Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování nízkorozpočtového hororu z roku 2006. Už rok uplynul od zmizení mileneckého páru Nicoly a Jesse. Jessův bratr Tommy, který se vrátil z války, se spolu se svou přítelkyní Marylin a kamarádem Jaredem vypravili zmizelé milence najít. Jejich cesta míří do Kalifornie, kde milenci údajně zmizeli. Cesta je však zavede, stejně jako před rokem Nicol a Jesse, k opuštěnému odpočívadlu. Marylin objevuje podivné WC s hroznými nápisy. TO je ale jen začátek podivnách událostí. Žlutý pickup a karavan s podivnou rodinou na sebe nenechají dlouho čekat... Brzy na to mizí její přítel Tommy a krutá hra se opět rozjíždí... (Lojz@)

(více)

Recenze (63)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Není divu, že začínám tíhnout i k jiným žánrům, když v poslední době na jeden dobrý horor připadá asi tak deset nepovedených zmetků. Jako třeba tento. Každý, komu se nepodařilo zapomenout na první díl z roku 2006, si asi vzpomíná, že jednička byla samoúčelně krvavá fraška bez špetky atmosféry a stop logiky. Dvojka na tyto poznávací znaky úspěšně navázala a ještě je upgradovala na vyšší level. Tedy s tím rozdílem, že v původním filmu nebylo vysvětleno vůbec nic, kdežto tentokrát tu jakási pointa visí po celou dobu - no bohužel opravdu jenom visí, děj ani pod její záštitou nemá vůbec žádná pravidla a divák tak sleduje víceméně nahodilé situace, aniž by byly jasné jejich okamžité příčiny. Druhé Odpočívadlo je kvalitativně na stejné úrovni jako Odpočívadlo předchozí, což jak jistě uznáte, není žádná výhra. 40% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ten kdo neviděl první díl ať druhý díl ani nestahuje. Proč? Protože ho nepochopí. A těžko ho pochopí i ten, kdo první díl shlédl. Totiž po celou dobu nevíte, zda je to představa či realita...... Dávám pouze jednu hvězdičku za scénu, kde byly vraženy hřebíky do nohy..... a i to bylo podivné, neboť na konci filmu nám vojáček běhal v teplákách úplně zdravý..... Já nevím, ale kdybych měl v kolenu 5 hřebíků, asi bych to už nerozchodil :-) Film byl ztráta času! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Všechno, co mě v jedničce sralo, je tady ještě umocněno. Pokračování by rádo splňovalo nepsaný pravidla všech dvojek (víc akce, krve a mrtvol), ale samo si podkopává nohy ve všech směrech. A to nemluvim o "tajemnym řidiči toho nezničitelnýho pick-upu" a silně mysteriózní zápletce, která zde narostla do obludných rozměrů. Jednička se pak vedle takovýho paskvilu jeví hnedka líp... asi jako pětitikoruna v ještě teplym průjmu. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie hororu Rest Stop sa odvíja od udalostí prvého dielu a zároveň vysvetľuje viaceré skutočnosti, ktoré mohli ostať nepochopené. Dvojicu z jednotky sa vyberie hľadať trojica; a to vojak; starší brat strateného mladíka, so svojou priateľkou a kamošom. Keď po určitom čase cesty narazia na odľahlú benzínku a odpočívadlo, objavuje sa aj starý známy psychopat v pick-upe, ktorý si už pre nich pripravil krvavé plány. Film sa viac-menej nesie v duchu prvého dielu a s výnimkou niekoľkých objasnení a rozvitia príbehu neprináša nič nové. Oproti minulu sa však zredukovali nudné miesta, postavy sa správajú rozumnejšie a celkovo je to svižnejšie, i keď na druhej strane to už značne stratilo na svojej tajomnosti, podobne ako to bolo napr. v prípade Reekera 2. Koniec dáva trochu tušiť možnosť ďalšieho pokračovania, ktoré by som aj rád privítal, pokiaľ si udrží aspoň takúto úroveň a atmosféru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Ráda si to dělám robertkem. Napsala jsem si na něj tvoje jméno.