Reklama

Reklama

Malý princ

Trailer

Obsahy(1)

Není pohádka jako pohádka, není princ jako princ. Tenhle je skutečně jen jeden - Malý princ Antoina de Saint-Exupéryho, jedno z nejslavnějších děl moderní světové literatury Exupéryho román je malý literární zázrak, plný hlubokých myšlenek, a přestože film nemůže přenést veškerou hloubku díla, jedná se o zdařilou adaptaci. Převedeno do muzikálové podoby, film snoubí pěvecké výstupy se zdařilými trikovými sekvencemi (princova planetka) a jeden taneční výstup Hada v podání filmové legendy Boba Fosseho, autora Kabaretu a All That Jazz. Film získal dvě nominace na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Dívám se na to jako dospělý, takže i mně by možná Malý princ úplně nerozuměl. Takže musím říct, že ten kluk byl velice roztomilý, ale byl také velice rozmazlený a umíněný. Všichni museli dělat to, co on chtěl, jinak se s vámi prostě nebavil. Postupem ale zjišťujeme, že si i ten malý kluk umí některé věci uvědomit. Hlavně se tedy mluvilo o odpovědnosti. Co se týče dospělých postav, byly prezentovány jako lidé, kteří se soustřeďují jen na svou primární činnost (tak jako, když vám učitel toho a toho předmětu řekne, že jeho předmět je nejdůležitější) a naprosto zapomínali na životní realitu. Takže suma sumárum si tam každý dělá to své a Malý princ v tom musí najít nějaké průsečíky. Což se mu nakonec snad podařilo. Pravdou je, že cesta malého dítěte k pochopení dospělých je velice náročná a vše přichází s věkem. Malí se na svět dívají jinýma očima než velcí a tak to má být. Proto si myslím, že dětem patří dětství a je na nás dospělých jim je udělat co nejkrásnější. ()

Imune 

všechny recenze uživatele

Blížící se maturita mě přesvědčila, že bych se měl podívat na zfilmované díla, jako je Malý Princ od Exuperyho. Není to špatná verze, a na svou dobu bych řekl, že i nadprůměrná, ale když to porovnám s knihou, je tam toho hodně přidaného, ubraného, a dokonce ani děj nejde ve stejných šlépějích. Stručně a jasně bych nedoporučoval žádným maturantům, aby se řídili jen tímto filmem, ale pro ostatní to ztráta času určitě není. 75% ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Byl jsem dojat ač jsem se snažil být drsně dospělý sebevíc. Jak slyším, že je něco muzikál a ze 70-tých let tak od toho prchám, ale Malý princ měl hudební vložky vskutku líbivé. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Hraný Malý Princ byla od začátku prohraná bitva, ale největší problém na tom jsou strašné muzikálové písně  a obsazení živých herců jako "zviřátek". To fakt působí nepatřičně. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Předně - knížka pro mě jako pro dítě nebyla žádným převratným dílem, jen pěknou trošku filozofičtější a poetičtější pohádkou. I tak jsem se při přečtení komentářů a popisu adaptace jako muzikálu zděsil. Zkušený režisér Donen ale zázrakem udělal z nezfilmovatelné knížky v podstatě výborný dětský film. Krásná kamera, hudba, mimozemsky vypadající "princ" a sympatický vypravěč. Výtvarné polo-kreslené řešení planetek a cestování je úžasné, cítím z toho Karla Zemana. Je to poetické, vtipné, písničky jsou pěkné, vlastně se do dětského filmu hodí a občas sdělují zásadní věci. A hlavně - režisér se drží příběhu, nic zásadního nevynechá - vztah k růži, ochočení lišky, hada a nejednoznačný konec, dokonce i ty myšlenky tu jsou. Ujetě tak působí pouze "lidská" zvířata, zejména Wilder jako lišák, nicméně řekl bych, že tak je vidí jen ten klučina (pilot vidí prostě jen hada). 58% a odpady si to nezaslouží, lépe to natočit nešlo; naopak se to může řadit k dalším povedeným dětským adaptacím ze sedmdesátek (Tom Sawyer, Ostrov pokladů). Fantasy roku 1974. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Filmové zpracování se mi docela líbilo, ač není přesně podle knihy, ale strašně ho shazuje použití speciálních efektů a ty hudební vložky jsou velmi ale velmi TRAPNÉ. Kdyby to byl jenom film s jiným princem, tak by to bylo parádní. ()

Yarushka 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četla předtím než jsem zkoukla tento film a myslím, že se mnou bude většina lidí souhlasit, když řeknu, že kniha = mnohem lepší, ale tady jde o film. Podle mě je to opravdu zdařilá adaptace. Užívala jsem si ty momenty s Malým princem a skvělé rýmy (shlédnuto v originále), možná by tam hudby mohlo být méně, ale jinak opravdu jedna báseň. ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě tady dochází k porovnávání s knihou a nelze tento fakt přehlížet.. Snímek hodnotím průměrně a zvlášť se mi líbil pan lišák a hlavně Malý roztomilý princ. ()

