Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

S odstupom času (po asi siedmich zhliadnutiach) je Príbeh rytiera synonymum pre špičkovú zábavu, ktorá skvele funguje v akčnej, humornej, romantickej i dramatickej (pri stretnutí so slepým otcom vždy plačem) rovine. Parádne obsadenie, odviazaný Helgeland (jeden z najdusenejších talentov v Hollywoode) a výborný soundtrack. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Jednohubka na jedno zkouknutí. Když si člověk odmyslí pseudodojemnou zápletku o tom, jak se krásný mladý muž snaží změnit svůj osud a když překousne fakt, že rytířské souboje jsou jednotvárné a celkem nudné, zůstane vtipná komedie se zajímavými figurkami (téměř celá sebranka okolo hlavního hrdiny). Zkrátit by taky neuškodilo. ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Tri za Purefoye a Bettanyho (prece jenom sem holka, ze jo). Kazdopadne nic proti oddychovkam, komplikovanym smesicim vseho "oblibeneho, znameho a povedomeho" (juhu, dame tam Chaucera a lidem se to bude libit!). Vadi mi ale ta radoby dojemnost, osudovost, dramaticnost, pateticnost a vsecky -osti, co vas napadnou. A navic, popcornovou jizdu si predstavuju jinak nez dve a ctvrt hodiny ... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je tento příběh rytíře vyjímka porušující hned několik pravidel. Film odehrávající se ve 14. století převažně v Anglii s výborným trochu revolucionářským příběhem a příjemními herci spolu s pár českými, jelikož se film z velké části natáčel i u nás. Představte si průběh dřevcového turnaje, udatní rytíři na koni se na sebe řítí a publikum z plna hrdla podupává do rytmu skladby We Will Rock You. Tak názorně vypadá celý film. Mix zábavy a historie dává důkaz toho, že legrace je i když ne příliš podle pravidel. Věřte tomu, že mě tento film tenkrát při premiéře překvapil na tolik, že jsem si ho oblíbil a viděl tolikrát, že mě nikdy nedokázal omrzet a navždy zůstane ukotven v mé paměti. --- Natrhnu ti zadek, ty Quasimodo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

johó:-)deset let,jsem si nechal tenhle film unikat a musim říct,že jsem vocas:-)kombinace starého prostředí s moderní muzikou je sázkou do loterie,která tvůrcům vyšla,dobře od vyprávěný příběh,velkolepá výprava a skvělý humor.čeští herci v pidi roličkách jsou úžasný(upír krejčí jako kovář rozseká:-)nádherná shannyn sossamon a vynikající ledger.bože toho kluka je taková škoda:-( ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Při závěrečném turnaji se na Williamově (Heath Ledger) bojovém oděvu pod brněním objevuje díra a krvavá skvrna. V dalším záběru krev zůstává, ale díra je pryč. (Karlos80)
  • Někteří koně byli vybráni z kladrubského hřebčína, jiné zapůjčila ostravská jízdní policie. Žádné zvíře nebylo v průběhu natáčení zraněno. (Jirka_Šč)
  • V každé scéně má Jocelyn (Shannyn Sossamon) jiný účes a jiné šaty, které se ve stejné kombinaci nikdy neopakují. (eltazar)

Reklama

Reklama