“ Několik dní před natáčením: Tady na papír napíšu pravidla, kterými se budeme řídit. Nebudeme dělat z diváků idioty, budeme ctít napětí, vybudujeme nějakou tu atmosféru, postavám dáme do úst slušné dialogy, pohlídáme si tempo, přijdeme s něčím trochu jiným a pokusíme se natočit něco alespoň trochu ucházejícího. Souhlasíte všichni? – O pár dní později.. Tak jsem rád, že jsme se tu všichni v první natáčecí den sešli, jsem přesvědčený, že hororoví fandové nám budou zobat z ruky. Jen si ještě vezmu ten papír, kde jsem všechno sepsal. Sakra, kde ho mám, ani v druhé kapse není, to je divný. No, nic, beztak tam byly samé nepodstatné věci!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Desať dní pred tým ako má Tommy narukovať do armády, berie svoju priateľku a známeho, aby preskúmal oblasť, kde pred necelým rokom bez stopy zmizol jeho brat s partnerkou. Tak ako jeho súrodenec, aj on so svojou spoločnosťou zastaví na mieste, ktorému sa mal z ďaleka vyhnúť. Nedá sa povedať, že by "Rest Stop" dvojka, rovnako ako jej predchodca, vyslovene sklamala, no predsa len, z ničoho nič napchať do "hixpla" pasáže s prvkami výjavov ako pri nejakej ducharine, mi prišlo zbytočne zmätočné. Taktiež treba dodať, že toto pokračovanie je ako cez kopírak na kolene robené, bez snahy akokoľvek, vlastným nápadom zaujať. Napriek ne-nude, lebo snímok predsa len ponúkol niekoľko celkom slušných gore záberov, špinu všade naokolo, jedná sa o slabší kúsok. NA ZÁVER: Vo filme sa objavil Edmund Entin, ktorý je hororovému fanúšikovi omnoho viac známy ako hlavná postava z pomerne vydareného nadprirodzeného psycha - "Seconds Apart", ktorý týmto pádom odporúčam omnoho viac (aj keď žánrovo ide o úplne iný druh spracovania) - 45%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie slušného Rest Stop zahodilo šancu na rozvinutie svojho tajomného univerza podobným spôsobom ako pokračovanie Reekera. Rutinná réžia, nezaujímavý herci a tajomno si zobralo tentoraz dovenku. Škoda premárnenej šance. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na pomezí duchařského hororu a surrealistického příběhu. Kladem je, že se stále něco děje a že stopáž je milosrdně krátká. Podobně jako jednička i tenhle film má jako hlavní motiv ztrestání hříšníků, které ovšem provádí bývalý hříšník. Nějaké to vytržené očíčko, pár hřebů v koleni a vrtání dívčí nožky. To je asi tak všechno. Pobavily scénka s kadibudkou a fakt, že oči buď nebyly nalezeny, nebo jejich likvidace nefungovala. Jako ve většině podobných snímků i zde zmasakrované postavy nakonec pobíhají jako jen lehce znavené laňky. A zatímco kulky duchovi neublíží, tak on vás může vzít po hlavě... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dvojka není příliš povedená, ale naštěstí si za to může John Shiban sám, protože si ten slátaný scénář napsal k pokračování osobně, ale mohl přijít s něčím lepším. Dvojka se odehrává rok po událostech z jedničky a starší bratr, tehdy uneseného Jesse, se rozhodne po něm pátrat tam, kde po něm a tehdejší přítelkyni Nicole stopa končí. Příslušník americké armády se vydává se svojí blond přítelkyní a vlezlým kámošem na odpočívadlo, na kterém řádí zabiják ve žlutém pickupu. Jenže, jak se brzy ukáže, ze zabijáka je duch a v podobě přízraků se pátrajícím hrdinům budou také zjevovat unesené postavy z jedničky, ale Nicole už nahradila jiná herečka. John Shiban režii dvojky přenechal Shawnu Papazianovi a na starost si vzal produkci a scénář, který přešel od bizarností k nesmyslům a nepochopitelný konec je tím nejslabším vyvrcholením celého nenapínavého pokračování. Shiban kupí jeden nesmysl za druhým, bizarní rodinka už dostane jen minimum nefunkčního prostoru, Steve Railsback je zde na dvě věci a zabiják, kterému v jedničce nebylo vidět do tváře, je vidět v celé své kráse a ztratil tak punc tajemna. Ještě, že blondýna Jessie Ward je tak atraktivní a pár gore scén se dá zařadit k těm povedenějším, ale oproti jedničce je to velký sešup dolů. Záchranu bych ještě viděl v poměrně dobré režii, ve snaze přijít s něčím netradičním ve scénáři (což se nevyplatilo), a to je asi tak všechno. