Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý chlapec Kotaro je pronásledován císařskými vojáky ze své rodné Číny až do Japonska. Zde se setkává s tajemným bezejmeným samurajem bez pána, kterého si najme na svou ochranu. Císařem vyslaní vojáci jsou ovšem dokonale vycvičení zabijáci, kteří díky drogám necítí bolest. Navíc jejich vůdce Rarou, obávaný bojovník z dalekého západu s blond vlasy a modrýma očima, je známý pro svojí brutalitu a dychtivost bojovat s co možná nejsilnějším protivníkem, které podřizuje všechno ostatní. Jako by to bylo málo, po zjištění důvodu Kotarova pronásledování se do všeho také zapojí místní feudální pán a jeho generál, který chce situace využít ve svůj prospěch. (Genryuusai)

(více)

Recenze (70)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Za hlavní tahák Strangera bych označil výborné souboje. Mají zběsilé tempo, dobré nápady a jsou poměrně naturalistické. Skutečnost, že nejsou moc realistické, nás nemusí příliš zajímat. Poněkud slabší je banální zápletka a dopředu čitelný děj. V pasážích, které se věnují vývoji přátelství chlapce a samuraje, se jedná téměř o rodinný film. Prosté ***. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Kvalitná animácia a akcia je slabou záplatou v zmätenom príbehu, kde blonďatý a hnedovlasý čínania hovoria po japonsky a zlomové okamihy sú preplnené pátosom podfarbeným titanikovskou hudbou. Nepodarok. To si radšej znova kuknite vinikajúci Ninja Scroll. (5/10) ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Pro milovníka akce je tohle prostě lahůdka. Parádní vizuál, super muzika a souboje, které vypadají naprosto úchvatně. A že to má slabý příběh? No tak jasně, epický román to rozhodně není, ale komu to vadí, navíc ve chvíli, kdy poznáme hlavního hrdinu (říkejme mu třeba Nanashi) a hlavního záporáka Raroua, tak se na finální konfrontaci prostě nejde netěšit... 9/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pro všechny anime japonské filmy / seriály je děsná škoda, setká-li se s nimi divák v jiné kvalitě, než v té nejvyšší možné - tj. na BluRay. Teprve pak totiž vynikne neskutečně barvitý vizuál, do nějž asijští mágové pokaždé obtisknou velkou část ze své historie a kouzel, která lze najít pouze v dalekých východních zemích. A to se to ani nemusí hemžit rozkvetlými lučinami, špičatými střechami nebo barevnými draky: stačí jeden malý drzý chlapec, jeho věrný roztomilý psík a neohrožený, tajemný cizinec, který se rozhodne sympatickou dvojku ochraňovat. Na strhující dobrodružnou story je rázem naděláno. Ve Sword of the Stranger se nejvíce líbil právě asi ten pes :-). Nejvíce mne ale na konci překvapilo, jak to celé hezky drželo pohromadě. Prostě takový zábavný akčnější dobrodružný snímek, který bych se nebál pustit celé rodině pro seznámení s kulturou (další alternativa je Princezna Mononoke). Já si celou půldruhou hodinu velmi pěkně užil, stylizace mi permanentně vyrážela dech, a téměř epický konec s dvaceti minutami akce mi skoro uvařil krev v žilách. Lze bez problému směle doporučit všem, kteří by se rádi seznámili s žánrem. Tohle je pecka. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrné anime, které stojí hlavně na technickém zpracování. Tvůrci plně využívají toho, že v animovaném světě si mohou prostředí přizpůsobit jak chtějí a tak je zde téměř každý záběr skvěle koncipován a "nasnímán." Sword of Stranger je tímto plynulým přechodem z mangy do světa filmu. Hodně slušné jsou i souboje, i když už jsem viděl i lepší. Nějaké ty zpomalené záběry a detailní záběry očí, by filmu neuškodili. A pak je tu příběh, který nijak neurazí, ale ve své podstatě je to jen vairace na Vlka a mládě. Každopádně doporučuji všem fanouškům anime. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temný příběh se točí okolo malého chlapce a elixíru života. Tedy pro vědro krve se nejde daleko, ostatně i celý hrad je zalit vědry rudé tekutiny, než bude vykonán rituál. Film je svižný, ani chvíli mě nenudil, ale dvě výhrady mám. Malý Kotaro je spratek, jehož otravné konání nemělo konce. A když už to vypadalo, že se napravil jak pyšná princezna, tak začalo vše nanovo. Ani konec to zcela pro mne nevylepšil. A pak animace. Kresba perfektní, jenže ne vždy se ji podařilo výborně skloubit s 3D grafikou, což mi dost vadilo. Některé scenérie byly ovšem krásné. Souboje drsné, krvavé, vrcholem je asi běh skrze rozťatého bojovníka. Jinak snad kromě chlapcova průvodce byly všechny postavy svině myslící jen na sebe... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Skutočný japonský animovaný historický veľkofilm. Objektívne by to však boli len 3*, ale pretože napr. spracovaním dosť podobnej, hranej Azumi som udelil práve 3, a Sword of the Stranger je po takmer všetkých stránkach znateľne kvalitnejšia záležitosť, objektívne 4. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Stranger je film krásný nejen na pohled, ale i na poslech. Tohle prostě páni a dámy od Bones umí – po audiovizuální stránce jsou jejich seriály a filmy vždycky skvělé a udělají na vás dojem. V Strangerovi to není jen oku libá kresba, ale již zmiňované souboje, které je vskutku radost vidět (a za doprovodu úžasné hudby i slyšet). Ano, pokud zanedbáme příběh, bylo by to prostě super, jenomže ten samozřejmě zanedbat nelze. Když jsem si přečetl synopsi, myslel jsem, že bude film náležitě nadupaný i po příběhové stránce, ale ouha. V tomhle ohledu se zase tvůrcům nepovedlo vyždímat z námětu maximum. Části, kde cestuje chlapec s bojovníkem, poznávají se a budují si mezi s sebou přátelské pouto, byly sice fajnové a zajídaly se mi, jenomže jakmile se děj začal koncentrovat jinam, už to nebylo ono a nudilo mě to. Rovněž mě kdovíjak nepotěšila předvídatelnost a jednoduchost děje, což zase z oné dosavadní vynikajícnosti strhává body dolů. Své dojmy ze Strangera bych asi přirovnal ke Gedo senki, kde rovněž trochu pokulhával scénář, ale stejně jako u Strangera to výtečně kompenzovala hudba, animace, příjemná atmosféra snímku a krásný závěr. Gedovi jsem dal nakonec kvůli té hudbě slabé 4*, ale... ne, dobře, aby se neřeklo, napálím stejné hodnocení i Strangerovi – a jdu si pustit znovu celý soundtrack. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Celkem vydareny snimek s moc peknou animaci a nekolika skoro dech beroucimi scenami. Bohuzel hudebni stranka ala Statecne srdce, Titanic a 1492 a take zapletka plna klise a pseudomysticke omacky velmi ubira na originalite. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Kvalitní anime. Jak z pohledu animace, tak z hlediska příběhu. Od začátku film nabere svižné tempo, kde chybí jakékoli nudé sekvence. Asi nejpůsobivější byla ale závěrečná bitva. Souboje asi nebudou zrovna realistické ale to vůbec nevadí. Je hezké, že tvůrcům nedělalo problémy zobrazování násilí a nešetřili krví, kterou si tu opravdu užijeme. Proto nemůžu jinak a dávám plný počet. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Sice s příběhem si moc práce nedali, je hodně jednoduchý a předvídatelný, ale díky velmi svižnému tempu vám to ani vadit nebude. Hlavně si užijete souboje, na kterých tvurci vůbec nešetřili. Během filmu jsem se vůbec nenudil a užíval si kompletně vše a to raději nemluvím o audiovizuálním zpracování, které bylo naprosto dokonalé. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Uvědomuji si těch několika málo slabin (mnohá klišé), ale asi mám slabou chvilku, a tak se mi Cizincův meč zalíbil převelice. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Hadžime! Cizincův meč neoplévá ničím zajímavým až na hudbu. Hudba byla pro mě určitě příjemná, ale animace a vše ostatní podle mě tak dobré nebylo. Scénář by prokoukl snad každý. Díky prokouknutelnému scénáři, jsem se bohužel nemohl vcítit do děje a soucítit s hrdiny u kterých jsem předem znal budoucnost, jelikož, nýbrž a protože toto jest jen taková krvavá pohádka o tom, jak někdo nebude bojovat a pak bude bojovat, jak všichni čekali atd.. Jednoduše zaujala mě jen hudba. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jo-díky té ultimátní poslední půlhodince tomu ty čtyři dám....jinak teda- je to trošku takové pomalé a dějově né úplně hladce klouzající :) a mě osobně srala ta hudba,která mi přišla jako hodně nešikovně vykradená Mononoke.....Nadruhostranu-z těch nadopovaných čínských sviní šel úplně strach( :D ) , souboje a vůbec celá animace-to je pastva pro oči, a ten hlavní hrdina je drsný sympaťák(i když poprvé vlastně vytasí meč až na konci,tak to pak ale stojí za to)....cca75% ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

