Reklama

Reklama

Bremenskije muzykanty

  • Sovětský svaz Бременские музыканты (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný / Muzikál
Sovětský svaz, 1969, 20 min

Předloha:

Jacob Grimm (kniha), Wilhelm Grimm (kniha)

Scénář:

Vasilij Livanov

Kamera:

Jelena Petrova

Obsahy(1)

Trubadúr, kohout, oslík, pes a kocour z Brém společně cestují zemí a hrou a zpěvem si vydělávají na živobytí. Jednoho dne vystoupí před samotným králem. Místo odměny jsou však vyhnání z města, protože trubadúr se zamiluje do princezny a ona do něj. Smutní muzikanti vyženou loupežníky z jejich pelechu a převezmou jejich řemeslo. Jednoho dne jim padne do rukou samotný král. Trubadúrovi se podaří dosáhnout sňatku s jeho milovanou. Vypadá to však, že tím zapomněl na svoje zvířecí přátele. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (3)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

V našich krajích zná pohádku O muzikantech z Brém lautr každý, v Rusku ne až tak, ale co už, princezna tam není na škodu, že to nekončí šťastným soužitím v domečku, odkud zvířátka vyhnala lupiče, je taky jedno. Brémští muzikanti jsou absolutní skvost mezi filmovými muzikály, protože - těžko lepší osud někde najdete, než s přáteli volně chodit po světě, kdo není sám, se svou koleskou vesele jde cestou necestou, lalalalalala, lalalala je-je-je. ()

Reklama

Nikitoss95 

všechny recenze uživatele

takoví moderní trubadúři či minnesangři no; kultovní pohádka, s naprosto senzačními a chytlavými písničkami; jsem rád,že jsem jako malý vyrůstal na takových pohádkách jako tato ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Muzikanti z Brém mají v Chabarovsku památník. Sousoší zahrnuje postavy Psa, Kocoura, Kohouta, Osla, Princezny, Trubadúra, Krále, Detektiva a loupežníků. (Jezinka.Jezinka)

Reklama

Reklama