tajomný tieň minulosti, je tu neprajný sluha Appuhamy a záver má vlastne rovnakú symboliku. Len od tajomstva izby ,,starého pána" som predsa len očakával čosi viac, na druhej strane som však vedel, že obraz s jeho podobizňou musí byť na konci zničený. Vadili mi tiež prílišné, niekedy priam nepochopiteľné zadné projekcie, ktoré boli často vzhľadom na nakrúcanie v reálnom prostredí zbytočné (exteriéry sú očarujúce), ale to bolo v zlatej ére Hollywoode bežné, takže čo už. Pre mňa parádny filmový zážitok a mimoriadne silné 4*. (29. hodnotenie, 5. komentár k filmu) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Vidno, že sa jedná o áčkovú produkciu. Prizvať mladú Taylorovú bol určite dobrý krok. Postava ako lusk a aj rola jej celkom sadla. Záverečná scéna so slonmi je na tú dobu doslova fantastická. Zábery, kde slony vyvaľujú schodisko z trámov a ešte na nich stojí žena, sú super natočené. Škoda len, že hoc to mal byť dobrodružný film, až na zasadenie v exotickej Srí Lanke, tam nič dobrodružné nebolo. A ani v príbehu sa až na problémové manželské vzťahy a nezhody s domorodým služobníctvom, nič dramatické nedialo. ()

zorro 

všechny recenze uživatele

Neurazí, ale také nepotěší. Jeden z těch filmů na které se dobre kouká, ale znovu je vidět nemusíte. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Krásná Elizabeth Taylor přijela s manželem do džungle, snaží se sžít s novým prostředím a najde i novou lásku. Něco jako Vzpomínky na Afriku. Hlavním tématem jsou zde však sloni, kteří zapříčiní grandiózní demoliční finále, díky kterému film rozhodně stojí za vidění. ()

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Tento film zobrazuje klasicky milostny trojuholnik…kedy si muz (Peter Finch) zoberie zenu (Elizabeth Taylor), odide s nou do jeho krajiny a predosly zaujem vystrieda arogantnost a ignoracia. A tak mladucka Ruth zacne travit cas so sarmantnym Dickom Carverom (Dana Andrews), kym ich rozvijajuci vztah nahradi boj s cholerou a samotnymi slonmi... Odhliadnuc od tej “zalaskovanej” casti pribehu, Elephant Walk poukazuje na ludsku sebeckost a ignoraciu voci prirode… ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že v tom samém roce Američané natočili jiný film s téměř identickým příběhem, a to The Naked Jungle (1954). Oba filmy končí katastrofickou scénou, na tu dobu velice zdařilou. A oba hodnotím stejně. V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Reklama