Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kongské Triády nebezpečně nabírají na síle a moci a policie je téměř bezbranná. Proto vrchní inspektor Wai rozjede tajnou operaci, při niž nasadí do terénu 1.000 tajných policistů pro začlenění do triád a jejich gangu. Po dvou leté práci však dojde k prozrazení a první oběť je na světě. Wai bude muset hodně rychle s něčím přijít proti triádám a jejímu šéfovi Jimovi, než mu začne rekrutu ubývat mnohem více. A triády už začali vlastní šetření a čistky ve vlastních řadách… (t_gon)

(více)

Recenze (4)

kitano 

všechny recenze uživatele

Neoriginálna, no stále zábavná krimi z posvetia Hong Kongu. Celkom pútavo rozvedený príbeh, v ktorom rozdiel medzi policajtmi a gangstrami je iba v tom, na ktorej strane zákona stoja, ich činy už však tak rozdielne niesu. Plusové body smerujú hlavne na adresu vynikajúceho Erica Tsanga. Jeho "dobrý" gangster síce taktiež patrí do skupiny už viac krát videného, no svojou veľkou charizmou a hereckým výkonom dodal filmu správnu atmosféru bezvýchodiskovej situácie v podsvetí. Ak by sa film tak nasilu nesnažil byť ďalším príbehom o policajtoch v utajení (vo filme je viacero doslovných odkazov na Internal Affairs ), bolo by to dopadlo určite lepšie. (6.4/10) ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Další ze zástupců krimi se špehy v Triádě jen recykluje různé dějové linky bez dalších nápadů. Snahu o odstup od těchto snímků (narážka na Tony Leunga a jeho úlohu v Infernal Affairs) vzápětí shodí extrémně pojatou vážností - tak co vlastně chtěli natočit? ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Další z řady povedených kriminálek z prostředí čínských Triád… mohla tahle Operace býti (další Singapurský EN název zní Operation Undercover). Jenže vše je tak nějak špatně. Od nepovedených zpracování mnoha „vykrádaček“, samotného děje (nasazení tisíce tajných policistů na složení Triády), přes postavy, akci a samotné dějové zvraty. Postavy jsou volné a ničím nezaujmou od samotného počátku, jakákoli chemie a vazba na charaktery je ta tam do posledního snímku filmu a akce je vyloženě zoufalá. Aby film zachránili dvě lepší scény, musely by pracovat mnohem lépe v samotném celku, né jen jako kompozice nudného celku, jež je točena a vsazena do filmu bez ladu a skladu postrádající jakoukoli grácii a emoční stránku. Samotným vyústěním filmu si celek podepsal podprůměrný ortel, k němuž se těžko hledá protiklad pro případnou druhou projekci… ()

Reklama

Reklama