Reklama

Reklama

Indiskrétní příběh

Trailer

Obsahy(1)

Půvabná Anna Kalman je dobře situovaná mladá žena, úspěšná divadelní herečka. Žije v londýnském luxusním nájemním domě i se svým služebnictvem a stále častěji odmítá nabídky své sestry, která by jí ráda dohodila nějakého toho ženicha. Až jednou se ve dveřích objeví jakýsi Philip Adams - významný finanční expert a diplomat žijící v Paříži, který přicestoval do Londýna na pozvání Annina švagra, též diplomata. Mezi Annou a Philipem dochází k milostnému vzplanutí, kterému se však zpočátku oba brání. Philip je totiž nešťastně ženatý a jeho americká manželka se s ním odmítá dát rozvést. Každý z nás však může skrývat nějaké to tajemství a je jen otázkou času, než se pravda dostane na povrch. (dopitak)

(více)

Recenze (60)

Matty 

všechny recenze uživatele

Vstřícnější, emotivnější americká reakce na "odcizené" evropské romance typu Cesty po Itálii (kde také hrála Bergmanová). Dva víceméně dokonalí lidé si komplikují svůj vztah naprosto zbytečnými hrami, což začne být spíše zábavné než otravné teprve v poslední třetině, ospravedlňující i Ingridino lehké přehrávání (hraje herečku, která na svého amanta něco hraje). Šarm obou představitelů byl zužitkován naplno, jakkoli si někdy více pozornosti než černobíle odění herci nárokují pestrobarevné objekty, promyšleně rozmístěné v mizanscéně (rámečky obrazů jsou díky sytosti Technicoloru obzvlášť výrazné). Nedoceněn oproti tomu zůstal Londýn, přítomný vlastně jen díky prostřihům na Big Ben, ale u adaptace divadelní hry lze situování drtivé většiny dění do interiérů (navíc tak pěkných) pochopit. 75% ()

woody 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že Cary tu roli vzal jen kvůli té jediné scéně skotského tance, kdy odhodil všechnu svou důstojnost šedivějícího seladona, kterou si po celé padesátá léta pracně budoval... A čert vem nějakou světáckou eleganci, jeho kreace je úžasná a já se smíchy poskládal jak skládací křeslo... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejúžasnějších romancí, co jsem v životě viděl. Dohen mistrovsky snoubí romantiku a humor a Grant i Bergmanová jsou nepřekonatelní. Navíc je tu geniální scéna s tančícím Carym. "Oh, I tell you. Women are not the sensitive sex. That's one of the grand delusions of literature. Men are the true romanticists." :) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Celý Londýn leží u nohou herečky Anny Kalman (Ingrid Bergman). Ve všech láskách se však zatím jen zklamala. Až v americkém diplomatu Philipu Adamsovi (Cary Grant) vidí muže svého srdce. Avšak Adams je ženat - alespoň to tvrdí... Přitažlivé především oběma věčnými hvězdami filmového plátna. Láskyplné bujení mezi Cary Grantem a Ingrid Bergman zklamat prostě nemůže! ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Zcela šablonovitý hollywoodský romantický příběh ... ale! V hlavních rolích můžeme spatřit okouzlující Ingrid Bergman a charismatického Caryho Granta. A to je dostatečná výmluva, kvůli které je třeba tento film vidět. Mezi těmito dvěma legendami filmové historie to totiž pěkně jiskří. Cary navíc skvěle tančí a dozvíme se ještě jednu životní pravdu: "Nic nezní tak přirozeně, jako když žena lže." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem romantických kostýmových podívaných z 50. let, ale příznivé hodnocení na ČSFD mě zlákalo vyzkoušet, jaká je moje tolerance k žánru ztvárněnému těmi největšími hvězdami své doby, které navíc byly typově do svých rolí skvěle vybavené. Jenže co naplat, je to jako kdyby si alergik chtěl vyzkoušet, jestli ještě má tu sennou rýmu a vyšel si na rozkvetlou louku. Zhruba po 3/4 hodině jsem seznal, že jakkoliv oba protagonisté dělají, co můžou, jde to mimo mě a všechna ta klišé romantických filmů a naivita, která z jednotlivých scén čiší, mi lezou na nervy. Kdepak, půjdu na pouhé 2 hvězdičky a 45 % celkového dojmu. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Neviem sa rozhodnúť či je tento film dokonalá žánrová hra alebo hnusný podraz na diváka ale je to strašná pecka. Začína to ako klasická gýčová love story ako od Danielle Steelovej, akurát s dokonalým hereckým duom Grant - Bergmanová a trošku sofistikovajším scenárom aby sa to zhruba od polovice zvrtlo ku fantastickej screwball comedy pri ktorej som sa dusil smiechom. Predstavte si ako keby sa v polovici Komanda zjavil Charlie Sheen a zvyšok filmu pokračoval v duchu Horúcich výstrelov. 10/10 " Nie je nič úprimnejšie ako keď žena klame " :) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přesně takové, jaké jsem očekával. Tedy milé, romantické, úsměvné, oddechové a s perfektními herci v hlavních rolích. Cary Grant má silné charisma a Ingrid Bergman svým šarmem umí zpříjemnit čas na obrazovce. Spolu s Grantem navíc vytvořili skvělou dvojici, mezi kterou to v příběhu opravdu patřičně funguje. Příběh je sice předvídatelný, ale to vůbec nevadí. Závěr snímku neměl chybu. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Cary Grant tančí skotský tanec! Jinak dobrá americká konverzačka, která na svižně odsýpá ke kýženému konci. Jen tomu chybí něco navíc, trochu víc atmosféry nebo snad nostalgického starosvětského kouzla, které mají mnohé jiné filmy s Grantem v hlavní roli. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tyto staré konverzační filmy mám moc rád, ještě navíc s takovýma esama jako Grant a Bergman. To byly doby kdy nebyly potřeba triky, obří rozpočty ale kvalitní dialogy a kdy byli herci gentlemani a herečky dámy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Indiscreet je jeden z najtypickejších predstaviteľov únikového klasického hollywoodu. Bol určený pre ľudí, ktorí mali priemerný život a chceli si za cenu vstupenky kúpiť dve hodiny ilúzie, ktorú nemôžu prežiť nikde inde, ako v kine. Čiže film nie je žiadne umenie, je to čistý kalkul, ktorý má ale v rukách dvoch hypersympatických hercov, ktorých by ste chceli mať za susedov ako manželov. Grant kupuje svojej drahej drahé darčeky, posiela obrovské kytice ruží, chodia stále do divadla, vyzerajú stále úžasne....podobný vip film, ako Filadelfský príbeh, avšak ten mal prepracovanejší scenár. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

