Reklama

Reklama

Na rozcestí

Trailer

VOD (1)

Skutečná láska musí překonat spoustu nástrah. Dave a Clarice Johnsonovi (Morris Chestnut a Taraji P. Hensonová) o tom vědí své. Když se před lety brali, mysleli si, že se všechny jejich sny naplní. Osud jim však položil do cesty těžké překážky…  Skutečná láska musí vždy překonat spoustu nástrah. Dave a Clarice Johnsonovi (Morris Chestnut a Taraji P. Hensonová) o tom vědí své. Když se brali, on chtěl být hvězdou baseballové ligy a ona nejlepší realitní makléřkou. Daveovi jeho sen zhatilo zranění, ale osobní neúspěch si vynahrazuje jako trenér dětského sportovního týmu a touží po klidném rodinném životě. Clarice svého cíle dosáhla, získala titul makléřka roku, ale cesta na předávání cen skončí nehodou a jejím těžkým zraněním. Manželský vztah se po letech soužití ocitá v krizi a je podroben zkoušce - dvojice se musí vypořádat s oboustranným pokušením, finančními problémy i s citovými pochybami a nakonec stojí před rozhodnutím, zda mají porušit slib, který si v den svatby dali. Americké romantické drama bylo natočeno na motivy bestselleru T. D. Jakese. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

