Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dánska dráma o tom, ako jedna smolná udalosť môže v našom živote spôsobiť úplný zlom. Realitný maklér Ulrik nešťastnou náhodou zabije v bare opilca. Upadne do ťažkej depresie, podľahne alkoholu a život sa mu začne rúcať. Je ešte cesta naspäť? Chce vôbec Ulrik, aby bolo všetko také ako predtým? (Kwaichi)

Recenze (6)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Další z kvalitních dramat z nejmenší skandinávské země, které rozhodně stojí za pozornost. Ulrich má v podstatě všechno, co si může přát. Výborně placenou práci jako realitní agent odírající poctivé lidi, hezkou ženu, krásný dům a dostatečné množství peněz. Je však šťastný jen zdánlivě. Jednoho dne v lehce podnapilém stavu potká v baru zkrachovalého opilce a nuzáka bijícího svou ženu. Po krátké výměně názorů dojde k šarvátce, jeden z konzumentů kvašeného zrna padá k zemi a zbytek si už každý domyslí. Výčitky svědomí a smutek, to jsou hlavní emoce trápící Ulricha. V průběhu filmu však na povrch vyplouvají ty hlavní příčiny jeho zármutku a snahy odčinit své hříchy. Ještě bych zmínil velmi příjemnou hudbu doprovázející Ulrichovi snové pasáže odhalující jeho minulost, bohužel jich je zde jen několik. (8/10) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co máš za kšefty s Bertelem?“ - „Snažím se té vdově Karině pomoci se zaplacením domku.“ - „Ale ty jsi nic špatného neudělal, miláčku.“ Skutečně? Stačí pár výjevů ze života hlavního hrdiny a divák si může udělat rychlý obrázek s kým má tu čest. Zazobaný, distingovaný, nepříliš čestný, tvrdý, chladný byznysmen. Paradoxně ve chvíli, kdy se jako jediný zastane slabšího, se mu zcela změní život. A je pouze na divákovi, zda odmítne uvěřit Ulrichovi sžíravé výčitky (pak mu asi film nic nedá) či vezme v potaz, že by konkrétně v jeho případě neměl dávat na první dojem. Neb pod tou uhlazenou, snobskou maskou se může schovávat v jádru ne zcela shnilý člověk, navíc s city a svědomím, které je možná zatěžkané více, než se může zdát…To, co bylo hůře uvěřitelné, získává s postupující projekcí přece jen silnější základy. Přispívá k tomu zejména Brygmannovo přesvědčivé herectví. Škoda toho závěru, který mě na dánské poměry poněkud zklamal, ale po zkušenosti s Morke jsem na to byl přece jen trochu připravený. Vidím to na ještě slabší 4*. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Jako fanousek vseho danskeho (hlavne filmu) musim rict, ze tohle byl pro me prumer. Obecne nemam rad filmy o zivotnich skluzavkach (krome Volnyho padu). Prijdou mi preexponovany a nudny. Nudny jako tendle. ()

Reklama

Reklama