Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro bankéře Françoise Berthiera není momentálně život vůbec procházka růžovým sadem. Celé noci mu pod okny štěká jeden psí renegát, takže o spánku nemůže být řeč, v práci na něj navíc útočí kávovar, i pršet začíná výsadně v momentě, kdy vychází ze dveří svého bytu. A co je nejhorší, bohužel si na něj zasedl také jeho vrchní nadřízený, který by mohl ponižování klidně vyučovat nebo hrát závodně. Prostě děs běs a existence, kterou by jeden nejraději z fleku pověsil na hřebík. Jenže světe div se, během jediné noci se cosi změní. Tedy cosi - úplně všechno. Vytí je náhle konec, kávovar už nevybuchuje, nýbrž vyrábí jen to nejdelikátnější espresso, obloha je jak vymetená a i v práci to jde pouze k lepšímu - pan šéf se dokonce přijde omluvit. Prostě dokonalý obrat. Ale popravdě, je vůbec možné, aby se Françoisovi najednou začalo všechno tak bezostyšně dařit? Takhle to totiž v životě většinou nechodí. Nemůže náhodou jít o nějaké spiknutí, které uchystala třeba jeho budoucí exmanželka v rámci své rozvodové show? Nebo že by za vším stál nějaký jiný žertéř? Berthier s tváří známého belgického komika, scenáristy, režiséra a držitele dvou zvláštních ocenění z festivalu v Cannes Benoîta Poelvoordea začíná okamžitě pátrat po kořenech svého štěstí v tři roky staré francouzské komedii režiséra Philippa Le Guaye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Pignon 

všechny recenze uživatele

Velmi originální dílko, takřka intelegoánské. Herectví Vanderpoela je skoro vždycky zárukou nepřemrštěné komiky a dobrého vkusu při výběru scénáře. Do děje se nedá nezakoukat a najít si v něm svůj díl poučení. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Trošku houpačka, ze začátku šup kvalitou nahoru, pak zase dolu aby konec šel zase nahoru. No jo no, ty alergie na štěstí, to jsou kurvičky. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama