Reklama

Reklama

Viking Viki

(seriál)
  • Česko Dobrodružství Vicky Vikinga (více)

Epizody(78)

Obsahy(1)

Vikingský chlapec Viki vyplouvá za dobrodružstvím společně se svým otcem Halvarem a jeho posádkou více či méně statečných chlapů. S touhle partou námořníků procestuje skoro celý svět a podívá se jak za polární kruh, tak do tropů a dokonce navštíví i dosud neobjevenou Ameriku. Urostlí Vikingové si hocha zpočátku dobírají kvůli jeho malému vzrůstu, ale Viki jim dokáže, že chybějící centimetry snadno nahradí svým intelektem. A je to právě on, kdo nakonec svými nápady tahá mocné seveřany ze všech průšvihů. (BlackMount)

(více)

Recenze (12)

T2 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých najobľúbenejších kreslených seriálov z detstva a vtedy to stačilo pozerať aj na ORF1 po Nemecky. /95%/ ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Staré ORFko a nemecky sprechujúci Viking Vicky. Goldene zeiten. Angriff! P.S. Vickyho otec bol tvrďas ako sa patrí. Mein grosse held! ()

corona 

všechny recenze uživatele

"Hej, hej Viki, hej Viki hej", alebo ako musel malý Viki iskriť a ťahať svojho otca a bojovníkov z kaše, perfektná kniha aj seriál. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Českým divákům je tento starý animovaný seriál jen velmi málo známý. Přestože roku 1994 prvních 26 dílů odvysílala ČT v rámci Magionu, daleko více diváků ho nejspíš pamatuje z ORF, kde běžel mnohem častěji. Ani já tehdy neviděl všech 26 zakoupených epizod, neboť většinou jsem místo před TV obrazovkou trčel ve školní družině. Bohužel, nikdy pak už se ty kavárenské svině z vedení ČT09 neuráčily Vikinga Vikyho vytáhnout z archivu a jak ty imperialistické lemry známe, už tak neučiní nikdy. Prvních 14 dílů roku 2008 vyšlo s novým dabingem na DVD od vydavatelství InterDomino, bohužel zůstalo jen u toho, víc dílů vydáno nebylo. Seriál jako takový hodnotím třemi hvězdičkami, čtvrtou dávám diskriminační, jako obvykle u těchto českými médii opovrhovaných seriálů. 70% ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení pociťuji silnou nostalgii. Na to jsem se díval vždy, když jsem byl jako malý nemocný... Malý Viking, který dokáže vždy pomoci svým spolubojovníkům z potíží! ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

detsky dobrodruzny serial ako sa patri, vzdy som dychtivo cakal, kedy pojde na ORF dalsi diel :) mimochodom hlavnymi produkcnymi krajinami boli nemecko a rakusko, takze nemecky titul by bol korektnejsi... titulna hudba: karel svoboda. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Výbornej seriál a výborný knížky. Už pořádně nevím, co bylo kde, ale pamatuji si, že jako malému se mi seriál o malém Vikovi líbil. Navíc to byla fakt legrace, některý nápady mě rozesmějou i dnes, po letech.. ()

Conriocht 

všechny recenze uživatele

ORF to vysielala vždy v utorok poobede, okolo 14-stej. A ja som bol hrozne nešťastný, lebo v utorok sme mali povinne do 14:00 detské kino. Viki je už dnes absolútne klasika a snáď aj jedna z najmilších animovaných postavičiek aké kto kedy vymyslel. Pre zvedavé decko, ktoré milovalo dobrodružstvo bol seriál absolútna povinnosť. Z týchto starých animákov jednoducho cítiť remeselnosť a človečinu, čo z dnešných nablýskaných a chladných 3D animákov nehrozí. ()

Reklama

Reklama