Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj 24: Redemption je časově zasazen mezi šestou a sedmou řadu úspěšného televizního seriálu 24 HODIN. V hlavním městě spojených států se první ženská presidentka Allison Taylorová (Cherry Jonesová) chystá poprvé nastoupit do úřadu, zatímco Jack Bauer (Kiefer Sutherland) se na cestách, při hledání nového smyslu života, ocitá uprostřed militaristického puče v africké Sangale. Spolu se starým přítelem Carlem Bentonem (Robert Carlyle) se snaží dostat nevinné africké děti z válečného pekla, ve kterém se ocitli...

Důvodem vzniku televizního filmu, respektive prodlouženého prequelu sedmého dne, je stávka scénáristů, která posunula premiéru sedmé řady na až leden 2009. Producenti vyslyšeli prosby fanoušků o film a využili starší nápad umístit Jacka Bauera a též celý děj do Afriky. (3DD!3)

(více)

Recenze (78)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

24 meets Rambo meets Tears of the Sun = slušná epizoda seriálu, která však postrádá velkolepější pasáže. Na televizní film to má rozhodně působivé lokace. Je mi však jasné, že právě na nich tvůrci vytřískali většinu rozpočtu a tak se toho jinak moc neděje. Skoky na politickou scénu jen ruší (a jsou pouhým předskokanem k seriálu), linie v Africe funguje v rámci atmosféry, nicméně se tu podobně jako v Slzách slunce balancuje na hraně hodnotné výpovědi a akční atrakce a opět to úplně nefunguje. Herecky je to bezchybné (což je charakteristické i pro samotný seriál), postav je však na „jednu delší epizodu“ trošičku moc (Tony „Candyman“ Todd má v celém filmu tak 4 věty, Bob Gunton a Peter MacNicol jsou na tom stejně). A božský Jack? Ne že by ztrácel auru sympatického drsňáka, přesto mi tentokrát přišel podstatně utlumenější. Jako pomalejší rozjezd sedmé série beru – jako plnohodnotný akčňák z politicky vyhrocené horké Afriky to ale příliš nefunguje. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ne nebudu se ptát, kde nechal Jack Bauer svojí krásnou dceru, ale zeptám se, kde nechal sám sebe. Snad kterýkoliv samostatný díl 24ky měl více adrenalinu a tempa než tenhle pokus o filmový prequel k jedné sezoně. Podivná variace na Slzy slunce je smutným důkazem, že se krize umí podepsat i na tomhle super agentovi. Kvality seriálu film nedosahuje ani kdyby chtěl a to nejen podivným až obyčejným příběhem, ale i celou linií, která neobsahuje příliš akce a spíše jen samé utíkání a přemisťování. Tenhle film by nezachránilo, ani kdyby jedinou Jackovou hláškou bylo 500krát "damn it" ... :) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Chudák Jack se vrací v béčkovém odvaru z Krvavého diamantu, v němž je jedna (!) pořádná akční scéna a damn it říká Robert Carlyle. Zbytečný prequel sedmé série, který dělá 24ce maximálně ostudu. Snad bude v lednu lépe. 5/10 P.S. to Psema: Jenom jednou a v tý chvíli už to nic nezachrání ;) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jack is back! Škoda, že krom změněného prostředí je vše jako v posledních dvou řadách. Tedy v zásadě dobré, ale nezapamatovatelné. Krom postavy Jacka Bauera samozřejmě. Kiefer v sobě tu charismatickou nasranost stále má. O tom žádná, byť tady je jeho dějová linka dost upozaděná. Ony jsou to vůbec takové dvě tuctové a ničím zajímavé epizody za sebou. Chtělo by to pro nadcházející sedmou sezónu návrat kvalitního scénáře (což dle tohohle rozjezdu nehrozí) a změnu konceptu (ano, vyhodit všechny CTU pasáže a nadobro vypadnout z L.A.). Jinak to už ani "nejzlejší" kladný hoch Ameriky nevytrhne. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

