Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj 24: Redemption je časově zasazen mezi šestou a sedmou řadu úspěšného televizního seriálu 24 HODIN. V hlavním městě spojených států se první ženská presidentka Allison Taylorová (Cherry Jonesová) chystá poprvé nastoupit do úřadu, zatímco Jack Bauer (Kiefer Sutherland) se na cestách, při hledání nového smyslu života, ocitá uprostřed militaristického puče v africké Sangale. Spolu se starým přítelem Carlem Bentonem (Robert Carlyle) se snaží dostat nevinné africké děti z válečného pekla, ve kterém se ocitli...

Důvodem vzniku televizního filmu, respektive prodlouženého prequelu sedmého dne, je stávka scénáristů, která posunula premiéru sedmé řady na až leden 2009. Producenti vyslyšeli prosby fanoušků o film a využili starší nápad umístit Jacka Bauera a též celý děj do Afriky. (3DD!3)

(více)

Recenze (78)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Po téměř 18 měsíční pauze se setkáváme s dalším perným (dvouhodinovým) dnem Jacka Bauera. Nejprve jsem se trochu bál, co udělá s 24 "filmový" formát, ale nakonec se to více než vydařilo. Je tu obvyklý závod s časem, pořádná akce, politické pozadí a konspirace na nejvyšších místech. Všechny tradiční atributy 24 se sem podařilo vtěsnat. Jack (i Kiefer Sutherland) je pořád ve formě a za ty dvě hodiny toho stihne pomalu tolik, co za celou sérii (zabít tak čtyři lidi na hodinu, být zajat a mučen a skončit ve vládní vazbě). Jistě, bylo to nahuštěné a přehnané, ale taková je prostě 24 a vždycky byla. Je to jen seriál, a tak se to musí brát s nadhledem. Létalo tu jedno klišé za druhým a děj by si možná zasloužil více prostoru, ale toho si já u 24 nevšímám. Rozhodně to nebylo až tak přehnané, jako některé díly ze 6. sezóny, které jsem už ani já tvůrcům nebaštil. Chápu lidi, kterým nahuštěný styl tohoto filmu vadil, ale tak jako tak všichni musíme ocenit, že je tohle pořádný úvod, žádná prodloužená reklama na Toyotu, jako několikaminutové prequely k 5. a 6. sezóně. Děj Redemption nebyl ukončen, ale já doufám, že na něj bude někdy během 7. řady (která mimochodem vypadá jako pořádný nářez) navázáno, protože o chladném záporákovi Jona Voighta jsme se toho moc nedozvěděli (navíc se to zdá na spiknutí většího rozsahu). Nová prezidentka mě osobně moc nezaujala, ale po těch několika málo scénách je obtížné udělat si o ní obrázek. Bavil jsem se, Jack je zpátky, a mé hodnocení jsou čtyři hvězdičky, které mají blízko k pěti - ty si totiž Redemption přeci jen nezaslouží, i když je to povedený kousek. Seriálová 24 má větší grády, tempo a hustší atmosféru (šokující momenty na koncích epizod nám filmová verze nemůže poskytnout). EDIT KVĚTEN 2009: Tak 7. řada byla pro mě velkým zklamáním. Málo originality, plno stupidit a logických chyb. Nejhorší sezóna. Několik dobrých epizod se tam našlo, ale tak nějak si říkám, že tou nejlepší z nich bylo asi Redemption :) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Začínám být v Africe pečený vařený. Nejdřív Far Cry 2 a teď tam střílí i Jack. REDEMPTION dopadlo více méně tak jak jsem čekal. Nic světoborného (za skromné 2 hodinky se toho moc nestane), ale každého fanouška návrat Jacka potěší a jak teď nad tím tak přemýšlím na novou řadu mě to navnadilo opravdu hodně. No prostě Jack je zpátky a já jsem tomu rád. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že hodně dlouhá pauza mezi 6. a 7. řadou výborného seriálu 24 hodin, bude důvodem vytvoření skvělého prequelu, ale bohužel tomu tak není. Jedná se o průměrný film, který těží z úspěchů předešlých řad a kdyby tvůrci udělali radši 8-10 minutový prequel, jako u předešlých řád, tak by možná udělali lépe. Měl jsem pocit, že koukám na Krvavý diamant 2, protože tohle je taková vykrádačka, že nechápu, proč zrovna tohle museli tvůrci vymyslet. Akce jsem se také moc nedočkal, ale když už nějaká byla, tak nebyla vůbec špatná. Ale zase konec alespoň vystihuje to důležité slovo Redemption. A vůbec je konec docela solidní a hlavně nám dává velkou touhu po 7.