To nejlepší, co film nabízí, a na co se můžete těšit, jsou veškeré souboje. Ty nepostrádají rychlost, nápaditost, naturalističnost a kupodivu jsou i přehledné. Bohužel je to zhruba vše, co mě potěšilo. Když pominu příběh, který jsem upřímě nepochopil, protože motivace některých postav šly zcela mimo mě, tak je film podobný Seirei no Moribitu. Kdybych si měl však zvolit, tak raději uvidím několikrát Moribito, kde jsou dialogy a mytologie světa o mnoho vyšší liga. Navíc zde zcela nechápu práci s hudbou, která narozdíl od výpomoci vráží některým scénám nůž do zad. Je to jako když se pes jen tak probíhá po louce a k tomu hraje hudba "Setkání milenců po padesáti letech". Pes je mimochodem největší frajer a nejlepší psí hrdina, kterého jsem kdy viděl. Taky mohl dostat víc prostoru :-) ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Velice slušné ale nijak omračující anime s trochu podivným příběhem. V klidnějších pasážích nabízí obstojně podaný vývoj vztahu osamělého samuraje a malého chlapce, v těch akčních pak řádně dynamické a krvavé souboje. K vyššímu hodnocení ale filmu schází lepší propracovanost děje nebo nějaká stylizace jako třeba v Šigurui. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Akční anime film, u kterého příběh jako by byl vytvořený v americe v 80. tých letech. Ale mě to rozhodně nevadilo. Dětskej hrdina nebyl přespříliš otravnej, jak normálně bývá bohužel zvykem, a souboje byly na téměř nevídaný úrovni. Určitě je lepší se podívat na tenhle film, než na 99% filmů dělaných k seriálům. A i mezi ostatními anime filmy je tohle imho těžkej nadprůměr. ()

Reklama

Reklama