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další výlet mladejch polodebilů, tentokrát v čele s železným desátníkem americký armády, kteří na bohem zapomenutým místě potkávaj, světe div se, podivnýho šílenýho nadčlověka, jenž je začne bez váhání terorizovat a ke vší smůle výletníků se za celou dobu v nejbližším okolí nenachází živá duše schopna pomoci. Poblíž pouze vegetuje jeden opatrnej pumpař a mihne se tam taky fanatická rodinka magorů. Originalitu námětu se autoři rozhodli vylepšit mysteriozní pointou, kterou ale stejně v závěru pošlou do pekel, takže... První díl netřeba vidět (jak tu někdo v komentářích blábolí) a trojka snad nebude, stačilo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Komentář uživatele LD je pěkně mimo mísu, první díl jsem zatím neviděl a neměl jsem žádný problém pochopit tenhle druhej díl. Mám rád horory typu Stopař či Jízda do pekel. Tohle bylo sice slabší ale dalo seto. Nelze očekávat nějaké dobré scény či herce. Ale film má celkem dobrý drive, takže jsem se u něj moc nenudil. Jen jsem měl občas problém u některý scén, přišly mi zbytečně směšné či natahované(viz. většina scén s Railsbackem). Nicméně jsem se poměrně bavil, a jedničku zkouknu co nejdřív. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nesmyslnost bez děje a nápadu. Jen pár nechutností a jedny holé kozy. Zřejmě si filmaři mysleli, že to stačí, aby nalákali nějaké diváky. Já jen dodávám.. "Ne, opravdu to nestačí". Vsadit na první díl, který stál patrně také za hovno a snažit se vodu přeměnit na víno, to byl opravdu příliš velký krajíc i pro tak tupý žánr, jakým jsou v dnešní době horory. 20% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

O něco horší než výborný první díl. tento díl nepotvrzuje pravidlo dvojek, takže nečekejte více vražd, krve atd. Na druhou stranu se v tomto díle lecos vysvětluje a divákovi se hned lépe usíná, když ví oč tady běží. Někdy se ale divák ztrácí v tom, co je pravda a co jsou bludy. Verdikt ? Slušné pokračování, které vysvětluje hodně věcí z předchozího dílu. Scénař je napsán v rámci možností a herci hrajou jakž takž dobře. Nebýt perfektního konce dal bych za 3, ale za ten konec dávám slabší 4. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už uplynula celkem dlouhá doba, co jsem viděl první Rest Stop a do dnešního dne jsem neměl ani tušení, že vůbec existuje nějaké pokračování. Jednička mě nějak závratně neokouzlila – to bych si její děj pamatoval alespoň útržkovitě a tak jsem si dnešní den rozhodl „vychutnat“ oba díly pěkně po sobě, abych měl lepší šanci porovnat a neměl mezery v jejich spojitosti. No vzhledem k tomu guláši a řadě otazníků co si pro nás scénárista a režisér jedničky Shiban připravil, jsem si stejně moc nepolepšil. Druhý díl je totiž stejně zmatený, jako jeho předchůdce. Jediný a to dost podstatný rozdíl vidím v tom, že se nám kromě několika odpovědí ještě více rozrostl počet otazníků v hlavě. Mnohdy zcela zbytečně zacházel scénárista až moc do podrobností a stejně v tom nadělal ještě větší zmatek. No a pak samozřejmě již ani samotná atmosféra nebyla tak dobrá, jako tomu bylo minule (a to taky nebyl žádný zázrak). Ono bylo pěkné, že se nám snažili nabulíkovat jakou že mají společnou minulost řidič žlutého Fordu a rodinka žijící v karavanu, ale kromě úvodní scénky nám to nic zásadního nepřineslo. Bohužel ani trojice hlavních hrdinů nebyla zrovna ideální, spíš naopak. V prvním Odpočívadle jsem ještě dokázal překousnout stupiditu v chování Nicole, ale tady mě ta jejich blbost doslova vytáčela k šílenství.40% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dvojka mi dává kapku víš zábavy takže jsem se slušně bavil protože o proti prvnímu odpočívadle které nebylo na první pohled takové jak vypadalo tak dostáváme úplně jiný pohled na věc a mě se to dost líbí. