Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skvelá zábava s dobre zvládnutými žánrami. Slušný príbeh, ktorý je podtrhnutý neobvyklým hudobný doprovodom, klasickou romantikou, taktiež skvelý výber lokácii, super kostýmy, humor a perfektné herecké obsadenie. Presne to sa mi to tom lubi a tým si ma film aj získal. Má to síce dve hodiny, ale Brian Helgeland skvelo zmiešal romantiku okorenenú vtipom a akciou, takže nuda nehrozí. Ten soudntrack je prekvapivo fajn, ale ešte z neho doteraz nechápem :-) 85% - 4* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

johó:-)deset let,jsem si nechal tenhle film unikat a musim říct,že jsem vocas:-)kombinace starého prostředí s moderní muzikou je sázkou do loterie,která tvůrcům vyšla,dobře od vyprávěný příběh,velkolepá výprava a skvělý humor.čeští herci v pidi roličkách jsou úžasný(upír krejčí jako kovář rozseká:-)nádherná shannyn sossamon a vynikající ledger.bože toho kluka je taková škoda:-( ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Slušná a vtipná romantická oddechovka, i když mohla být kratší. Zvláštní spojení moderní hudby s minulostí vůbec nerušilo. Williamovo "služebnictvo" bylo jak parta HIC, moc se mi líbil Mark Addy. Záporák Rufus má na to ten správný ksicht. Ale nejvíc to jiskřilo mezi rytířem a Jocelyn, slušelo jim to. A ta líbací scéna nakonec....!! ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Vynikající pocta romantické představě rytířství v rozkošně (post)moderním stylu. Záměrně nepíšu středověku, o žádném náznaku historické věrnosti se zde mluvit nedá - ale to přece ani v díle Waltera Scota či Artušovských legendách. Zde prostě tvůrci romantickou nadsázku těchto legend posunuli ještě o trochu dál (i tím, že vytvořili dle mého názoru vhodnou paralelu rytířství a rockové hudby) a výsledný efekt může být urážející snad jen pro malou skupinku škrobených, úzkoprsých historiků či spíše pro daleko početnější skupinu lidí, kteří si na takové historiky hrají. Dost dobře nechápu, co tady všichni sáhodlouze blouzní o Queenech, když od nich ve filmu zazní jedna píseň (i když uznávám, že při úvodní We will rocku you jsem se ještě i já cítil nesvůj). Scéna, kterou si mě film definitivně získal byla shodou okolností veskrze nerytířská a absoulutně nastylizovaná - je to ona taneční scéna, ve které se středověký tanec pomalinku mění v rockové dovádění na Bowieho Golden Years http://www.youtube.com/watch?v=l6KGgaI-WuI&feature=related. Mňam. Co se týče hereckých výkonů... Mám jen slova chvály. Heath Ledger je v roli mladého nerozvážného rytíře s rockovým srdcem špičkový castingový tah a Heath už tehdy dokazoval, že je na prvním místě herec a teprve potom hvězda. Mark Addy a Alan Tudyk jako Roland a Wat jsou tak dobří přátelé na život a na smrt, jaké si jen můžete přát, Paul Bettany je intenzivní a vynikající... A dámy (jak by tu jen mohly chybět) jsou krásné jak se do takového příběhu sakra patří. Jenom jsem se divil, že se nikdo neujal půvabné kovářky Laury Fraser. Vřelé dík Brianovi za tenhle vtipný (zmiňoval jsem se o tom jak je tenhle film vtipný? ten je vám tak vtipný :-P), zábavný a originální filmový zážitek. 80% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Brian Helgeland | Hudba: Carter Burwell | Produkcia: Todd Black, Brian Helgeland, Tim Van Rellim | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Escape Artists | Rozpočet: 41 miliónov $ | Tržby: 117,487,473 $ || Komédia jak má byť. Ukazuje sa tiež, že herci z HW neba nie su vo svojich pozíciách náhodou. Kaliberi jako Heath Ledger majú také široké herecké spektrum, že môžu zahrať čokolvek od blbosti až k šialenosti, a všetko im budete veriť. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Film se odehrává během roku 1356, jelikož je zde zmíněna bitva u Poitiers. Geoffrey Chaucer (Paul Bettany) se narodil kolem roku 1340, takže by mu mělo být jen 13 let. (O..O)
  • Někteří koně byli vybráni z kladrubského hřebčína, jiné zapůjčila ostravská jízdní policie. Žádné zvíře nebylo v průběhu natáčení zraněno. (Jirka_Šč)
  • Při závěrečném turnaji se na Williamově (Heath Ledger) bojovém oděvu pod brněním objevuje díra a krvavá skvrna. V dalším záběru krev zůstává, ale díra je pryč. (Karlos80)

Reklama

Reklama