Reklama

Reklama

Legenda o sovích strážcích

  • USA Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (více)
Trailer 2

Hlavní postavou je mladý soví kluk Soren, který je okouzlen historkami svého otce o strážcích Ga’Hoolu - mýtické skupině okřídlených bojovníků. Ti bojovali proti zlým Čistým, jak si sami říkají, ve velké bitvě za záchranu všech druhů sov. Zatímco Soren sní o tom, že jednoho dne se přidá ke svým hrdinům, jeho starší bratr Kludd se té představě jen vysmívá a touží jen po lovu, létání a být otcovým oblíbencem místo Sorena. Kluddova žárlivost má ale hrůzné následky - oba soví sourozenci vypadnou z hnízda na vrcholu stromu přímo do spárů Čistých. Teď je na Sorenovi, aby se pokusil o odvážný únik s pomocí dalších mladých soviček. Společně letí přes moře i skrze mlhy, aby našli Velký strom - domov legendárních sovích Strážců Ga’Hoolu, jenž jsou jedinou nadějí na vítězství v bitvě proti Čistým a na záchranu sovích království. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (776)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Orloff, Emil Stern .. Zack Snyder opět zkusil něco jiného = (bohužel) lehce ztratil kurz a neudržel (svůj vysoký) standard. Zkrátka, byl jsem u něj zvyklý na víc a tentokrát jsem ono potěšující nedostal v takové míře. Rozhodně ničím nezaostává skvělá vizuální stránka, režijní zápal či hudba. Taktéž implementace 3D je zdařilá a několik scén tak vypadá náramně dobře, ale bohužel nedokáží, jako celek, budit nadšení ve větší míře (což se třeba traileru dařilo skvěle). Taktéž zamrzí absence jakéhokoliv drsnějšího zobrazení akce, tj. žádná krev apod. což je daň za dětskou přístupnost a tím je film snad nejvíce vzdálen předešlým snímkům jinak zdatného, originálního a nekompromisního režiséra. Dalším zádrhelem je příběh odehrávající se na tradiční ose, kde fašistická strana jedna brojí proti druhé straně svobodných resp. jeho zkratkovitost, nedostatečné vykreslení fikčního světa a zrychlený vývoj postav (zrod bojovníka / hrdiny) i událostí. K tomu ty otevřené zadní vrátka... Na druhou stranu má díky tomu snímek sice spád a slušnou dynamiku, ale v souboji s výše zmíněným o velkou výhodu nejde. ___ Ovšem druhou šanci tomu ještě dám - ale až v HD a v originálním znění. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

1) Tak americké - hodné sovy musí podniknout preventivní vojenský úder, protože zlé sovy trochu moc zbrojí... 2) Tak univerzální - u těch zlých panují tak trochu fašistické pořádky, dokonce tu máme aluzi ke Třetí říši, neboť všem chce vládnout rasa vyvolených bílých nadsov, přičemž ,,fuhrer" je přesnou antitezí dané rasy, tmavý jak uhel, na jejich ,,sjezdu" jsou spuštěny dlouhé červené prapory, jen jen zahlédnout na nich tu a tam svastiku; také tu máme aluze k mýtickému světu a sem tam nějaký ten biblický motiv (především bratrský vztah Kain - Ábel)... 3) Tak snyderovské - pěkný vizuál, hodně zpomalených záběrů, všechno dost na efekt... ----- Suma sumárum - celkem pěkný animák, který ovšem nevybočuje nijak výrazně z hollywoodského průměru... ()

