Reklama

Reklama

Maciste all'inferno

  • angličtina Maciste in Hell
všechny plakáty

Obsahy(1)

Hrdina Maciste zachráni mladé dieťa z pazúrov démona a rozhodne sa prebojovať sa k démonovmu brlohu. Maciste putuje do hĺbok Pekla aby vystopoval Diabla, zastavil zlo pred šírením po celej Zemi. Maciste sa stretáva s mnohými rôznymi nástrahami počas svojej cesty do Pekla a vyzerá to, že zlyhá, ak mu nebude poskytnutá pomoc od priateľa. (matriosa)

(více)

Recenze (4)

Campbell 

všechny recenze uživatele

další němí snímek který mi unikal, a nakonec jsem si ho vychutnal. Miluju tyhle filmy a i když byl celkově slabší než Vampyr či Nosferatu, i Pražský student, tak jsem se bavil. Za prvé délka je příjemná(65 minut nikoli 95)a to znamená žádné zbytečnosti a jen čistě film spěje ke konci. Dále vyzobrazení pekla bylo úžasně nasnímané a celá ta představivost byla parádní. jedinej s kým jsem měl trochu problém byl samotný "Devil" ten jeho tupej výraz mě teda moc nepotěšil, a i hudební doprovod nebyl tentokrát nic moc. Ale jděte směle do toho trvá to jen hodinku. Za mě dobrá. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Maciste - jakýsi novodobý Herkules, existující v jakémkoli čase a páchající silácké a dobré skutky. Můj první střet s tímto italským fenoménem. Nemohl jsem si při sledování filmu pomoci, ale napadlo mě, že by takovému hrdinovi seděla bederní rouška, sandály a meč - a pak koukám, že v 60. letech takový film zřejmě vznikl. Musím se na něj podívat. Tady máme Macista v saku, košili, vestičce a kravatě, není to právě prototyp hrdiny, o to je ale jeho pekelné zápolení zajímavější. K peklu jen dvě poznámky: jeho zpodobnění nijak nevybočuje z vyobrazení pekla té doby, hnusní ďáblové/démoni, hemžící se masa těl hříšníků, jak semeniště hnusu to vypadá, nic moc - a nic nového ani zajímavého. Naštěstí tady máme spíše antické podsvětí než křesťanské peklo: vládce pekel se jmenuje Pluto, najdeme tu i Mínotaura a podobně. Takže tu máme při zobrazení pekla té doby nečekané postavy - velmi sexy a spoře oděné ženštiny, které Macista svádí a touží po něm. To v křesťanským pekle nenajdete. Jakkoli snímek na IMDb označují i kolonkou horor, je to čisté fantasy - snad první svého druhu (?). A vůbec ne marné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nakoniec u mňa zvíťazila forma nad obsahom, pretože ide o vizuálne brilantný snímok a vo svojej dobe pomerne odvážny, aspoň čo sa týka brutality. Perfektné sú hlavne masky ( na rok vzniku filmu dosť hrôzostrašné ) a výprava, ktorá nám ukazuje peklo presne tak, akosi ho viacero divákov predstavuje. Videná 100 minútová verzia. ()

sator

všechny recenze uživatele

Macista, je jednou z nejstarších opakujících se postav z filmu, vytvořených Gabriele d'Annunzio a Giovanni Pastrone . Je uváděn v celé historii italského kina od 10. let do poloviny šedesátých let 19. století. Obvykle je líčen jako postava podobná Herkulovi, využívající svou mohutnou sílu k dosažení hrdinských výkonů, které obyčejní muži nemohou. ()

Reklama

Reklama