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Mysli, Jarede, a buď zticha !!" - "Jasně, to zvládnu !!" ;) Velmi slušný nízkorozpočtový horůrek, který coby žánrový hybrid využívá atmosféru pouště a opuštěných budov.. Na živočišnou a sexy Jessie Ward se moc hezky kouká, ale nejvíc mě zaujal geniální pumpař Stevea Railsbacka.. Úderná McCrearyho hudba i přívětivá stopáž napomáhají eskalaci moc hezky vystavěného napětí, které nepoleví až do titulků, kde neuzavřeným finále dává najevo, za jak tvůrcovský experiment s vlastními možnostmi Odpočívadlo vlastně platí.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Potřebuješ rodinu!!!........ To je ještě horší jak jednička. Rodina kripla, co mají ten obytný přívěs tu předvádí své šílenství a víru v Ježíše Krista. Ježíši Kriste, co to je!!?? No jo, je to humus, nejraději bych je....tak jo, nejsem sám. Příběh nám dá nahlédnout do minulosti až ke vzniku fenoménu KZL 303. Pak se vrátíme do současnosti, respektive rok po událostech prvního příběhu. A vlastně v tom samém duchu pokračujeme. Tři přátelé vyrážejí hledat zmizelou dvojici Nicol a Jesse. Mezi nimi je i starší bratr Jesseho. Opět to spíš místo road movie připomíná WCmovie. Vše se opět soustředí kolem záchodů. Asi si v tom tvůrci libují. Někdy je to tak humusácký až se mi chce zvracet. Například scéna s Toy-Toy okolo 20 minuty. Proč se mi zdála tak nevěrohodná a účelová? Jo už vím. Než abych na tom hajzlu sral, půjdu raději do lesa, nebo ke krajnici. Postavy to však maj vepsaný do scénáře a tak používají ty humusácký hazlíky. Já bych tam kabel tedy nepoložil. CITÁT - Dostal, co si zasloužil........ Dlouhé zmatené dialogy, divný děj a ještě divnější prostředí. Příběh má celkem povedenou hudbu. CITÁT - Spolu ho zabijem......... Mě to bavilo míň jak jednička. Ježkovi voči, tedy pardon, řidičovi voči, to je blbost. CITÁT - Je konec......... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začalo to viac ako zaujímavo.Tu konečne bolo vysvetlene,čo je zač ten psychopat aj tá rodina v karavane.Tu sa ešte viacej prelína Exploitation s Ghost hororom.A tak tu neviete čo je realita a čo už je ducharska záležitosť.Preto tento film tiež doplatil na jeho prekombinovanosti,lebo je to ešte vo vyšších dávkach ako v jednotke.Aj narážky na Saw sú tu zreteľne,ale ani tento film sa neubránil nelogickým chovaniam postáv.Zase krvavé,drsné a s neskutočne prijebaným záverom do tej doby som uvažoval o 4* a to nezmyselné finále ma utvrdilo v tom že tvorcovia ani sami nevedia čo točia.Ničím neprevisuje jednotku a to je škoda lebo našliapnuté to u mňa mal dobré tak škoda. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

U jedničky jsem usnula ve chvíli, kdy se policajt nemohl postavit na vlastní nohy, heh. Odpočívadlo číslo dvě je vlastně dost podobné, ale dokoukat se mi ho povedlo. Zřejmě to bude postavami - zaprvé aspoň trochu myslící (haha) blondýna (haha) a zadruhé voják, co rozchodí nerozchoditelné. No a pak je tu zrzek... tak ten měl zůstat v kadibudce až do konce filmu. Odpočívadlo není film s atrkativním prostředím nebo se zajímavým dějem. To prostě není. Ale já s každou další scénou zadržuju dech a říkám si, že teď už přece musí přijít vysvětlení (co mi vytře zrak, haha)... A ono nepřijde... No tak třeba časem natočej trojku a konečně nám dojde, proč vznikla jednička a dvojka, že jo. ()

Reklama

Reklama