To, že Jackovi ublížila stávka z áčkových seriálů snad nejvíc, víme všichni. Proto s jeho prvním záběrem přichází očekávané nadšení, že se i z téhle podpásovky nakonec vylízal. Pořád umí přitvrdit muziku za správnou věc, vzít do ruky cokoli, s čím se dá zneškodnit nepřítel a jakmile má blízko někoho, s kým se osud nemazlil, nebezpečně rychle jihne. Protože jsem ale zastáncem klasického looku Los Angeles, musím jedním dechem dodat, že přemístění do téhle lokace asi nebyl nejšťastnější nápad. Všechno už jsme totiž viděli v Krvavém diamantu, Hotelu Rwanda nebo Městě bohů a ani vysoce politická dějová linka tentokrát nic překvapivého nenabídne. Těžko se zvyká na to, že i Jack Bauer může přijít s (jenom) příjemným průměrem. Přesto není třeba Redemption zatracovat, protože je to ve své podstatě pouze předkrm pro fanoušky, celovečerní prequel. A na takové poměry je ta kvalita naopak vysoká. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Jack, ako verný fanúšik som rád, že si konečne späť, ale to nič nemení na tom, že od Redemption som čakal viac ako len predstavenie nových postáv a čiastočné načrtnutie zápletky novej série v dvoch po sebe idúcich a kvalitou ničím neohromujúcich epizódach. Diváka tak azda viac zaujme len množstvo známych tvári a príjemný vizuálny kontrast medzi prostredím Afriky a Washingtonu. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Solidní sedmdesátka. Jasně, je to částečně zkopírovaný Krvavý diamant, ale to neznamená, že tam musí být hromada akce, všude okolo lítat hlína a Jack s AK-47 pobíhat bojištěm v černých brýlích a ve zpomalených záběrech. To od Redemption nečekal snad nikdo. Pro mě to funguje prostě jako prequel a vysvětlení, jak se Jack dostane před tribunál na začátku sedmý sezóny. Nenudil jsem se ani minutu, Jack házející dynamity a likvidující celou jednotku rebelů mi nečekaně utkvěl v paměti a na to, že tam jsou dvě akční scény a spousta keců (ano, prezidentka bude na pěst) jsem měl hranici entertainmentu vysoko nahoře. Ale možná je to tím, že mi už jen náběh ústředního motivu dělá husí kůži a při pohledu na zmoženýho Kiefera jsem byl prakticky stejně rozloženej jako když na konci 4.série odcházel do západu slunce.... Ya-ya jsem holt fanda. P.S. to KarelR: Jack "damn it" samozřejmě řekne, stačí nastražit uši a neodbíhat pro kafe. ;) ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tahle dvouhodinová africká střílečka honosící se titulem "prequel k sedmé sezóně" nemá krom jména Jacka Bauera a ksichtu Kiefera Sutherlanda s běžnou Čtyřiadvacítkou vůbec nic společného. Vždyť i libovolně vybranej díl libovolný z dosud natočených sérií v sobě má víc kouzla než tohle. Okay, dokážu se přenést přes skutečnost, že se Jack jakousi záhadou dostal z USA do Afriky (ačkoliv se tento fakt budu co nejrychleji pokoušet vymazat natrvalo ze své mysli) a že si hraje na jakéhosi spasitele místní africké školky. Ale proč se sakra (Damn it! Damn it! Damn it!) za dvě hodiny pokouší zvládnout to, co by mu v seriálu trvalo čtvrtinu dne, a proč nemá film po vizuální, ani hudební stránce s běžnou Dvacet čtyřkou co dočinění? Kam zmizely ty úžasný části, kdy člověk u odtikávajících hodin sleduje, co se děje na vícero místech zároveň? Kam zmizela osobnost Jacka Bauera? A jak je možný, že si tohle udržuje na ČSFD stejné hodnocení jako téměř bezchybný seriál? Damn it! Chci sedmou řadu, chci ji hned a chci, aby se vrátil starý známý Jack i staré známé zpracování! Damn it! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Začínám být v Africe pečený vařený. Nejdřív Far Cry 2 a teď tam střílí i Jack. REDEMPTION dopadlo více méně tak jak jsem čekal. Nic světoborného (za skromné 2 hodinky se toho moc nestane), ale každého fanouška návrat Jacka potěší a jak teď nad tím tak přemýšlím na novou řadu mě to navnadilo opravdu hodně. No prostě Jack je zpátky a já jsem tomu rád. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Na seriál to podle mě nemá. Uvítal bych tam víc akce od Jacka, tohle beru spíše jako průměrný dvoudíl seriálu. Každopádně se ve filmu vlastně nic nevyřešilo, a ani nevím, zda očekávat dokončení od 7.řady, na kterou se v nejbližších dnech chystám. Edit po 7.Řadě: Tak jsem se mýlil, a jsem rád, že sem se dočkal vyřešení. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jack is back! Po nejméně roce a půl se tento nejspohlivější seriálový agent vrací v prequelu k očekávané 7. sezóně. A nedopadlo to zas tak hrozně, jak jsem se po traileru obával. Zápletka sice není nic moc, ale mě to bohatě stačilo, abych si vrátil zpět do čtyřiadvacítkového módu a začal Kieferovi hltat každý slovo. Bylo to zkrátka dlouhá doba a i když jsem si vědom některých chyb, tak Jackovi je odpustím. Akce je sice málo, ale je hodně dobrá. A představilo se nám tady i pár postav s nadcházející sezóny, z nichž Jon Voight byl zatím takovej nevýraznej a prezidentky se docela bojim. Ale jak řikám hodně mě to potěšilo,pár působivejch scén to mělo a uteklo to jako voda. Vím, že jsem spíš takovej nekritickej, ale Jack mi za to stojí ;) 70% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 84%***TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Akce 9/10/// PLUS: Jack Bauer ve filmu, zachován koncept seriálu, dějově předchází sedmé řadě, rozhodně potěší obsazení, především Robert Carlyle, záporné postavy, akce a dramatičnost MÍNUS: dlouho jsem nevěděl co vlastně mohu očekávat a jak to bude natočeno, trochu jsem se taky ztrácel v tom (alespoň z počátku) jestli je to opravdu film a není to jen začátek seriálu, k páté hvězdičce nechybělo moc, možná o něco větší rozpočet, ještě větší spád, víc akce, ale to bych možná chtěl příliš, taky by mi nevadilo, kdyby se celá jedna řada odehrávala v tomto prostředí./// Shrnutí: Velmi dlouho očekávaný a čistě shodou náhod konečně viděný film, v hlavní roli s jednou z největších seriálových akčních ikon posledních let. Ano Jack Bauer je tohoto titulu hoden a já si film do poslední minuty užíval./// PS: V tento moment je mi velice líto, že natáčení seriálu skončilo, nicméně už teď se velice těším na nový film, který s prostým názvem 24 by měl zavítat přímo do kin. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Jack is back a s ním staré dobré hlášky, stará dobrá muška a staré dobré mučení. Sice je potřeba si navyknout na prostředí a nové postavy, ale od takové 30. minuty se děj slušně rozjede (nápad s minou vynikající) a nezastaví se až do velmi dobrého konce, který už chytal drajv seriálu. Z prequelu je i tak cítit, že byl spíchnutý výhradně pro ukolébání fanoušků a pro neznabohy 24ky nemá valného významu. Načrtnuté a vysvětlené to ale je obstojně a těm, kdo si trailer na 7. sezónu pouští před spaním, už docvakla spousta souvislostí. Nová prezidentka je po "vizionářském" černochovi další změnou, ale pila mi krev celou dobu. Uvidíme, kolik dílů v nové řadě vydrží a jak do toho všechno promluví Tony "Ja" Almeida. A Voight? Son of a bitch! [Přesná stopáž: 86 min] ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Je třeba si uvědomit, že se jedná pouze o tv film a hlavně o pouhopouhý předěl mezi dvěma sériemi. Já jsem k Redemption takto přistupoval a proto mě nezklamal. Je zde sice jen jedna větší (ale zato dost dobrá) akční scéna a Jack má trochu méně prostoru, než jsem čekal, ale obojí je zcela pochopitelné, jelikož se zkrátka nejedná o samostatný film, ale pouze o celovečerní prequel k sedmé sérii (na kterou se moc těším). Trochu jsem se bál (pro tento seriál absolutně netradičního) prostředí Afriky, ve kterém se většina děje odehrává, ale naštěstí ta pravá "čtyřiadvacítková" atmosféra snímku nechybí (byť je nejvíce hmatatelná především v městských scénách). Jako celek Redemption solidně odsýpá, nenudí a hlavně neskutečně navnazuje na již zmiňovanou nadcházející sezónu. Welcome back, Jack! ;-) 70 % ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Agent Bauer (na útěku) a hostující hvězdy zažívají dobrodružství v Africe. Akčních scén bylo sice málo, ale zase na ně člověk jen tak nezapomene, neboť Jack s dynamitem se Vám do paměti jistě vryje. Sutherland a Carlyle k sobě ladili, škoda že nebude další spolupráce. Slabších televizních 5, no tak šup na 7 sérii:-)). ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že hodně dlouhá pauza mezi 6. a 7. řadou výborného seriálu 24 hodin, bude důvodem vytvoření skvělého prequelu, ale bohužel tomu tak není. Jedná se o průměrný film, který těží z úspěchů předešlých řad a kdyby tvůrci udělali radši 8-10 minutový prequel, jako u předešlých řád, tak by možná udělali lépe. Měl jsem pocit, že koukám na Krvavý diamant 2, protože tohle je taková vykrádačka, že nechápu, proč zrovna tohle museli tvůrci vymyslet. Akce jsem se také moc nedočkal, ale když už nějaká byla, tak nebyla vůbec špatná. Ale zase konec alespoň vystihuje to důležité slovo Redemption. A vůbec je konec docela solidní a hlavně nám dává velkou touhu po 7.řadě, abychom čekali zhruba dva měsíce na to, jaký bude osud Jacka Bauera. Kifer Sutherland zde nemá bohužel moc prostoru a nedočkáme se ani jedné hlášky "Damn it". Škoda!!! Na druhou stranu mně potěšili ostatní herci. Robert Carlyle, který zahraje kdykoliv, kdekoliv a cokoliv naprosto výborně a v menší roli Jon Voight. Otázkou je, zda-li mohl tento prequel dopadnout líp a nebo hůř? Těžko říct! Každopádně se jedná o pouhý pruměr, který mně dobře naladil na 7. řadu na kterou už se nemůžu dočkat! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mi mix všech možných deja-vu akcí nevadil. Alespoň to není krátké a celkem rychle to ubíhá. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

80%! - Naštěstí krátká stopáž, dobré tempo a fajn lokace, Robert Carlyle sympaťák, Bauer opět nekompromisní v akci. Té sice moc není a ty skoky do politiky spíš zbytečné, ale jinak jsem se snad nenudil. Potěšil souboj v křoví proti přesile, dobré přestřelky. Fajn herci, prostředí... a děcka nejsou otravné, takže i Vykoupení se povedlo. ()

Reklama

Reklama