Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skotsko, 18. století: po smrti svého otce je sedmnáctiletý David Balfour (James MacArthur) svým zákeřným strýcem Ebenezerem (John Laurie) prodán pirátům. Kapitán pirátů Hoseason (Bernard Lee) zamýšlí chlapce prodat do otroctví... Čtvrté zpracování románu Roberta Louise Stevensona Únos. Tentokrát z produkce studia Walta Disneyho. (Pohrobek)

(více)

Recenze (3)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na tyhle staré disneyovské dobrodružné příběhy nedám dopustit - zvláště pokud jsou zpracováním tak kvalitní předlohy, jakou Stevensonův Únos bezesporu je. Zajímavý dobrodružný příběh s kupou rázovitých postav - nejvíce vyniká zřejmě věčně nedoceněný Peter Finch. Já jsem se na to díval ale kvůli druhé roli Petera O'Toola a celou dobu jsem hádal, koho vlastně hraje. Skoro jsem ho přehlédl, ale jestli to byl ten dudák Robin MacGregor, nezačala O'Toolova kariéra vůbec špatně (Ještě jsem neviděl Savage Innocents). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Spíš hodně dětská než dobrodružná taškařice, natočená zčásti ve skotských exteriérech, zčásti v Pinewood studios v Anglii. Pro film je charakteristická poměrně těžká angličtina, daná asi venkovským prostředím Skotska. Ideální film pro děti na nedělní dopoledne, o tisíc procent lepší než současné programy vysílané na Fox Kids, Jetix a podobných kanálech. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Typický disneyový dobrodružný filmík nesklamal,aj keď viac som si užíval prvú polovicu. Potom do príbehu začali montovať politiku (za kráľa či proti kráľovi Jurajovi, za Stuarta či proti Cambellovi) a dej trochu stratil tempo a aj dobrodružná atmosféra tiež zastagnovať. Veľmi pekné exteriérové lokácie Škótskej vysočiny sa tu miešajú s čisto štúdiovými scénami, sympatický mladík v hl. úlohe, ktorý je známy aj z ďalších disneyoviek ako Third Man on the Mountain či Švajčiarsky Robinson a dobrý občasný humor sú zasa tie veci, ktoré vedia vytvoriť pekný filmový zážitok. No a v malej roli prekvapilo obsadenie vtedy ešte mladého O'Toole-a, ktorého som tam veru nečakal. ()

Reklama

Reklama