Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Don Juan (Errol Flynn) právě v Anglii jen o vlásek ušel jisté smrti, když se po návratu do Španělska dostal na stopu komplotu proti královně Margaret (Viveca Lindfors), který zosnoval vévoda de Lorca (Robert Douglas). Ani během audience se však Juanovi nepodařilo přesvědčit královnu o tom, že trůnu hrozí vážné nebezpečí... (Pohrobek)

(více)

Recenze (12)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Film pláště a dýky takový, jaký má být - včetně suvérénního Errola Flynna, jehož role Dona Juana je více než symbolickou. Příliš satiry se ale zase nedočkáme a skoro celou dobu se potkáváme pouze s polepšeným Donem Juanem, který koná vše pro dobro království i jeho krásné panovnice. Vedle plynulého a celkem vtipného děje nelze dostatečně vynachválit především kostýmy a výpravu, které nás spolehlivě přenesou do pozdně renesančního Španělska. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Taková dobře koukatelná pohádka ve stylu tří mušketýrů - akce, pletky, politikaření a zábava, to vše v barvách technicolor. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Sýta technicolorová farba, šermiarské súboje, vtipné scény a šarmantný Errol Flynn v úlohe lámača ženských sŕdc dona Juana. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Další dobrodružství proslulého Don Juana známého rovněž pod jménem Errol Flynn. V tehdejším ani dnešním Hollywoodu nebylo a není možné najít sympaťáka a frajera, který by se vyrovnal této legendě. Tenhle film, který je jedním z Errolových posledních je navíc skvělá šermířská podívaná zabalená do nádherných barev. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Svižné, vtipné a napínavé dobrodružství s výborně zvládnutými akčními sekvencemi by bylo dokonalé, kdyby hudbu složil E.W.Korngold. Steinerovo ústřední (hrdinské) téma není špatné, ale je ho ve filmu moc, místy dokonce nevhodně nasazené, třeba při záběru na zmučeného hraběte de Polanu. Ovšem výpůjčkami z curtizovského stylu režisér Sherman rozhodně neprohloupil. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľkolepá farebná štúdiovka od Warner Brothers. Exteriéry sa tu prakticky nevyskytujú, napriek tomu má vzhľadom na rok výroby skvelú výpravu, porciu dobrodružna, veľkolepé bohatozdobené kulisy a všadeprítomný nadhľad kombinovaný s humorom. Errol Flynn sa na rolu skvele hodí, priam je na neho napísaná. Nemožno opomenúť aj prítomnosť krásnych herečiek, ktoré zaiste v náručí takej postavy ako je Don Juan čakáme. Niečo naviac sú naštandartne zvládnuté šermiarske súboje a dobre fungujúci príbeh, robiaci ako-inak z hlavnej postavy hrdinu. Aj keď ma filmík svižné tempo, predsalen by sa mohla stopáž o niečo skrátiť. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

THE SWORD IS NOT FOR A TRAITOR! YOU'LL DIE BY THE KNIFE!!! Možná úplně nejlepší film Errola Flynna a možná taky úplně nejlepší šermířský film ever. Ne, že bych jich tolik viděl, ale tady to má spád a jejich tam opravdu hodně. Hlavně závěrečný adrenalinový souboj Don Juana vs. Lorka. To mi srdce bušilo jako bych běžel na poslední vlak z Košic. Hlášky lítají jako holuby v písničce od Jirky Schelingera a milostné řečičky, skákání z balkónů a humor vyplňují i to nejmenší místečko. Je pravda, že v těch 110 minutách je jedno slabší místo. To když se nám Don Juan polepší, ale netrvá to naštěstí dlouho a u většiny z toho je překrásná Španělská královna Margaret. BEFORE YOU CAME BACK, MADRID WAS DEAD. NOW THERE'S A HEARTBEAT. MY HEARTBEAT!!! ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Historická kostýmní barvitá technicolorová podívaná připomínající dobrodružné francouzské filmy, jen místo Jeana Maraise představuje největšího svůdníka, a to ne zle, Errol Flynn. I když se jedná o starší snímek, který má své období slávy dávno za sebou, zachoval si spád a svižnost, že je i v současnosti sledovatelný. Upoutal mne velkým množstvím šermířských soubojů, vtipnými dialogy, bohatou výpravou a krásnými kostýmy půvabných dam. Charismatický Flynn svými hereckými a sportovními výkony taky nebyl na odpis. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Errol v roli, která mu padne jak prdel na hrnec :-D. Krásný technicolorově barevný zážitek plný vtipných scének, výborných dialogů a šermířských akcí. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Kariéra Errola Flynna bola na bode mrazu, keď dostal ponuku od Warner Bros zahrať Dona Juana. Errol sa snažil oživiť atleticizmus a šarm jeho slávnych šermovačiek z 30-ych rokov. Tu sa musí vzdať poklona režisérovi Vincentovi Shermanovi, ktorý takticky bral hviezdu z uhlov, ktoré by nezobrazovali tvár pošramotenú alkoholom, drogami a ženami. Napriek niekľokým dobrým šermiarskym súbojom a slušných hereckých výkonov Vivecy Lindfors a Roberta Douglasa film v USA úplne prepadol. Stal sa však hitom v Európe, kde Flynn svoju kariéru aj ukončil. ()

Reklama

Reklama