Reklama

Reklama

Dispatches

(pořad)
Velká Británie, 1987, 468x min

Scénář:

David Modell
(další profese)

Recenze (8)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac než len niekoľkokrát sa opakujúce niektoré zábery. Tiež si myslím, že ťažko hodnotiť niečo, čo už beží dlhšie a chcelo by to zhodnotiť celý vývoj a potom súčasnosť, no napríklad na diely o Severnej Kórei ma fascinovalo to, čo na mnohých iných o nej, kde tú krajinu právom rozoberajú ako diktatúru, ktorá vymýva mozgy ľuďom a uvrhuje do biedy. Keď tzv. Západniari vedeli kvôli rope pod plášťom demokracie a slobody zničiť Irak až po mnohých krvilačných útokoch plynom, na ktoré sa nereagovalo, tak tu ešte pred vyvinutím atómovej bomby, či iných bômb mohli urobiť to isté, keď Čína bola slabšia alebo sa s ňou dohodnúť, no neurobilo sa toho veľa, podobne OSN a takto je to u mnohých iných tém, kde až nechápem niekedy. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

V rámci projektu OneWorld2008 jsem shlédla část JIHAD TV, která upozorňovala na fakt, jak se mediálně šíří protiamerická a protižidovská nenávist. Při sledování televizních zpráv, kde vám ukazují guerillové scény z útoků, abyste se přidali k nim, mi běhal mráz po zádech. Ale to není všechno - denně na internetu přibývají autentické záběry sebevražedných atentátníků a popravy zajatců, které mají své stálé diváky... Propaganda se objevuje také formou krvavých videoher, nebo také (jak známo) v dětských pořadech. Režisér Paul Eedle se nezaměřoval na samotný konflikt, ale na jeho všudepřítomnou propagandu. A mladí lidé to vidí a v jejich očích se zrcadlí touha a nenávist... a mnozí z nich se také stanou teroristy, aniž by jim to přišlo jako "špatné". ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WHERE ALL THE MONEY WENT?" ---------- Hodnotím časť Iraq's Missing Billions z roku 2006, ktorá sa venovala 20 miliardam určeným na obnovu a rozvoj povojnového Iraku, ktoré sa však do mienenej destinácie nejako nedostavili, teda aspoň nie v plnom počte. Dokument sa aspoň trochu snaží osvetliť, kde vlastne peniaze skončili. Moc sa mu to ale nedarí, čo nemusí byť nevyhnutne jeho chyba. Čo ale rozhodne jeho chybou je, že väčšiu časť svojej stopáže strávil skúmaním dopadu vojny a nedostatku finančnej pomoci na Irak, ako téme, ktorej sa venovať mal. A to je celkom škoda. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit něco co jede od r.1987 a má nekonečně mnoho dílů...Zatím sem stejně viděl než Zprávu o laciných potravinách.... ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Hodnotím díl The True Cost of Cheap Food, vysílaný 22.1.2009, který se zabýval kvalitou levných značek potravin prodávaných v britských supermarketech. Nevím jestli je to znak celého cyklu (předpokládám, že za 20 let vysílání bude kvalita více méně kolísavá), ale tento díl zklamal. Jednoduché porovnávání ve stylu levný výrobek má 20g proteinů na 100g a drahý 25g proteinů je stejně vypovídající jako když vedle sebe postavíte Halinu Pawlovskou a Keiru Khneitley. Každý hned pozná kde je víc tuku a podobně. Ale zásadní zjištění, jak tyto poměry ovlivňují naše zdraví, jaký má cenový tlak řetězců vliv na malé firmy a jiné tu prostě chybí. 40% ()

cmman 

všechny recenze uživatele

Díl o levných potravinách je v podstatě ztraceným časem. Dostane se Vám rozboru potravin, ale už Vám neřeknou, jaké je vhodné množství. A stále se opakuje, jestli nemají super a hypermarkety si ubrat trochu z marže a vyrábět kvalitnější potraviny. Omg, proč? Trošku jako socanská agitka, schází tomu hlava a pata... ()

Reklama

Reklama