Mania 

všechny recenze uživatele

Opravdu pěkné. Stejně jako většině i mě vadily některé písničky, na druhou stranu si nemyslím, že by až tolik snímku ubíraly. Malý princ byl sladký, rozkošný nevinný hošík s kouzelným smíchem. Jediná postava, která mohla vyjít rovnou z knihy. Ostatní postavy měly své mouchy. Nejvíc nejspíš postava 'pedofilní' lišky, tu jsem v knize měla poměrně ráda, ale tady opravdu ne. Celkově na mě film působil neuvěřitelně pozitivním dojmem a konec byl podán tak, aby diváka dojal. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Před X lety jednu knihu četl jsem... a tehdá bral ji jako podivný dobrodružný příběh. Až nyní, po čase jsem si pustil její muzikálovou verzi a pochopil, co tím chtěl básník říci... ()

Destinytte 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju knížku Malý princ, mohla bych ji číst pořád, snad nikdy mě neomrzí. Takže je mi líto toho, že tenhle film vůbec kdy vznikl. Kde je to kouzlo a všechny ty pocity, o které by nás měl Malý princ obohatit? Hm.. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade tvorcovia absolútne netrafili žáner.. muzikál s hudobným sprievodom na spôsob Mary Poppins sa k poetike Malého princa vôbec nehodí... ()

Chip89 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je pro mě něco neuvěřitelného. Jako dítě jsem tu knížku nechápala. Čím jsem starší tím více všemu rozumím.... Ale film no..... jak to říct.... Dítě nádherné a přesně jako si představuji. Jen ty písničky mi ničí celý film a proto mě to nijak neoslovilo. Dávám tři hvězdy, protože se snaží držet knižní předlohy. ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že tak krásný film má zde tak poměrně nízké hodnocení... Knihu jsem četla samozřejmě dříve, než viděla film, to ale neznamená, že dám automaticky odpad, nebo za snahu 1 hvězdu, takové hodnocení nepochopím. Pokud jde někomu o to, že nejde o zcela věrnou adaptaci, pak dobrá.. Nabízí se ale otázka, zda jde natočit dokonalou filmovou adaptaci, pokud jde o tuto "filozofickou pohádku". Naopak si myslím, že je to adaptace skvěle natočená, svou hloubku nepostrádá převedením na filmové plátno, a navíc!!! ta vizuální stránka je opravdu jedinečná.... Zamýšlela jsem se, zda by dneska, ve světě úžasných modrních technologií natočil někdo tak působivé dílko - asi ano, ale tohle má zkrátka něco do sebe, např. to, jak si Malý princ chodil po své maličké planetce stále dokola a chtěl se postarat o svou květinu, např. prostředí pouště, které asi nejlépe vyjádří různé možné fantazie, např. strom, který letec nakreslil princi a potom byl zobrazen na poušti, obmotán obrovským hadem, např. ten had, ze kterého se stal člověk a ten herec!! tak bezvadně zahrál hada... Hotový Jackson :D Stejně tak, jako kniha od Exupéryho, i toto je dílo na které se nezapomíná. ()

create 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl z filmu nadšený a byl jsem rád, že se drží knižní předlohy. Bohužel to dlouho netrvalo a z filmu jsem byl postupně čím dál víc zklamaný. Nechápu smysl toho, proč tvůrci filmu změnili počet i lidi na planetkách, které princ navštívil a co znamenala ta rádoby kýčovitá personifikace hada, lišky a taky růže. Ale na druhou stranu se ztvárněním prince a také letce jsem byl nadmíru spokojený a vcelku mi ani moc nevadila občasná muzikálová podoba. Dle mého názoru si film i přes mnohé nedostatky zaslouží 4*. ()

Dzony 

všechny recenze uživatele

Tento film - muzikál jsem viděl v 70. letech jako malý klučina v letním kině, kam mě vzala moje maminka a já měl oči na vrch hlavy a ač byl film v původním znění a s titulkama (číst jsem neuměl), tak já jsem plně prožíval dojemné dobrodružství Malého prince a oči jsem měl uslzené. Dnes, po letech, jsem si dal tu práci a kvůli krásné vzpomínce si film na DVD sehnal a zakoupil. Trochu jsem měl obavy, abych nebyl zklamán, přeci jen dětský pohled je jiný než ten dospělý, ale opak byl pravdou. Znova jsem prožíval a zažíval to co dříve! Vybavily se nejasné vzpomínky na mlhavé obrysy filmu a já byl opět nadšen. Nemyslím si, že mé kladné hodnocení je dáno nostalgií i když ta ho jistě umocňuje. Má žena viděla film poprvé až nyní a byla také nadšena. Skvělé herecké výkony všech herců, ale hlavně: Gene Wildera a představitele Malého prince (nevím kdo ho hrál). Skvělá muzika a režie. Bravo! Divím se, že je film tak málo hodnocen, to mě mrzí. Dávám plný počet hvězd. Tento film patří mezi mé nej…. ()

Související novinky

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Reklama

Reklama