100. jubilejní obsah! Mám-li přiznat pravdu, u tohoto filmu jsem se sice ani trochu nenudil, ale nebýt famózního závěru, asi nedám víc než dvě*. Indiskrétní příběh je nejvíc snobský film (nejsnobštější), co jsem kdy viděl. Život britské smetánky je natolik vzdálen skutečnému světu, že divák nezávidí, divák se nediví, divák je znechucen. Grandiózní finále ale nakonec pobaví, je onou pověstnou třešničkou, při které si odepřete dort a raději se od srdce zasmějete. Což jsem taky udělal. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to standardní hříčka o vztazích a předstírání. A i když konec více odpovídá reálnému životu, tak aspoň ve filmu bych byla ráda, kdyby žena poslala toho darebáka někam. /30. 9. 12./ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nediskriminuji filmy na základě jejich věku, dokonce mám pocit, že těm současným stále častěji chybí příběh a fungují spíše jako přehlídka CGI hrátek různé kvality i intenzity. Od tohoto snímku jsem si sliboval prostý ale zábavný příběh, svižný, vtipný děj s konverzací plnou kvalitního humoru, ale byl jsem trochu zklamán. První hodina mě místy i nudila, protože se toho opravdu příliš nedělo, použité humory se u mě vždy nechytaly (i když Alfrédovy suché hlášky byly skvělé) a konverzace nebyla tak třeskutá, jak jsem doufal. To všechno se po hodině změnilo a v poslední třetině se do dialogů dostala ta jiskra, která mi do té doby chyběla, zafungoval humor, ale změna přišla příliš pozdě na to, abych mohl přihodit i čtvrtou pěticípou. / Poučení: Já jsem si vždycky říkal, že je to s manželkou poručíka Columba nějaké podezřelé. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších filmových dvojic se po brilantním Hitchcockově ''Notorious'' opět sešla a to samozřejmě k mé velikánské radosti. Cary a Ingrid jsou okouzlující, jejich chemie je nepřehlédnutelná a v této lehké, chytré, romantické komedii prostě jen září. Oceňuji krásné vtipné dialogy, tradičně výborný humor (tančící Cary, Ingrid sehráná scénka se sluhou Carlem,..), prostředí Londýna,....to se panu Donenovi zase povedlo:) http://www.youtube.com/watch?v=kKO_cHse5wg ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Indiscreet mě přesvědčilo, že i s malým kašpárkem se dá hrát divadlo. Tím nemířím ke Carymu Grantovi, který je jako vždycky úžasný (obzvlášť, když se věnuje skotským reelům). Řeč je o absenci zápletky, kterou nahradily vtipné a jiskrné dialogy, které dají upomenout na starší (a nepřekonatelné) screwball komedie jako je Jeho dívka pátek nebo Leopardí žena. Špička to není, ale pozdní Grant je stále v dobré formě. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Grant neGrant, jakkoliv je Cary muj oblibeny herec, takhle brutalne klisovitou, nudnou romantiku o nicem jsem hodne dlouho nevidel. Kam to smerovalo? Kde je ten udajny kult osobnosti Ingrid Bergmanove? Protoze tohle byla nesympaticka i vizualne oskliva zena, ktera si o pozitivnim vlivu na snimek muze max. nechat zdat. Tezko verit, ze reziser tohohle snoozefestu je stejny clovek, ktery ma na svedomi skvele a zabavne oldschool kousky jako Charade a Singin In The Rain. 1/10 ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Uspěchaný konec s afektovanou Ingrid Bergman trošku kazí dojem z povedené konverzační romantiky (romcom), leč jinak Donen dřímá otěžě pevně v rukou. Grantova neskutečná taneční vložka, u které jsem se málem potrhal smíchy, pak představuje pomyslnou třešničku na dortu. You know... "Men are the true romanticists." 7/10! ()

Reklama

Reklama