Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět členů posádky bombardéru na diverzní akci. Akce se podaří, ale letadlo je sestřeleno a posádka zajata. Podaří se jí uprchnout? (KIT.HL)

Recenze (15)

majo25 

všechny recenze uživatele

Prvá polka je vlažnejšia a dosť ukecaná, hoci zápletka je načatá hneď na začiatku, aj tempo má silídne. Chýbajú tomu väčšie dramatické prvky, akcie sa daria až príliš ľahko a celé je to doprevádzané neustálym vtipkovaním. Záver má ale grády - automobilová a motockylová naháňačka na úzkych holandských cestách a aj atmosféra silnie. Flynn je štandartne dobrý a vtipný, no a mladý Reagan - prvýkrát ho mám možnosť vôbec vidieť v hranom filme - tiež má niečo do seba, aj keď dostáva menej priestoru. Celkovo chvíľu trvalo, než som sa dostal na vlnu tohoto oddychového filmu, ale potom to už prebiehalo dobre. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Errol to tentokrát nandává náckům a jde mu to moc pěkně. Velmi povedený, svižný, napínavý, dobrodružný film odehrávající se v nacistickém Německu. Errol a budoucí americký prezident jsou sehraná dvojka, Alan Hale je takovej ten vtipnej děda, co se stará o komické odlehčení, další dva členové týmu jen nevýrazně přicmrndávají a Raymond Massey vypadá jako že se pro roli nacistického oficíra přímo narodil. ()

Reklama

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Oddychový, svižný, zábavný, ale hodně-hodně naivní film z nacistického Německa. Po Santa Fe Trail (1940) se jedná o druhý a poslední film, ve kterém se v ústředních rolích objevuje dvojice Flynn - Reagan. Alan Hale, který si s Flynnem od roku 1937 zahrál každý rok minimálně v jednom filmu a kromě Kapitána Blooda nechyběl v těch nejznámějších, si tu stejně jako vždy vyseknul zapamatovatelnou humornou postavičku která do filmu vnáší zpestření. Massey je jako úhlavní německý oficír naprosto dokonalý, škoda jen, že nedostal víc toho prostoru. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

V komentářích (k Flynnovým filmům obecně) se velmi často objevuje přívlastek "svižný", pravda ale je, že díky Walshově režii nabírá Osudová cesta přímo ďábelské tempo, od přestřelek a poskakování po střechách se dostaneme až k divoké automobilové honičce přes okupované Holandsko- mnohé scény prozrazují, kde se Lucas se Spielbergem inspirovali pro dobrodružství Indiany Jonese. Takže vytahuji film do červených, vážení. ()

Kragujevac 

všechny recenze uživatele

Errol Flynn je prostě bůh. Jeho herecké podání se mi začíná čím dál tím více líbit a myslím si, že v té době to byl jeden z těch opravdu nejlepších herců. Co se filmu týče, tak to bylo velice dobré zpestření jednoho nudného večera. Je to poměrně nadstandartní akční válečný snímek s notnou dávkou nadhledu až sebeparodie. Zkrátka takový ten typický americký válečný film ze čtyřicátých let. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o jediný film, ve kterém si budoucí prezident Spojených států Ronald Regan obleče nacistickou uniformu. (ČSFD)
  • Lietadlá použité vo filme sú štvormotorový ťažký bombardér Boeing B-17 Flying Fortress a dvojmotorový ľahký bombardér Lockheed Hudson. (westerns)

Reklama

Reklama