Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost zoufalý film. Historické reálie jsem neviděl v žádném jiném filmu tak mizerně zobrazené. Příběh je katastrofální. Herci, jako by každý vypadl z jiného historického období. Ledger, Sossamon a Sewell by si zasloužili určitě lepší film. Brian Helgeland se až moc odvázal, a na rozvleklý historický snímek, jsou jediným lákadlem bídně natočené souboje na koních s českými kaskadéry, ale to samé už bylo k vidění dávno předtím, třeba v Princi Bajajovi. 20% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

johó:-)deset let,jsem si nechal tenhle film unikat a musim říct,že jsem vocas:-)kombinace starého prostředí s moderní muzikou je sázkou do loterie,která tvůrcům vyšla,dobře od vyprávěný příběh,velkolepá výprava a skvělý humor.čeští herci v pidi roličkách jsou úžasný(upír krejčí jako kovář rozseká:-)nádherná shannyn sossamon a vynikající ledger.bože toho kluka je taková škoda:-( ()

Reklama

nascendi odpad!

všechny recenze uživatele

Ak by som mal toto, čo sa zdráham nazvať filmom, brať vážne, potom by som to musel nazvať urážkou. Urážkou od úvodnej skladby We Will Rock You až po idiotský záver. V popiske je to označené štyrmi žánrami, z ktorých som ochotný uznať iba jeden, a to, že išlo o akčný film, pretože som si všimol, že sa v ňom niečo hýbalo. Vlastne som to pozeral iba kvôli Heathovi Ledgerovi, ktorého som nechcel mať fixovaného na teplého kovboja zo Skrotenej hory. Ale po záverečných titulkoch ostávam naďalej pri Skrotenej hore. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Shannyn Sossamon. Tak debilní film jsem už dlouho neviděl. Že byl jeho úspěch nečekaný, to se vůbec nedivím, protože ten úspěch nechápu. První hodina nuda, nuda, nuda, druhá hodina ještě větší nuda. Kdyby tam nehráli Heath a Shannyn a nezařadil jsem si snímek do výzvy, tak bych u něj asi nevydržel. A tu jedničku dávám oběma svým oblíbencům. Zjistil jsem, že pro Shannyn to byl debut, jenž jí pomohl k dalším rolím. Budiž tedy alespoň tento přínos světové kinematografii. A Heath, ten se stal nesmrtelným díky jiným rolím... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Komediální snímek s akčním akcentem v zatáčkách, jehož slzopudné finále je oproti předchozí srandě tak nevýrazné, že mi ani příliš nevadí. Tolik skvělých herců na jednom místě prostě je zárukou kvality, respektive dobré zábavy, minimálně pro mě. Zejména Alan Tudyk je mi velmi blízký, také bych často lidem ve svém okolí nejraději nakopala nebo jim hodně, hodně ublížila. Prvotřídní konverzačka. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Keď William (Heath Ledger) prvýkrát uvidí Jocelyn (Shannyn Sossamon) a nasleduje ju na koni do kostola, okolo dverí je lešenie, na ktorom pracuje muž. O chvíľu neskôr, keď duchovenstvo vytlačí Williama z kostola, lešenie je preč. (Arsenal83)
  • Film sa dostal do obchodov na VHS kazetách niekoľko dní pred teroristickým útokom na WTC 11. septembra 2001. Museli ich však stiahnuť, pretože na kazete bol trailer k Spiderman (2001), kde sa objavili obe veže. (Arsenal83)

Reklama

Reklama