Reklama

DaliX 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne úžasný a oslnivý fantasy anime movie. To čo začína ako klasická, vizuálne úchvatná rozprávka od Pixaru sa postupne mení na klasický, vizuálne úchvatný fantasy príbeh o boji dobra proti zlu, o hrdinstve a zrade. Priznám sa, nečakal som takýto dejový posun vzhľadom na animovaný film, ktorý sa z pomalšieho rozprávkového tempa rozbieha (a vskutku rýchlo) na akčné a temné, vizuálne prekrásne ale zato strhujúce fantasy dobrodružstvo v ktorom figurujú namiesto ľudí sovy (hoci dokázal by som si tam dosadiť ľudské charaktery a výsledok by bol rovnako dobrý). Práve v tom je tento film taký úžasný. Zack Snyder si do klasického príbehu dosadí namiesto ľudí sovie charaktery s nádhernou animáciou (zrovnávanie s Pixarom nie je potrebné, ten film je minimálne na takej istej úrovni), úžasnou hudbou, efektnou akciou a spomaľovačkami (najmä kamera má niekoľko spičkových vychytávok) a parádnou výpravou. Až vtedy si človek uvedomí aký Zack Snyder výnimočný režisér vlastne je. Chápem, že mnohým ľuďom takýto odklon od klasických animovaných filmov, ktoré boli prevažne detskejšie a pridaním dospelejších prvkov nesadol ale ja som práve naopak takýto postup uvítal. Je škoda, že komerčné publikum to prijalo vlažne, lebo takýto film by si zaslúžil pokračovanie. A možno sa ho aj dočkáme. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale udělat ze sov vojáčky a nechat tahle něžná a důstojná zvířata mlátit se hlava nehlava, to mi přišlo hodně přitažené za vlasy. A přitom animace je skutečně nádherná, výprava a hlavně hudba mě úplně pohltila a i přes mírnou absenci humoru jsem se cítil v sovím světě od začátku jako doma. Ale posledních dvacet minut mě dost zklamalo, a byť byly natočeny stejně působivě a efektně jako zbytek filmu, celkový obraz příběhu založeného především na skvěle vymyšlených sovích tradicích a bájích se mi nenávratně narušil. I tak ale palec nahoru, protože od Snydera bych takhle příjemnou a přístupnou podívanou asi nikdy nečekal.. 70% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jsem asi jeden z mála, kterého trailer nechával chladným a očekával jsem průšvih... ale nakonec jsem shlédl vydařenou pohádku, kde Zack Snyder svůj rukopis nezapře. Vizuální orgie, sovy a souboje jsou strašně fajn, jen mě místy iritoval dětinský humor... I když se zde nachází pár hluchých míst, tak jsem měl po shlédnutí příjemný pocit a hlavně jsem se nenudil, proto hodnotím 4 hvězdičky... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Film Guardians of Ga'Hoole je druhým celovečerním 3D animovaným filmem australského studia Animal Logic a zároveň je i druhým takovýmto filmem vytvořeným v Austrálii (prvním takovýmto filmem byl Happy Feet). (Zbyisek)
  • Po pádu Kludda a Sorena ze stromu je napadne šelma. Jde o ďábla medvědovitého (Sarcophilus harrisii), známého spíše jako tasmánský čert. Sice není zřejmé, kdy se příběh odehrává, ale tasmánský čert v Austrálii vyhynul někdy během 14. století a jeho výskyt se tak zúžil na jediné místo na světě, a to na Tasmánii. Takže Soren a jeho rodina byli původem z Tasmánie. (Prochy38)
  • Jedná se o první animovaný film, který režíroval Zack Snyder. (LEGACY)

Související novinky

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Kdo se ujme Supermana?

Kdo se ujme Supermana?

06.10.2010

Kandidátů na režii nového Supermana byla spousta (Tony Scott, Darren Aronofsky...), nakonec ale studio Warner podepsalo smlouvu se Zackem Snyderem. Je to překvapivý tah, zejména když přihlédneme k… (více)

Kdo zastaví 3D šílenství?

Kdo zastaví 3D šílenství?

04.02.2010

Asi až diváci, kteří se někdy v blízké či vzdálenější budoucnosti tímhle fenoménem nasytí a přinutí Hollywood, aby se nesnažil servírovat jim všechno trojrozměrně. Nebudeme se vracet k tomu, kdo to… (více)

Další Evropané v Hollywoodu

Další Evropané v Hollywoodu

09.03.2009

Dva zajímaví evropští tvůrci upsali duši Ďáblu... ehm, Hollywoodu. Získat Oscara (nebo alespoň nominaci) v kategorii „nejlepší neanglicky mluvený film“ je obvykle začátek cesty k režírování nějakého… (více)

Reklama

Reklama