Reklama

Reklama

Damo

(seriál)
  • Jižní Korea 다모 (více)

Obsahy(1)

Korea 17. století. Policejní ředitelství trápí zvýšený výskyt peněžních padělků v hlavním městě. Panuje názor, že to mají na svědomí rebelové. Velitel policistů se rozhodne vyslat mezi ně agenta, mladou policejní posluhovačku Jang Chae Ohk (Ha Ji Won), jež umí mistrně zacházet s mečem. Má za úkol najít základnu rebelů a oznámit to velitelství. Ovšem nebude to mít snadné. Musí si získat důvěru rebelského vůdce Jang Sung Baeka (Kim Min Joon), který doufá ve svrhnutí zkorumpované vlády úředníků a nastolení větší sociální spravedlnosti. (Vavča)

(více)

Recenze (3)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Damo je vysoce zajímavý seriál. Jednak poodhaluje některé historické reálie I přes sedmnácté století, prakticky středověké Koreje. Komedie se dostala do popisku omylem, proto jsem to odstranil, nic komického jsem tu nezaregistroval. Jde o detektivní a akční seriál, se spoustou parádních nejen wuxia soubojů. Je tu i silná dávka dramatu a romantiky. Příběh bratra a sestry(ta slouží jako Damo-policejní posluhovačka), přičemž každý se dostal na opačnou stranu zákona. Souboj rebelů a policie je velmi zajímavý, výprava nebyla šizena, ani kostýmy. Tempo je ze začátku pomalé, ale od poloviny nabírá na rychlosti a napínavosti. Z obsazení vyniká Ha Ji Won, které její souboj emocí a rozpolcenost naprosto věříte. No a hlavně jsem fandil veliteli rebelů, kterého hraje Kim Min Joon. Ten má úžasné charisma a seriál táhne svým výkonem. Obecně jsou rebelové sympatičtější, než vládní složky. Příběh se vyvijí celkem předvídatelně a zejména konec mě nepřekvapil, přesto narace měla slušný účinek a sílu na mě. Hudba je v mnoha případeh moderní a nejen symfomická, kupodivu to k tomu sedí. Zatoulal se sem i jeden slavný motiv Hanse Zimmera z Black Hawk Down. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Dramaticko-romantický historický seriál (komedie ani náhodou) o jedné policejní přisluhovačce, která je víc než čím se zdá být. Boje jsou dobře udělané (včetně oblíbeného asijského létání), zápletka není epizodní, nýbrž celým seriálem se vine příběh o skupině rebelů, mimochodem sympatičtějších než samotný policejní sbor. Seriál se rozjíždí poněkud pomalu, nicméně příběh plný politických pletich postupně graduje a druhá půlka už je velice napínavá, což oceňuji plným počtem bodů. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Tragický příběh dvou sourozenců, které osud postavil na opačné strany zákona. Oba dva jsou neskutečně charismatičtí a výborně zahraní. Obzvláště vnitřní boj Chae Ohk je naprosto uvěřitelný a pochopitelný. Její představitelka, Ha Ji-Won, opět dokazuje, že je na takovéto role jako stvořená. Jejímu hereckému výkonu se prostě nedá nic vytknout. Děj se odehrává v 17. století, kdy je Korea ještě stále zcela izolována od okolního světa. Obsahuje velké množství napětí, romantiky a také akce, na kterou jsem si musel chvíli zvykat, ale později už mi přišla v pořádku a souboje mě velmi bavily. Jediné, co mi doopravdy vadilo, byly meče, u kterých bylo někdy vidět, ba dokonce slyšet, že nejsou ze železa, ale jsou umělé. Konec mě sice nepřekvapil, ale i tak na mě měl velmi silný účinek. Celé drama je doprovázeno dobrou hudbou, která se rozhodně nedrží jen orchestrálních klasik. Damo je svou délkou jeden z nejkratších korejských dramat, ale rozhodně není jedno z nejhorších. Seriál má vše, co by měl mít, a přidává ještě velmi emocionální rovinu, která z něj činí něco, co rozhodně stojí za pozornost. 95% ()

Reklama

Reklama