Reklama

Reklama

Ženská za volantem

  • USA Trucker
Trailer

Třebaže se vdala a porodila syna, vždycky toužila hlavně po vlastní svobodě. Přesně po té nezávislosti, kterou zažívají nomádští řidiči trucků. A nakonec svého dosáhla. Ten největší boj ji však teprve čeká.
Třiatřicetiletá kráska Michelle Monaghanová, kterou si české publikum zapamatovalo díky účinkování ve strhujícím thrilleru Gone, Baby, Gone a také v Constantinovi a ve třetím díle Mission: Impossible, v roce 2008 prokázala své vysoké herecké kvality v pozoruhodném dramatu Jamese Motterna. Ve snímku Trucker hraje nezávislou ženu, jež se rozhodla bojovat za své sny a štěstí, třebaže se v tomto tažení nakonec postavila proti všem a přivodila mnohým, včetně svých nejbližších, spoustu bolesti. Její hrdinka, Diane Fordová, byla vždycky tvrdá nátura, a proto také nakonec skončila za volantem velkého náklaďáku, putujícího napříč celými Spojenými státy. Nezabránil ji v tom ani její malý syn, ani milující manžel. Oba jednoho dne opustila, protože pochopila, že „obyčejný“ život v domácnosti by ji postupně zahubil, a raději si šla vlastní cestou, ačkoli podobné stezky většinou náležejí mužům. Nyní ale její relativně spokojený život v kabině trucku, za velkým volantem skončí. Diane totiž dostihuje zpráva, že její manžel umírá na rakovinu. A tak se nyní musí postarat o dospívajícího chlapce, přestože ten svoji matku už jen ze srdce nenávidí. Ve vedlejších rolích se v emocionálně náročném, velmi realistickém snímku objevují Nathan Fillion, Benjamin Bratt a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

petero 

všechny recenze uživatele

„- Žena by nemala robiť kamionistku. - A čím by som mala byť? Servírkou alebo sestričkou? Podľa mňa je to lepšie ako utierať stoly alebo zadky starým ľuďom.“ Michelle Monaghan konečne dostala priestor sa naplno predviesť a zvládla to na výbornú. Jej vzťah k synovi, ktorý ju nenávidí a k manželovi umierajúceho na rakovinu, ktorých opustila, pretože proste nie je ženou domácnosti, som bez problémov uveril. „- Ako zvláda domácnosť Jenny? - Nezvláda, ale snaží sa.“ Príjemná dráma ktorá sa nehrá na niečo viac. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Slušné drama se skvělou Michelle Monaghan. Příběh se netváří nijak zvlášť dojemně a obejde se bez slz a zbytečných emocionálních výlevů. Jen je škoda toho odfláknutého konce, když se se od začátku režisér snaží pomalu vystavět solidní příběh bez klišé. 7/10 ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem toho opravdu hodně, ale že se mi to bude tak líbit rozhodně ne. Příběh mladé ženy, která si chtěla svůj život žít podle toho jak uzná za vhodné. Opustila svou rodinu a vrhla se na cesty s truckem po USA. Netušila však, že jednoho dne ji překvapí její vlastní minulost v podobě jejího malého syna. A už vůbec netušila, že ji změní k nepoznání právě tenhle malý človíček a všechen free život pošle do kytek. Skvěle zobrazená nezávislá a pragmatická žena v podání Michelle Monaghan byla brilantní a nemám ani slovo proti jejímu výkonu a také překvapil Nathan Fillion. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ženská může být jak chce tvrdá, ale pořád jsou tu ty děti... Svérázná truckerka Michelle Monaghan si žije svůj nezávislej život do tý doby, než dostane na starosti svýho synka, od něhož v mládí utekla. To jí trochu navodí schýzu a celej film to zkousává. Ta cesta k synovi, i sobě samé, je vcelku dobře natočená a na Michelle se navíc dobře kouká, takže výsledek pozitivní...75% ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Dle mě nevyužitý potenciál, což je škoda, takže slabší tři. A proč proboha "Ženská za volantem"? To už by bylo lepší to nazvat "Řidička náklaďáku". "Ženská za volantem" zbytečně (a trapně) naznačuje úplně jiný smysl. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Řidič kamionu má osamělou práci a když je jeho práce jeho život a objeví se mu společnost, není divu, že se v něm něco zlomí, o to víc v případě řidičky. Slušné podání příběhu, ale místy nudné, "jedním" slovem průměrné vyrovnané drama. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Atraktivní TIRačce, žijící námořnickým stylem života (tj. v každém přístavu má svůj doprovod na večer) se vrátí do života její syn, kterého opustila jako mladá. Režisér se pokouší vystavět nestandardní příběh na základě klišovitých témat, což se mu i střídavě daří a to především díky hereckému výkonu pokaždé jiné Michelle Monaghan. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

drama, které je vystavěno několika emocemi, hlavních představitelů hlavně malý chlapec to zvládl obstojně, rodinný příběh, kdy se najednou pravá matka musí ač zpočátku nechce postarat o svého syna, kterého viděla naposledy jen jako mimino, a musí se najednou postarat a spořádat si nejen svůj život, ale i svého syna, konec je opravdu odfláknutý, což je velká škoda, kdyby se to rozehrálo ještě o kousek déle, dala bych o jednu hvězdičku více, ale tento film nezklamal ()

pali87 

všechny recenze uživatele

Dosť triviálne podaný príbeh, priam televízne. Nemám rád keď je v dialógoch všetko "vyřčené", mám rád keď sa niečo nechá na diváka, keď stačí pohľad herca, slovo, gesto a emócia sa dostaví a človek sa vcíti do filmovej postavy. Michelle je fajn (i keď ta drsniackosť z nej až tak nejde) a Fillionová prítomnosť poteší a fajn atmosféra tiež. Taká obyčajná, občas nudná dráma zo života. ()

vodkasesemte

všechny recenze uživatele

Tak na tomdle filmu je dobrá akorát Michelle Monaghan, ale sama to neutáhne. Navíc jsem jí to roli tyračky nevěčil, ač se snažila. Myslím, že nezkazí žádnou srantu, ale do týdle čtvrtý cenový mi nezapadá. To už spíš ta Sandra Bullock. Film jsem viděl za 5 minut. Jinak by to byla velká ztráta času. Pochybuju, že tam byl nějakej hlubokej filosofickej podtext. Ale vy burani z venkova na to určitě jděte. ()

lada32 

všechny recenze uživatele

Jak píše "sochoking"já jsem vyměkl taky.U scény jak se loučí syn se svým umírajícím otcem jsem řval jako malý kluk.Člověk si uvědomí jaké měl v životě vlastně štěstí,že tohle jako malý dítě nemusel zažít.Vynikající film nesmí být bez skvělých hlavních představitelů,u Michelle asi nejlepší výkon.Neznám její filmografii,viděl jsem snad jen Těsně vedle,takže asi to bude její první hlavní role.Chopila se toho holka se ctí. ()

Reklama

Reklama