řadě, abychom čekali zhruba dva měsíce na to, jaký bude osud Jacka Bauera. Kifer Sutherland zde nemá bohužel moc prostoru a nedočkáme se ani jedné hlášky "Damn it". Škoda!!! Na druhou stranu mně potěšili ostatní herci. Robert Carlyle, který zahraje kdykoliv, kdekoliv a cokoliv naprosto výborně a v menší roli Jon Voight. Otázkou je, zda-li mohl tento prequel dopadnout líp a nebo hůř? Těžko říct! Každopádně se jedná o pouhý pruměr, který mně dobře naladil na 7. řadu na kterou už se nemůžu dočkat! ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Jack is back a s ním staré dobré hlášky, stará dobrá muška a staré dobré mučení. Sice je potřeba si navyknout na prostředí a nové postavy, ale od takové 30. minuty se děj slušně rozjede (nápad s minou vynikající) a nezastaví se až do velmi dobrého konce, který už chytal drajv seriálu. Z prequelu je i tak cítit, že byl spíchnutý výhradně pro ukolébání fanoušků a pro neznabohy 24ky nemá valného významu. Načrtnuté a vysvětlené to ale je obstojně a těm, kdo si trailer na 7. sezónu pouští před spaním, už docvakla spousta souvislostí. Nová prezidentka je po "vizionářském" černochovi další změnou, ale pila mi krev celou dobu. Uvidíme, kolik dílů v nové řadě vydrží a jak do toho všechno promluví Tony "Ja" Almeida. A Voight? Son of a bitch! [Přesná stopáž: 86 min] ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Jack Bauer je nejlepší parodií na sebe samotného už od šesté sezóny. V Redemption jeho pobyt v Africe není ničím jiným než Topperem Harleyem v Tibetu (čti machrem na odpočinku, co svou válku dobojoval už dávno - Žhavé výstřely). Redemption není o nic chytřejší jak tupá šestá sezóna, bohužel populární masakrování kdesi v Africe je dnes v módě a tak se Jack Bauer věnuje táboru mladých černých fotbalistů, namísto vládním spiknutím a boji mezi špionážními agenturami. Je to hodně říznuté unuděnými Krvavými diamanty a sledování Jacka jak se objímá s africkými dětmi a bojuje za jejich lepší budoucnost u mne vyvolávalo střídavě úsměv a výbuch smíchu. Je to opravdu tak stupidní scénář a nápad, protože je v kontrastu s klasicky solidně akční kamerou, Kieferovo šeptákem a pohrávání si s 24kovou melodií. Až uvidíte jak trapně se do smrtící situace dostane další Jackův přítel, budete kroutit hlavou. Další demencí je, že tam Jack lítá v bundě a košili přestože jižní Afrika má i v tento čas teploty až k třicítce. A nová prezidentka? To je něco otřesnýho, začínám si zpětně vážit Powerse Boothe. Od sedmé sezóny si moc neslibuji (koneckonců resurekce Tonyho Almeidy je silné kafe snad pro všechny fandy 24tky ne?), Africe se vyhnem obloukem, takže to snad nebude horší, přeci jenom těch čtyřicet minut vždycky uteklo rychleji. Tohle peklo, kam Jack přijel jen aby opět obětoval svoji svobodu, navíc ani nemajíc vlastní agendu v celé Africe, jsou už příliš velký extrém. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se Jack s dětmi a Beltonem schovává v lese před vrtulníkem můžete vidět v levé části obrazovky kameramana a fotografa (čas cca 1 hodina 6 minut 30 vteřin). (Fredy176)
  • Africké exteriéry se natáčely hlavně v jižní Africe. Převážně v okolí Kapského Města a také osadě Stellenbosch, které se také říká Město Dubů. (3DD!3)
  • Cherry Jones (Allison Taylor) obsadila roku 2012 předpředposlední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama