Reklama

Reklama

Pan Tau - Série 4 (1977) (série)


Od zítřka nečaruji (S04E07)

(epizoda)

Obsahy(1)

Pan Tau ztratil svou buřinku, ale víc mu vadilo, že neumí číst a psát jako děti, a tak se to s nimi učil. Málek neměl peníze na hotel a proto, když se k němu kouzelná buřinka náhodou vrátila, měl velkou radost, zaplatil dluh hoteliérovi. Nakonec se Málek s panem Tau spřátelil. Poznal, že buřinka symbolizuje dětské sny a fantazii, které dospělí ztratili. Naposledy si Málek vypůjčil buřinku, aby mohl demonstrovat let na křídle letadla. Jenže když oznámil lidem její kouzelnou moc, lidé se po ní sápali a milou buřinku navždy zničili. A tak pan Tau odchází... tentokrát definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tady! Po několika týdnech, ve kterých jsem si pustil všechny díly pana Tau, jsem dospěl až k tomuto poslednímu. Pan Tau nakonec vlastně není hledaný nepřítel třetího inspektora letecké bezpečnosti, ale ani při dobré vůli to nakonec nedopadne nejlépe. Splnil jsem si cíl shlédnout všechny díla pana Tau a rozloučení s ním je důstojné, dávám 62%. A nejlepší díly ze všech? Vystihl bych tři: Pan Tau naděluje, ze kteréhožto dílu dýchne na diváka krásné kouzlo Vánoc, Pan Tau a neděle, to je takový pohodový díl s tou první rodinkou, kolem které se seriál natáčel, a pak několik dílů s Janem Werichem, který považuji za kvalitativně nejhodnotnější. Nicméně i ve druhé a třetí sérii se vystřídala špička tehdejších herců a myslím, že tento seriál patří k tomu, za co se v československé tvorbě rozhodně nemusíme stydět, spíše naopak. Howgh. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do rukou dospělých, pohádkové předměty nepatří. Odkud se asi vzala zloba, závist a další vlastnosti. Kouzla patří do dětských snů, a tam by měli zůstat. Rozloučení s buřinkou se blíží k závěru, a Pan Tau se stane člověkem. ()

Reklama

Reklama