freddy 

všechny recenze uživatele

Kvalitní podívaná, u které nezáleží na tom, zdali je divák afroameričan, černoch nebo snad běloch, zde se totiž řeší témata, která jsou aktuální a která může řešit stejně černoch jako běloch. ZV tomto filmu je na mušce hlavní hrdina, který je ženatý, ale rozhodně to není šťastné manželství a mezi maželi zde dochází k neshodám. Zkrátka nádherná studie současných témat, kdy může docházet v manželství k nejrůznějším konfliktům, ale nakonec se dá vždy většina věcí urovnat, jen musí chtít obě strany. V tomto případě vše končí šťastně, ale cesta ke štěstí zde není příliš lehká a výsledné štěstí rozhodně je zasloužené. Ve vedlejší dějové linii pak můžeme sledovat i to, jak obtížné je pro rodiče přijít o své dítě, což filmu opět přidává na intenzitě. Pokud snad někdo z mého komentáře nabyl dojmu, že by tento film mohl tlačit na divákovy city a vynucovat si jakékoliv pocity, tak se ten dotyčný mýlí. Tenhle film si prostě plyne, jako bychom sledovali reálný život, který se reálně děje a který nabízí těm, kteří ten život žijí, nejrůznější životní kotrmelce, se kterými se musí poprat a sami se rozhodnout, jak žít dál. Všechny herecké výkony patří k vydařeným, nemám vůči žádnému z účastněných jakékoliv výhrady, byl to příjemně strávený čas a jsem rád, že jsem viděl nějaký normální film ze života. Zde by se dalo uvažovat i o pěti hvězdičkách, ale nakonec volím čtyři hvězdy, tohle je totiž ten případ, kdy mi ke spokojenosti něco málo chybělo, ale neumím to "něco" bohužel definovat. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré, veľmi dobré... Film mi fantasticky sedel. Bol taký pohodový, ako charizma hlavného hrdinu. Ešte bol " podmáznutý " vkusným rapom... fakt mi to sadlo. Ale s tým: "Prepáč, ja to nemôžem urobiť. " , to ani Timur a jeho družina neboli takí dobráci. No a koniec je už patetická citová vidieračka diváka. Tým to posrali a mne neostáva nič iné, ako sklamane dať o jednu hviezdu menej. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Vzťahový guláš, ktorý, kým sa nejako rozhýbe a dostane aspoň nejaký spád, tak divák začne driemať. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nejen Tyler Perry se s vtipem a nadhledem věnuje sociálním problémům nejen současných Afroameričanů, začíná mít své následovníky. Na úvod krátce na vysvětlenou, kdo netuší, kdo je Tyler Perry. Moderní afroameričtí filmaři už opustili slamy, Harlem a rozbité ulice a soustředí se na problémy středostavovských představitelů této komunity. Protože i ti mají problémy, i ti řeší problémy. A často takové, že se s nimi může ztotožnit i neafroameričan... Zkrátka se ve filmech řeší problémy hledání práce, vztahů, kariéry, rozvodů, podrazů, nacházení se, nacházení sebe sama, jako v obyčejném životě. Díky milé nadsázce pak tyto filmy nevyznívají jako nudná moudra s karatelsky zdviženým prstem, ale prostě jako filmy ze života, kde je spravedlivě rozděleno na dobré, ale i zlé chvíle. Tento film je podobnými "tylerovkami" inspirován. Také se týká afroamerické komunity (i když jsou zde také nějací bílí Američané), avšak téma je nadrasové. Krátce po svatbě si manžel zlomí nešťastně nohu, takže se z něho nestane hvězda NBA nebo jak se jmenuje baseballová obdoba téhle ligy. Jen po práci trénuje malé kluky ze sousedství. Jeho manželka však mířila výš. Stane se hvězdou realitní kancláře a do manžela se strefuje, kde a jak jen to jde. Když se po autonehodě přistěhuje tchyně (ano, skutečně se tchyně píše s krátkým ypsilon), je to ještě horší. Manžel proto spíše nenaváže vztah s ošetřovatelkou manželky, jejíž syn má na to, aby se stal juniorským šampionem v plavání. Pak však dojde k další tragické nehodě, která vztahy mezi lidmi opět zpřehází... Zkrátka jako v životě, v němž má smysl se dál snažit, i když to na první pohled nevypadá nadějně. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Slušné drama, kterému paradoxně škodí, že je do něj vmáčkuto snad vše čeho může člověk v životě dosáhnout nebo prožít- svatba, rozvod, těžká dopravní nehoda, tragická smrt milovaného, těhotenství, krize manželství jen díky bohu, že se vše netýkalo pouze představitelů hlavních postav, ale něco vyzbylo i na vedlejší role. Bohužel, jak bylo všeho až příliš divák nemá velkou možnost s postavama soucítit a jen čeká, co kde se komu zase stane. Jak se říká, někdy je lépe méně a propracovanější příběh, než že jedna situace střídá druhou a divákovi je to vlastně úplně fuk a tak se z toho stává pouze zcela průměrné drama. A navíc neuvěřitelně uječená Taraji P. Hensonová mi ještě nikdy nebyla tak nesympatická a její filmovou matku, bych nejraději vzal něčím po hlavě, než mít takovou tchýni, tak radši dobrovolně spáchám harakiri(otřesné). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Existuje jen jedna rasa a to lidská !! Ale jsou dva druhy lidí !! Dobrý a špatný.." A s filmy je to vlastně úplně stejně.. Přesto tahle adaptace Jakesova bestselleru - WTF ?? Asi chodím málo do kostela.. - vlastně nepatří ani do jedné kategorie !! ;) Škoda, že se velkýmu sympaťákovi Billu Dukeovi jeho dílko ve svém finále nehodného dramatu vlastně rozpadlo na kusy, protože zprvu se jednalo o skutečně velmi dobrý snímek, byť žijící si ve své vlastní bublině, s opravdu dobrými dialogy.. A tím dobrými myslím natolik skutečnými, až jeden prostě musí cítit zlost, že jimi tvůrci takhle mrhají v rámci něčeho tak manipulativního a neživotného.. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Takové filmy jsou čím dál větší vzácností, kde rozvod a nevěra dostanou na zadek...Bojovat o manželství musí člověk celý život...a bez toho třetího členu (Boha), se nám to nikdy nepodaří...Trojitá nit se teprv nepřetrhne!!!...Ztvárněný byl skvěle...Netlačil na pilu...Není tak přímý jako Fireproof, ale o to blíže je mému srdci... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taka slusna spolocenska konzervacka. Dlho som si myslel, ze Bill Duke konci svinstvami ako Cover 2007, a ne. O5 je tu za rutinera, dialogy na urovni, obcas padnu trochu dole, ale zas sa to zlepsi, nuda stlacena na minimum : 67 % ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Tolik neštěstí se snad nemůže ani stát. Nejvíce mě dostala scénka v bazéně a za tenhle příběh dávám 3* , také pobavila tchýně a nervní manželka,ale jinak zlé. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Poměrně vydařený snímek, ale nic moc pro mě. Ne že bych neměl rád filmy o vztazích, ale fylozofující řeči mě absolutně míjeli. Samotný příběh je zajímavý, občas pobaví a hlavně je v něm absolutní pravda. Sice Duke občas pokazí záběry, že to plynulost filmu roztrhá, ale s herci pracovat umí. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Život vás vždycky zrazí na kolená. Nič sa však nedeje, ak sa okamžite opätovne postavíte na nohy. Ak však zaváhate, cesta života môže byť veru tŕnistá. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Bez okolků říkám, že "Not Easily Broken" je jeden z nejlepších filmů o černoších. A na svědomí ( závidím mu) ho má člověk, co si láme žiletky v holítkách o svůj obličej a zabíjí divoká prasata holýma rukama ( dost bylo nápověd, no možná ještě poslední - jeho kámoš , dnes dělá guvernéra, vykopne dveře a potom "slušně" zaklepe. Bill Duke předkládá uvěřitelné drama o problémech v manželství, výchově v rodině, o místě víry v životě a hromadu dalších velmi důležitých věcí života lidského. A dělá to nepodbízivým způsobem a nenuceně. Herci jsou skvělí ( tchýně a manželka našeho hrdiny jsou chvílemi na zabití, ale má to svůj důvod ). Zkrátka a dobře - v dnešní době, kdy je velmi moderní spílat na manželství je tento film velmi dobrou reklamou - v tom nejlepším slova smyslu na toto spojení dvou lidí. A jsem rád, že Vám to mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Není to lehké, ale když si dobře vyberete... ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že tento film sa mi páčil. Bolo tam trochu tej drámy, bola tak jemne podaná, rozhodne to nerve srdce z hrude, ale na druhej strane sa tých emócií trochu dotkne. Jedno, čo mi chvíľami vadilo bola úloha Clarice, to ako prehrávala. To bola asi názorná ukážka hysterickej ženy xantipy, ktorá sa ešte navyše skrýva za mamin chrbát. Ale film ako celok na mňa pôsobil príjemne, mám z neho dobrý pocit a myslím, že si zaslúži štyri. ()

xavierr13 

všechny recenze uživatele

Romantická dráma Na rozcestí prináša americký režisér Bill Duke. Dave a Clare sa vzali a sú spolu šťastní. Tím však pohodový nádych filmu končí. Obaja spolu prežívajú množstvo hádok a rozporov predovšetkým vďaka pracovnému nasadeniu. Každý chce íst niekam a nikto nevie ako z toho von. Manželstvo sa rozpadá a vtedy prichádza na scénu autonehoda. Claire je zranená a Dave sa o ňu chce postarat. Práve znovu rozpoznávajú púto, ktoré medzi nimi je.Určite stojí za pozretie neváhajte! ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady filmov,ktory si vas ziska a chyti za srdce,vztahy,vztahy a este raz vztahy,su tak komplikovane,no tak dolezite pre zivot,krasny a pohodovy pribeh s velmi sympatickym hlavnim hrdinom,Morris Chestnut bol skvely...:-) ()

Reklama

Reklama